nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 5.desember 2022

Regnet vil delvis fortsette i dag mandag
Foto: Lokalpolitiet i Tias

Statens meteorologiske institutt, AEMet melder at regnet vil fortsette på Lanzarote utover mandagen, med få eller stedvis moderate nedbørsmengder første halvdel av dagen. På ettermiddagen vil nedbøren forsvinne, men skyene vil være der.

Det meldes om store bølger langs kysten, med bølgehøyder på fire til fem meter. Bølgene gir flotte bilder, men vær forsiktig, ikke gå for nære!
Temperaturen vil stige, og kan nå 24 grader. Vinden vil også bli svakere på ettermiddagen.

Husk at man kan bli solbrent selv om det er skyet vær, så bruk solkrem!

Det norske konsulatet på Gran Canaria besøkte Lanzarote

Konsul Odd Are Tveit og visekonsul Lis-Ann Sylling besøkte Lanzarote sist fredag.

Fra v. visekonsul Lis-Ann Sylling, daglig leder på Sjømannskirken Merethe Thortveit, og konsul Odd Are Tveit. Foto: Lanzaroteposten

Det ble et veldig interessant møte på Sjømannskirken, som varte i nesten tre timer. Både konsul og visekonsul fortalte litt om seg selv, og ikke minst om hvilke krav som stilles til oss som gjester på Lanzarote, og også om hvilke rettigheter vi har.

Konsulatet ble spesielt takket for all hjelp og bistand som ble utført da norske turister skulle hjem fra Lanzarote i de kaotiske dagene i mars og april 2020 da pandemien satte inn.

Dessverre var det ikke så mange tilhørere som hadde funnet veien til Sjømannskirken denne dagen.
Konsulatet forsikret alle at de har taushetsplikt om enhver henvendelse til kontoret. Videre anbefalte de alle som er på øyene om å registrere seg i myndighetenes «reiseregistrering», som man blant annet finner i appen «Reiseklar«.

Henning Solberg vant fredagens og lørdagens billøp på Lanzarote

Lokalavisa La Voz de Lanzarote hadde denne overskriften lørdag:

World Cup Solberg-Bernacchini (Citroen C3) vinner «Quality»

Henning Solberg i farta på Lanzarote i sin Citroen! Foto: Terje Nøttveit

Andreplassen gikk til kanariske Quintana-Mujica (Skoda Fabia) 1,1 sekunder bak,  og tredjeplassen gikk til portugisiske Sousa-Calado (Citroen C3).

Henning Solberg og hans kartleser, italieneren Giovanni Bernacchini vant også konkurransen lørdag, 2,9 sekunder foran bil nr.2, kanariske  Juan Carlos Quintana og Yeray Mujica med sin Skoda.

Flere norske tilskuere var langs ruta og heiet på favoritten Henning Solberg:

Fra v. Terje Nøttveit, Henning Solberg og Laila Solberg. Foto: Sten Åge Fosse
Økte priser med drosjene i Tias med Puerto del Carmen 
Taxi i Puerto del Carmen. Foto: Lanzaroteposten

Fra lørdag 3.desember ble det dyrere å ta en taxi i Tias kommune.
Startprisen på dag-kjøring øker med 10,5 prosent, til 2,65 euro, og nattprisen øker med 9,8 prosent, til 3,35 euro. Prisen per kilometer på dagen blir 0,70 euro. Det blir også økte satser på søndager, og andre helligdager.

Bilmerket AUDI presenterte sin nye elbil på Lanzarote
Presidenten på Lanzarote, Maria Corujo sammen med AUDI-sjefene i Spania og Kanariøyene foran festningen Castillo San José i hovedstaden Arrecife. Foto: Cabildo de Lanzarote

150 pressefolk fra hele verden hadde kommet ens ærend til Lanzarote da AUDI fredag skulle presentere sin nye elbil, Audi Q8 e-tron.
Først ble de nye elbilene kjørt i kolonne til nasjonalparken Timanfaya, videre til Bondemonumentet, til utsiktpunktet Mirador del Rio, og til landsbyen El Golfo, mens fotografene fra både tv, aviser og bilmagasiner fra hele verden knipset i vei.
Tenk på hvor god reklame dette er for solskinnsøya Lanzarote!

Det var en stolt president på Lanzarote, Maria Corujo som tok i mot bil-gjestene, og sa i en tale at elbiler passer godt inn i Lanzarotes grønne fremtid, og dette er akkurat i den lokale kunstneren Cesar Manriques ånd.

The Terrace Bar ved Playa Grande i Puerto del Carmen rives
Terrace Bar i Puerto del Carmen. Foto: Lanzarote Information

Rivingen av The Terrace Bar på Playa Grande i Puerto del Carmen har begynt. Dette har det spanske kystdepartementet Costas bestemt.

I følge den britiske nettavisen Lanzarote Information ble restauranten bygget ulovlig allerede på 1980-tallet, men først nå reagerer myndighetene. Ryktene sier også at deler av nabo-hotellet, Suite Hotel Fariones er bygget uten tillatelse, og må rives.
Lanzarote Information sier i et nyhetsbrev at flere oppdateringer om situasjonen vil komme når mer informasjon foreligger.

Båt med 74 flyktninger om bord reddet sørøst for Lanzarote

Lørdag kveld ble 74 flyktninger i en gummibåt reddet av Sjøredningstjenesten 16 nautiske mil sørøst for Lanzarote. Blant flyktningene var det 12 kvinner og fire barn.

Du kan lese mer om hva som skjer med flyktninger som kommer til Lanzarote HER.

Julemarked i Teguise

Det er julemarked i landsbyen Teguise fram til og med torsdag 8.desember på «Løveplassen» midt i byen. Markedet åpner kl.11, og stenger kl.21.

Gospelkonsert i San Bartolomé

Er du glad i skikkelig gospelmusikk?

Da er stedet det kommunale teateret i landsbyen San Bartolomé på Lanzarote i morgen tirsdag, på den spanske Grunnlovsdagen.
Da kommer den anerkjente amerikanske gospelsangeren Bridget Bazile til øya, og stedet er teateret i San Bartolomé kl.20.30.

Konserten er en del av konseptet «Kanariøyenes gospelfest». Billetter kan kjøpes HER.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast