nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 2.januar 2023

Godt nytt år!
Foto: Lanzaroteposten

Tusenvis av glade mennesker hadde samlet seg langs Avenidaen i Puerto del Carmen nyttårsaften. Restaurantene var fulle av festpyntede gjester, og utover kvelden smalt det godt fra raketter som ble fyrt opp av hotellene i nærheten.
Kl.01.00 satte det kommunale fyrverkeriet i gang fra Playa Grande, og det ble et imponerende syn!

Det var en sliten, men glad arbeidsgjeng fra restauranten Hi-Life i Puerto del Carmen som kunne ønske det nye året velkommen:

Foto: Hi-Life
To alvorlige bilulykker på Lanzarote nyttårshelgen

Tre personer ble skadet da to biler kolliderte på hovedveien LZ-2 fra Tias til Puerto del Carmen kl.21.20 nyttårsaften. En mann (56) og to kvinner (27 og 29) ble alle kjørt til sykehuset med alvorlige skader.
Kl.06.20 1.nyttårsdag ble en fransk mann i 60-årene påkjørt ved Marina Rubicon i Playa Blanca. Mannen ble erklært død på stedet.

Ti nye drosjeløyver i Yaiza
Foto: yaiza.es

Det skal utstedes ti nye drosjeløyver i Yaiza kommune i 2023. Dermed blir tallet på drosjer i kommunen 77. Økningen skyldes at tallet på innbyggere og ikke minst turister har vokst, ikke minst i turistbyen Playa Blanca.

Vannlekkasje i Costa Teguise

Siste torsdag i det gamle året ble hele byen Costa Teguise uten vann. Det viste seg at hovedvannledningen inn til byen var ødelagt.
Det tok teknisk etat i kommunen flere timer å reparere ledningen, slik at innbyggerne fikk tilbake vannet.

Veistenging på øya La Graciosa utløste protester
Øya La Graciosa fotografert fra Lanzarote. Foto: turismolanzarote.com

Flere enn 100 innbyggere på øya La Graciosa protesterte siste uke over at veien til Playa Lambra ble stengt.
Det var det spanske kystdepartementet Costas som hadde stengt veien på grunn av miljømessige hensyn. Innbyggerne ble rasende da dette skjedde, fordi veien ble ofte brukt til å besøke stranda og for å fiske.
Nå må innbyggerne gå, sykle eller kjøre en stor omvei for å komme til stranda.

SPAR Lanzarote donerte penger til hjelpeorganisasjoner
Foto: sparlanzarote.com

I en måned siste høst ble hundrevis av produkter i butikkene til SPAR Lanzarote merket med et solidaritetsikon. Hver gang en av disse varene ble solgt, gikk deler av kjøpesummen til varmestua Calor & Café og hjelpeorganisasjonen Caritas i hovedstaden Arrecife.
For tredje året på rad kunne SPAR Lanzarote overlevere en sjekk, og sjekken denne gangen var på 8080 euro, godt og vel 80 000 kroner.

Lederne for hjelpeorganisasjonene takket for pengene, og sa at «Lanzarote er en veldig støttende øy, og disse pengene er et solid bevis for at innbyggerne hjelper oss».

Samtidig har hver SPAR-butikk på øya hele året ei kurv ved utgangen hvor kunder kan legge matvarer de har betalt for, og som senere blir gitt til de som trenger det mest.

Tre båter med 121 flyktninger inn til Lanzarote denne helgen
Foto: Salvamento Maritimo

En båt med 43 flyktninger om bord ble fredag kveld reddet av sjøredningstjenesten utenfor kysten av Lanzarote. Blant flyktningene var det 15 barn.
Natt til søndag 1.januar kom det melding om to andre båter som nærmet seg kysten, med 78 flyktninger om bord.
I følge det lokale Røde Kors var alle ved god helse.

Man kan lese mer om hva som skjer med flyktninger som kommer til Lanzarote HER.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast