nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 10.januar 2023

Kvinne (29) arrestert på flyplassen med kokain i vesken

Siste uke ble en kvinne (29) arrestert av nasjonalpolitiet på flyplassen på Lanzarote. I vesken hennes fant politiet 225 gram kokain, med en gateverdi på ca 250 000 kroner.
Kvinnen ble spanet på allerede før hun gikk om bord i flyet fra Madrid til Lanzarote, ei flyrute som er ofte brukt av smuglere.
Kvinnen ble øyeblikkelig fengslet, og venter nå på en rettssak og en lang fengselsstraff.

Nasjonalpolitiet har lagt ut denne videoen av arrestasjonen av kvinnen:

Flere dager var hotellbelegget på Lanzarote over 90 prosent i jula
Foto: Hotel La Geria i Puerto del Carmen

Det har vært rekordmange turister på Lanzarote denne jula. Det gjennomsnitllige belegget på hotellene var 85 prosent, og noen av dagene, spesielt fra 31.desember var belegget over 90 prosent. Flere hotell hadde satt opp skiltet «Fullt» på flere av jule- og nyttårsdagene.

Det høye belegget på hoteller i jula er et tegn på at Lanzarote fortsetter å være et attraktivt reisemål for turister. Dette er gode nyheter for hotelleiere og alle reiselivsbedrifter på øya, som har hatt over to år med vanskelige tider under pandemien.

Desember 2022 var den varmeste desember siden 1961
Det er varmt på Lanzarote. Foto: turismolanzarote.com

I følge AEMet, det spanske værinstituttet var desember i fjor den varmeste desember siden 1961.
Desember 2022 var i snitt 1,7 grader varmere enn samme måned de siste 61 år. I meldingen fra værinstituttet står det dessverre ikke hva snitt-temperaturen var.
Desember var også en tørr måned. I provinsen Las Palmas, som består av Lanzarote, Fuerteventura og Gran Canaria falt det 30,5 millimeter regn i desember 2022. Dette er den sjuende tørreste desember siden 1961.
På de vestligste øyene Tenerife, La Gomera, El Hierro og La Palma (provinsen Santa Cruz de Tenerife) falt det 98,5 millimeter regn i desember 2022.

Ny vei forbi Playa Honda er ute på anbud

En ny vei forbi tettstedet Playa Honda mellom flyplassen og Arrecife er nå ute på anbud.
Veien vil få navnet LZ-5, og vil være ferdig i 2024. Veien er beregnet å koste 1,6 millioner euro.

Den sju kilometer lange veistrekningen, som vil gå vest for industriområdet i Playa Honda vil møte veien LZ-3 i bydelen Argana Alta, i rundkjøringen til sykehuset. Derfra kan trafikken enten kjøre videre nordover til Costa Teguise eller ta veien mot Playa Blanca, eller fortsette mot Puerto del Carmen.
Forvirrende? Ta det med ro, veiene vil bli godt skiltet, lover myndighetene!

Nye innreiseregler for reisende fra Kina
Foto: wikipedia.org

Denne uka presenterte Spania nye innreiseregler for reisende fra Kina. Besøkende derfra vil trenge bevis på en fullstendig vaksineringsrunde, eller en fersk negativ koronatest. Dette fordi Kina nå opplever en dramatisk økning av koronasmitte.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast