nyheter

Siste nytt fra Lanzarote! Mandag 26.desember 2022

Fin norsk gudstjeneste i Puerto del Carmen julaften
På kirkebakken i Puerto del Carmen. Foto: Lanzaroteposten

Mange gjester hadde funnet veien til den katolske kirken i Gamlebyen i Puerto del Carmen julaften. Sjømannsprest Ola Beisvåg forrettet, og det norske koret Alegria sang.
Tradisjonen tro sang koret «Stille natt» på kirkebakken etter gudstjenesten, dirigert av Vidar Rustan, som ble en stemningsfull avslutning med mange turister som tilskuere.

Droneshow i Arrecife var fantastisk!
200 droner dannet denne hilsenen til folk som så på! Foto: Lanzaroteposten

Dette bildet er laget av 200 droner!
Et fantastisk droneshow ble arrangert i hovedstaden Arrecife i går kveld. 200 droner var programmert til å lage de vakreste «bildene» på himmelen, som for eksempel denne julehilsenen: Feliz Navidad, God jul!

Aldri har jeg sett så mange biler på vei til festningen Castillo San Jose i hovedstaden, og tusenvis av folk hadde samlet seg for å se dette flotte og fargerike showet! Sammen med dempet og høytidlig musikk ble det ene levende bildet avløst av det neste! Hvordan får de det til?

Foto: Lanzaroteposten
Flyet fra Widerøe kraftig forsinket også denne helgen
Foto: wideroe.no

Widerøe flyr hver lørdag fra Bergen til Lanzarote, med retur samme kveld. Passasjerene kommer fra reiseselskapene Vitalreiser og TUI.
Julaften ble flyet over tre timer forsinket fra Bergen. En representant for Vitalreiser fortalte at det var en teknisk feil på flyet fra Bergen, og man måtte derfor skaffe et annet fly. Dette sammen med kravet om pålagt hviletid for mannskapet gjorde at det ble store forsinkelser.
Det samme skjedde lørdag 10.desember, hvor returen til Bergen skjedde først døgnet etter ankomst.

I skrivende stund er det planlagt retur fra Lanzarote til Bergen 1.juledag kl.14.20, med landing i Bergen kl.20.05.

  • 25/12/2022 14:20 WIF7761 ankomst
  • Wideroe´s Flyveselskap A/S
  • BERGEN/FLESLAND (BGO) DELAYED
    Karnevalsplakaten for Puerto del Carmen er klar
Foto: Tias kommune

Plakaten viser temaet for neste års karneval, sjørøvere. Konkurransen om å lage den beste plakaten ble vunnet av designeren Rubén Lucas García fra Murcia på fastlandet.
Karnevalet i Puerto del Carmen arrangeres i dagene 23.-26.februar 2023, og det store karnevalsopptoget langs Avenidaen går lørdag 25.februar kl.17.

Kjempebølgen Quemao kommer i dag mandag eller i morgen tirsdag
Foto: calimasurf.com

Siste uke ble en meget spesiell surfe-konkurranse annonsert i landsbyen La Santa på vestkysten av Lanzarote, The Billabong Quemao Class. Ekspertene tror at kjempebølgen  Quemao kommer i dag og/eller i morgen.

Som vanlig vet man ikke helt NÅR denne konkurransen blir arrangert, for man venter nemlig på kjempebølgen El Quemao, som vil nærme seg kysten av øya de neste dagene.
Denne legendariske bølgen (som det er flere av) kan bli flere meter høy, og skaper det perfekte «røret» dersom vinden og bølgene samarbeider, sier ekspertene.
Elite-surfere fra hele Kanariøyene og det spanske fastlandet har nå samlet seg på Lanzarote, og stedet er rett utenfor landsbyen La Santa.

El Quemao betyr «den brente», oppkalt etter en bar med en innehaver som hadde arr etter en brannulykke. Baren ble ofte besøkt av surfere.
De siste sju årene har man også tilegnet dette arrangementet til David Infante, surferen som omkom i bølgene utenfor La Santa i 2009.

Til orientering: I fjor kom kjempebølgene inn mot La Santa 17. og 18.desember…skrev Lanzaroteposten.

Enda en søppelkassebrann
Foto: Erling Bjørn Hansen

I går kveld begynte det å brenne i en av søppelkassene ved Hotel Hibiscos i Puerto del Carmen. Vi går ut fra at brannen etter hvert ble slukket, og ingen videre skade ble rapportert.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast