Ukategorisert

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 16.november 2022

Mann reddet av helikopter

Sist fredag fikk redningstjenesten på Lanzarote en melding om at to unge menn hadde falt i sjøen mellom Los Charcones og Los Hervideros i Yaiza kommune sør på øya.
Da redningshelikopteret ankom hadde den ene av mennene kommet seg til land på egen hånd. Den andre (31) ble reddet av helikopteret, og redningsaksjonen kan man se i videoen. Begge mennene var uskadd, bortsett fra noen skrubbsår, og slapp legebesøk.

Etterlyst tysk borger arrestert på flyplassen på Lanzarote
Her blir tyskeren arrestert. Foto: Nasjonalpolitiet

En etterlyst tysk borger ble tirsdag arrestert av Nasjonalpolitiet på Lanzarote etter at tyskeren kom med et fly fra London.
Tyskeren hadde en europeisk arrest- og overgivelsesordre for forbrytelser mot offentlig orden og statssikkerhet, og ble plassert i fengsel på øya mens man venter på å kunne overføre mannen til tyske myndigheter.

Dette er den sjette internasjonale rømlingen som er lokalisert og arrestert på Lanzarote av det nasjonale politiet i år.

Hotell-og restaurantansatte får økt lønn og sosiale forbedringer fram til 2025
Restauranten i Jameos del Agua på Lanzarote. Foto: turismolanzarote.com

Lanzaroteposten skrev 1.november om et forslag fra fagforeningene CCOO og UGT om en lønnsøkning på 10,25 prosent fram til 2025 for alle ansatte ved hoteller og restauranter i provinsen Las Palmas, som består av Lanzarote, Gran Canaria og Fuerteventura.
En rekke sosiale forbedringer ble også krevd.
I går ble avtalen godkjent og underskrevet av arbeidsgiverforeningen Federación de Empresarios de Hostelería y Turismo de Las Palmas.

Lønnsøkningen i 2022 blir på 3 prosent, 2,5 prosent i 2023, 2,5 prosent i 2024, og 2,25 prosent i 2025.

En annen del av avtalen går ut på å utvide tidsbestemte ansettelser til ni måneder, og arbeidsgiverne skal ikke kunne leie inn midlertidig arbeidskraft i «inaktive» perioder. Det skal også være minst to timers hvile mellom skiftene der skiftene er delt i to på samme dag.
Videre skal vilkårene for ansatte med midlertidig funksjonshemming forbedres.

Ost fra Lanzarote vant priser under VM i ost i Wales
Foto: Finca de Uga

Ysteriet Finca de Uga på Lanzarote vant seks priser under VM i ost, World Cheese Awards som nylig ble arrangert i Wales.

4000 forskjellige oster fra 40 land deltok i konkurransen. Ysteriet i Uga vant gullmedalje for osten «Bodega Cabra y Oveja» (geit og sau), og super-gullmedalje for osten «Bodega Oveja». Det ble sølv for osten «Rojillo» (rosa), og bronse for «Secreto de Malo», «Don Nicolaz» og «Vulcano».
Den kanariske landbruksministeren Alicia Vanoostende sier en pressemelding at det er viktig å delta, og samtidig presentere ost fra Kanariøyene til resten av verden. Prisene viser at Kanariøyene leverer fantastiske oster!

Lanzaroteposten gratulerer!

Søknad om pass ved norske konsulater på Kanariøyene

Fra det norske konsulatet på Tenerife har vi igjen mottatt en oversikt over hvor nordmenn kan fornye sine pass ved de forskjellige konsulatene på Kanariøyene, slik at man slipper å reise til ambassaden i Madrid, eller til Norge.

Dette er høstens kalender for søknad om pass på Kanariøyene:

Tenerife 21. og 22. november  2022

Kl. 10.00 – 13.00

Gran Canaria 23. og 24. november 2022

Kl. 10.00 – 13.00

Man må bestille time, som kan gjøres her: Se kontaktinformasjon og åpningstider for konsulatene her.

Mer informasjon finner man HER.

EM i håndball vises på Vikinghuset

Den norske restauranten Vikinghuset viser på tv de siste kampene i EM i håndball, kvinner denne uka.
Det lønner seg å bestille bord, og det kan gjøres via restaurantens FB-side. Vikinghuset ligger langs Avenidaen, nr. 33, i Puerto del Carmen.

Pannekaker i dag!

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Som vanlig på onsdager serverer Dani og Sandra på restauranten Las Vistas nystekte pannekaker. Vil man ha en trøndersk vri, kan man få stekt flesk og blåbærsyltetøy i tillegg…eller man kan velge andre retter fra menyen.
Seansen starter kl.14. Sist onsdag kom det 17 gjester, og de fleste bestilte pannekaker av Sandra og Dani.

Las Vistas ligger i Puerto del Carmen, på skrå over gata fra postkontoret og helsesenteret. Velkommen!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast