Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 19.desember 2022

Bilvrak ble fjernet
Foto: Cabildo de Lanzarote

Siste uke begynte redningsmannskaper fra brannvesenet på Lanzarote å fjerne alle de 15 bilvrakene som lå i bunnen av vulkankjeden Risco de Famara på vestkysten av øya.
Disse 15 bilene hadde i løpet av flere år på en eller annen måte kjørt over klippene, og rast flere hundre meter ned i bunnen. Bak de fleste ulykkene lå det en tragisk historie.

Foto: Cabildo de Lanzarote

– Dette er en unik redningsoperasjon, sa presidenten på øya,  María Dolores Corujo til redningsmannskapene før de satte i gang med å fjerne vrakene. Presidenten takket mannskapene for å utføre denne vanskelige og spesielle oppgaven.

Presidenten takket redningsmannskapene for en godt utført jobb. Foto: Cabildo de Lanzarote

Brannvesenet hadde i flere dager pakket de forskjellige vrakdelene i sekker, som skulle lette arbeidet for helikopteret. Helikopteret var innleid fra et spesialfirma stasjonert i Pyreneene på fastlandet.

To unge mennesker omkom i bilulykke natt til lørdag

En 20 år gammel kvinne og en 24 år gammel mann omkom tidlig lørdag morgen etter en utforkjøring på hovedveien LZ-1 nær landsbyen Mala nord på Lanzarote.
Det ble foretatt gjenoppliving av begge personene, men livene stod ikke til å reddes..

En fisker ble reddet etter at båten fikk motorstopp

En fisker fra Orzola nord på Lanzarote klarte å sende melding til nødetatene om at motoren på båten hans hadde stoppet å virke, og at han drev stadig lengere ut fra kysten av Lanzarote.
Et helikopter ble sendt ut for å lete etter båten, og den ble funnet drivende over 20 kilometer utenfor kysten. Fiskeren ble deretter hentet opp av helikopteret. Båten ble senere reddet av en annen båt, og slept til land.

Charterflyet fra Apollo måtte kansellere returen fra Lanzarote til Oslo
Foto: Scandinavian Airlines

Lørdag ettermiddag måtte charterflyet fra Apollo kansellere sin retur fra Lanzarote til Oslo. Flyet var et SAS-fly. Grunnen til kanselleringen var en ruspåvirket passasjerer som ikke ville følge instruksjonene fra kabinpersonalet.

Å få kontroll på denne passasjeren tok tid, og i og med at flyet allerede var forsinket bestemte kapteinen at de måtte utsette avgangen til neste dag på grunn av kravet om hviletid for mannskapet.
Passasjerene ble alle innlosjert på hotell, og dro til Oslo søndag morgen kl.10.

Faksimile fra aena.es
Den varslede flystreiken er avblåst
Fra flyplassen på Lanzarote. Foto: turismolanzarote.com

De siste ukene har den største spanske fagforeningen for flyplassarbeidere, CCOO/Comisiones Obreras truet med streik i jula.
Nå har eieren av de spanske flyplassene AENA sagt ja til å betale arbeiderne såkalt produktivitetslønn som de mistet under pandemien.

De kabinansatte i flyselskapet Iberia har fått en lønnsøkning på 10,29 prosent for 2022 og 2023, som vil øke til 14,3 prosent i 2024.
Det spanske flyselskapet Air Nostrum har ennå ikke godtatt en ny lønnsavtale, og truer med streik. Det lokale flyselskapet Binter Canarias bruker noen ganger fly fra nettopp Air Nostrum i travle perioder.

12 000 julestjerner plantet i hovedstaden
Foto: arrecife.es

Denne julen er det plantet 12 000 julestjerner i hovedstaden Arrecife.

-Vi ønsker å gjøre byen vår vakrere nå til jul, og vi vil nå ut til alle bydeler med denne juleblomsten, sier ordføreren Astrid Pérez i en melding. Julestjernene er plantet i parker, hager, rundkjøringer og midtrabatter i gatene.
Andre byer har også blitt pyntet til jul med blomster og julelys.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast