nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 1.februar 2023

Rekordhøyt budsjett for Lanzarote i 2023 presentert
Ill.: unsplash.com

Siste uke presenterte presidenten på Lanzarote, Maria Dolores Corujo regjeringens forslag på budsjett for 2023.

Budsjettet er på 220 millioner euro. Tallet er nesten 15 prosent høyere enn året før. Økningen skyldes blant annet investeringer i Kanariøyenes utviklingsfond (FDCAN), som har gitt Lanzarote nesten 11 millioner euro i ekstra inntekter, samt at det «ligger igjen» et overskudd fra i fjor på 50 millioner euro.

Nå sier vi adjø til helsekrisen som koronasmitten førte med seg, og satser på vekst i alle sektorer. Kanariøyene er også berørt av krigen i Ukraina, som gir oss høyere utgifter på forskjellige nivåer. Likevel vet vi at Lanzarote har en god økonomi som kan hjelpe oss å møte nye utfordringer i et samfunn i endring, sa presidenten sist torsdag.

Turistsentrene på Lanzarote gikk med stort overskudd i 2022
Fra nasjonalparken Timanfaya. Foto: turismolanzarote.com

De sju offisielle turistsentrene på Lanzarote gikk med mer enn fem millioner euro, over 50 millioner kroner i overskudd i 2022.

Direktøren i CACT, Senter for kunst, kultur og turisme, Benjamin Perdomo forteller til lokalavisa at overskuddet for det meste kommer fra den store økningen av gjester i restaurantene og butikkene på sentrene.
-Vi har satset på å ha profesjonelle fagfolk på kjøkkenet i restaurantene, som har satset på å servere produkter fra Lanzarote, såkalt kortreist mat og drikke. I butikkene selger vi varer fra Lanzarote, produsert av flinke håndverkere fra øya. Alt dette gir gode esultater, forteller  direktøren videre.

Det spanske flyselskapet Air Europa starter opp sin rute mellom Lanzarote og Barcelona igjen
Foto: aireuropa.com

Fra 26.juni vil det spanske flyselskapet Air Europa gjenoppta sine direkte flygninger mellom Lanzarote og Barcelona. Siste gang selskapet fløy denne strekningen var i 2017.
Det blir to ukentlige turer, fredag og mandag. Flyet fra Lanzarote til Barcelona går kl.13.30, og lander kl.17.25 lokal tid. Returen vil gå kl.18.15, og ankomme Lanzarote kl.20.20.

Turen vil gjennomføres med et Boing 737-800-fly med 186 seter om bord, og skal konkurrere med det spanske selskapet Vueling og irske Ryanair på denne strekningen.

Vi besøker markedet i Playa Blanca

Tekst/foto: Terje Jansson

Markedet i Playa Blanca. Foto: Terje Jansson

Hver onsdag og lørdag fra kl.09.00 til 14.00 er det marked i området Marina Rubicón i Playa Blanca, sør på Lanzarote.

Vi tok oss en liten tur til Marina Rubicón på onsdag, og vi tenkte faktisk ikke på at det var marked her. Men vi skjønte det raskt da det ikke var parkeringsplasser å oppdrive.

Det var tusenvis av mennesker her. Vi gikk i kø gjennom hele markedet, og vi oppdaget at dette markedet har blitt større og større for hvert år. Nå var det kjempestort, og kan konkurrere med markedet i Teguise på søndager.
Folkemengden var en stor overraskelse på oss, men bodene var stort sett de samme som man ser på markeder over hele øya.

Det slo oss at det er synd at det ikke lenger er marked i Gamlebyen i Puerto del Carmen. Men vi har aldri sett så mange mennesker på marked i Gamlebyen som vi så på Marina Rubicón.

Men det gjelder å være våken når man setter seg ned på en kafé!

Marina Rubicon er trolig det dyreste stedet på hele Lanzarote. Kafeene var stort sett fulle.

Restauranten Afrodite Little Italy

Etter å ha gått i kø i en liten time fant vi oss et sted å sette oss ned. Valget falt på restaurant Afrodite Little Italy, ett av de få stedene det var plass. To små øl, cañas bestilte vi. Det smakte riktig godt, men regningen derimot smakte ikke godt!

De skulle ha 8,35 euro for to små øl. Vi spurte om dette kunne være riktig, og det var det. Vi tenkte at dette var den dyreste ølen vi har drukket på Lanzarote… rent tyveri, spør du meg.
Så herved en advarsel: Afrodite Little Italy er ikke å anbefale!
Pannekaker i dag!
Tegning: Erling Bjørn Hansen

Som vanlig på onsdager serverer Dani og Sandra på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen nystekte pannekaker.

Vil man ha en trøndersk vri, kan man få stekt flesk og blåbærsyltetøy i tillegg…eller man kan velge andre retter fra menyen.
Seansen starter kl.14. Sist onsdag kom det 28 gjester, og de fleste bestilte pannekaker av Sandra og Dani.

Forrige uke ble det vist et bilde av seks pannekaker på en tallerken til en gjest fra tidligere, men rekorden er det Asbjørn som innehar:
Sju pannekaker gikk ned med glans, kunne Asbjørn fortelle om! Og her er rekordbildet:

Kan du telle de sju pannekakene? Foto: Lanzaroteposten

Las Vistas ligger i Puerto del Carmen, på skrå over gata fra postkontoret og helsesenteret. Velkommen!

Sjømannskirken informerer

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast