nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 30.januar 2023

Streik blant flygeledere på Lanzarote og Fuerteventura
Flyplassen på Lanzarote. Foto: turismolanzarote.com

I dag mandag og fire mandager fremover streiker flere av flygelederne på flyplassene på Lanzarote, Fuerteventura, La Palma og El Hierro på Kanariøyene, og 12 flyplasser på det spanske fastlandet. Streiken varer i 24 timer.
Når det gjelder flyplassene på Kanariøyene har myndighetene en fast avtale om minimumstjenester, som slår forskjellig ut for avganger og ankomster for lokale fly og utenlandske fly.
Skal man fly på disse mandagene er det lurt å følge med på flyselskapenes informasjon på nettsidene. Hører man ingen ting fra selskapet man skal fly med, må man møte opp som normalt på flyplassen.
Direkteflyene fra Bergen og Oslo til Lanzarote blir ikke berørt av streiken, da disse flyene har lørdag som flydag.
I følge fagforeningene er det krav om bedre arbeidsforhold og lønn som har utløst streiken.

Lanzaroteposten synes det er merkelig at de tre største lokalavisene på Lanzarote ikke har skrevet ett eneste ord om streiken, som begynner ved midnatt natt til i dag mandag.

Flere organ-donasjoner på Kanariøyene

125 personer donerte organer på Kanariøyene i 2022. Dette er 19 prosent flere enn i 2021, som er ny rekord.
De offentlige sykehusene på Kanariøyene utførte i fjor 178 organ-transplantasjoner.

Det var nettavisen Canariajournalen som først skrev om dette, etter ei melding fra det kanariske helsedepartementet.

På sykehusene ble det utført 123 nyretransplantasjoner, 28 levertransplantasjoner, 22 hjertetransplantasjoner og en transplantasjon av bukspyttkjertel. Seks av organene kom fra levende donorer.

Det var i fjor 55 donorer per million innbyggere på Kanariøyene. Gjennomsnittet i Spania var 46.

Kokain beslaglagt på flyplassen
Her sjekker Guardia Civil narkotikaen som ble funnet 6.januar. Foto: Guardia Civil/youtube

6.januar ble to menn, 43 og 34 år gammel arrestert på flyplassen på Lanzarote etter mistenkelig oppførsel ved bagasjebåndet.
Politiet er ekstra på vakt når det kommer fly fra fastlandet, og politiet får ofte tips fra politiet på fastlandet om «interessante» passasjerer.
De to som ble arrestert hadde til sammen 2,35 kilo kokain i kofferten og på kroppen.
Veien gikk rett til fengslet i Tahiche, og nå venter en snarlig rettssak med en lengere fengselsstraff som resultat.

Nyheten om denne pågripelsen ble først gjort kjent siste torsdag.

Fritidsparken Islote de la Fermina i Arrecife åpner i dag
Islote de la Fermina. Foto: arrecife.es

Etter flere års oppussing åpner fritidsparken Islote de la Fermina sine dører i dag mandag. Området kalles også Kjærlighetsøya, Islote de Amor, og er et originalt byggverk laget av den lokale kunstneren Cesar Manrique.

Parken har vært stengt i over 20 år på grunn av store feil med vann-tilgangen, lekkasjer, og også politiske krangler om hvem som var ansvarlig. Nå er dette ryddet opp i, melder byrådet i hovedstaden.

Parken er åpen hver dag fra kl.10-17, og det er gratis inngang. Parken ligger mellom bystranda El Reducto og Islas Canarias-parken, rett nedenfor Arrecife Gran Hotel.
Parken har svømmebasseng, solsenger og en kafeteria, og drives av CACT, Senteret for kunst, kultur og turisme på Lanzarote, i samarbeide med Arrecife kommune.

Hip-hop-kurs for ungdom starter i dag

I dag mandag starter nye kurs i såkalte urbane danser for ungdom mellom 13-20 på Lanzarote. Det tilbys kurs både i Tias, San Bartolomé og Arrecife kommuner, og arrangør er faktisk regjeringen, hvor kulturministeren er ansvarlig.

Prosjektet kalles Across Hip-hop Lanzarote, og kurset skal få de unge til å presentere en forestilling 17.juni. Ikke bare er dansen viktig, men det skal også satses på individuell læring, disiplin, kameratskap og entusiasme som nødvendige aktiviteter.

Videre skal man lære de unge om hvilke oppgaver som er nødvendige å løse når man skal sette opp en forestilling, overvinne frykten for å opptre foran et større publikum, og satse på verdier som integrering, respekt, kommunikasjon, toleranse og helse.
Regjeringen vil i løpet av de fire månedene kurset varer gi ungdommene gratis billetter til andre forestillinger på øya, som igjen vil gi de unge kulturelle opplevelser de ellers ikke kunne få.

Kurset har sin egen nettside, HER.

Ny restaurant i Puerto del Carmen

Tekst/foto: Terje Jansson

Foto: Terje Jansson

På toppen av gata Reina Sofia i Puerto del Carmen har det kommet en ny restaurant, Antonio. Den ble innviet like før jul.
Tidligere var det restaurant Jacinto som holdt til her, men den ble ikke mer enn et par-tre år gammel før den ble nedlagt i mars ifjor. Det var synd, for Jacinto var en meget bra restaurant.
Men nå har Antonio kommet isteden, og den er like bra som Jacinto.

Vi var der en kveld, men hadde ikke bestilt bord, så vi fikk det eneste bordet som var ledig.
Vi fikk en meget hyggelig mottagelse: Ville vi ha et glass cava på huset?  Ja, selvfølgelig ville vi det. Deretter kom det en «amuse bouche» på bordet, som komplement fra kokken. «Amuse bouche»  er en deilig spansk skinke på en liten toast.

Dette var en god start.
Vi bestilte en ravioli på deling, og det kom en stor porsjon med deilig ravioli. Til den bestilte vi en god rødvin fra Lanzarote.
Til hovedrett ble det lammerullade med en god saus. Jo, restaurant Antonio leverte «varene»! Dette var dessuten en veldig hyggelig restaurant.
Restauranten er åpen hver dag unntatt søndag fra kl.13 til 22.30, mandag fra kl.18 til 22.30.
Restauranten har egen hjemmeside på nettet, hvor man kan finne menyen, og også bestille bord. Klikk HER.
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast