Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! 2.desember 2022

Hola!

Det har vært ei god og varm uke igjen på solskinnsøya Lanzarote, men nå ser det ut som det lenge etterlengtede regnet kommer! I går kveld kom de første dråpene, og jeg kan høre at vinrankene gleder seg!
Ja da, det er uheldig for folk som kommer til øya for å baske i sola i ei uke, men bøndene hopper av glede…

Et lavtrykk har beveget seg sørover mot Kanariøyene, og vil gi mest regn søndag og mandag, sier AEMet, det spanske værinstituttet. Kanariøyene ligger helt nederst på kartet, rett over tallet 335:

Hvor er Lanzaroteposten?

Lanzaroteposten er ei nettside med adressen https://lanzaroteposten.com/ , altså ei egen nettside du IKKE behøver å lete etter ved å gå via Facebook. Det er faktisk den nettsiden du er på nå når du leser dette.

Flere lesere har kontaktet meg og sier at de noen ganger ikke finner Lanzaroteposten, fordi det er mange andre meldinger på Facebooksidene hvor Lanzaroteposten ligger… og da «drukner» Lanzaroteposten.
Det er fint at aktivitetene på de forskjellige FB-sidene er stor, men det enkle er noen ganger det beste; gå til Lanzaroteposten.com direkte, akkurat som man finner NRK.no og VG.no.

Rally med Solberg på Lanzarote!

Henning Solberg under presentasjonen av deltakerne onsdag i Arrecife. Foto: La Voz de Lanzarote

I dag fredag og lørdag arrangeres den 24.utgaven av Rallye de Tierra Isla de los Volcanes-Trofeo Ciudad de Arrecife…
hverken mer eller mindre! 38 biler deltar, og en av stjernene er norske Henning Solberg!

Dette billøpet skulle egentlig vært arrangert i april, men ble avlyst i siste liten etter at miljøvernorganisasjonene på øya protesterte.
De klaget på at biler og folk ville forstyrre rugingen av fugle-egg i området, og biler og sjåfører måte forlate øya uten å kjøre.
Nå prøver arrangørene igjen, selv om miljøvernorganisasjonene er like sinte også denne gangen. Og arrangørene betaler de tilreisende sjåførene for både ferjetur og opphold, siden det ble bomtur i april.

Så var det å finne ut HVOR bilene kjører på Lanzarote! Det er ikke lett, med ei nettside for rallyet som IKKE fungerer, og hvor de fleste linkene og opplysningene ikke stemmer (per onsdag denne uken).

Lokalavisa skrev dette om løpet onsdag: Fra Puerto del Carmen til Mácher, fra Tabayesco til Mala, og fra Tinajo til Las Betancoras. Ikke tidspunkt, ikke dager. Lanzaroteposten lurer på om det ikke skrives om NÅR løpet går, for å unngå publikum som forstyrrer fuglene?

Kartet over hvor bilene skal kjøre er fra april, men man finner det HER.

En restaurant med fantastisk service!

Foto: Lanzaroteposten

Det er ikke så veldig ofte man besøker en restaurant på Lanzarote hvor servicen er helt topp!

Lanzaroteposten hadde vært på Fantastico på Avenidaen i Puerto del Carmen noen ganger før, men denne uka var det en forskjell:
Vi var to gjester, og vi lurte på om vi kunne dele en pizza? Ikke noe problem. Ville vi også dele regningen i to? Ikke noe problem. Dele regningen for pizzaen også? Ikke noe problem. Ville vi ha en drink på huset før vi gikk? Ikke noe problem.

Å gå på en restaurant uten å må diskutere med kelneren hva som går an og hva som ikke går an, er så befriende når en bare vil ha en avslappende kveld på byen. Anbefales!

Jule-og nyttårsprogram for Tinajo og Yaiza kommuner

Vi har allerede presentert programmet for Tias kommune og Puerto del Carmen. Nå er det Tinajos tur, med et imponerende program.
Klikk HER.

I Yaiza er det høytidelig åpning av julekrybben i kveld kl.19 ved Remedio-plassen i landsbyen. Søndag er det julemarked på samme stedet, og i kulturhuset. Det meldes om 18 salgsboder.
Hele programmet for Yaiza med Playa Blanca og Uga finner man HER.

Danseoppvisning i teateret i Tias lørdag

Har du lyst på litt førjulstemning? Da inviteres det til en hvit og magisk jul lørdag!
Det er 30 danseskoler på Lanzarote, og en av skolene er Escuela de Danza MTDance. Lørdag inviterer danseskolen til en gratis forestilling de har kalt «En hvit og magisk jul» kl.19 i teateret i Tias.

Sjømannskirken informerer: Konsulatet på Las Palmas inviterer til treff i dag fredag

Det blir først en presentasjon av konsulatets arbeide, og deretter blir det mulighet til å stille spørsmål. Fra det norske konsulater i Las Palmas kommer konsul Odd Are Tveit, og visekonsul Lis-Ann Sylling.
Merk dere at de ikke kan svare på enkeltsaker som dreier seg om skattespørsmål og pensjon/andre ytelser da dette ikke ligger under konsulatets arbeidsfelt.
Alle er hjertelig velkommen!

Julens program på Sjømannskirken

Ukens høydepunkt

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Sist fredag var det 44 gjester på den tradisjonelle fredagspilsen på Las Vistas i Puerto del Carmen.
Det er plass til flere, så er du på øya er det bare å ta seg en tur. Det er ikke musikk der, ingen dans eller allsang, men man treffer hyggelige folk som en kan prate litt med! Men kanskje må en ta litt initiativ selv…

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og helsesenteret i Puerto del Carmen.

Lørdag i Lanzaroteposten

Det nærmer seg juleferie, og mange vil legge turen til Lanzarote i følge med både babyer, svigermor og pinnekjøtt!
Da kommer det noen ganger spørsmålet som Lanzaroteposten ofte får:
Hvor kan man låne/leie barnevogner, bilseter for barn, vifter, solsenger, parasoller, rullestoler, rullatorer…og ikke minst hvor man kan lagre kofferter og sengetøy fra et opphold til det neste?

I morgen lørdag presenterer Lanzaroteposten løsningen for deg!

Ei god helg og ei frisk uke ønskes deg fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast