Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! 11.november 2022

Hola!

Sommeren fortsetter på Lanzarote! 24-25 grader på dagen, og i helga blir det varmere! På kvelden er det omkring 21-22  grader. Ingen vits i å klage…

Mange leser Lanzaroteposten!

Statistikken fra Google Analytics viser at den siste måneden har 50 100 lesere (50.1 K) vært innom nettsiden til Lanzarote!

Jeg takker og bukker for interessen og støtten!

Lanzarote for livsnyteren…skriver reiseselskapet Apollo

Foto: apollo.no

Dersom du ennå ikke har bestemt deg for å reise til solskinnsøya Lanzarote, kan du kanskje bli overbevist når du leser hva Apollo skriver:

Lanzarote har de seneste årene blitt som en magnet for moderne eventyrere på jakt etter unike opplevelser.
Øya er særegen med skarpe kontraster, fascinerende ørkenlandskap, nydelig turkist hav, og en stilfull bebyggelse takket være øyas store kunstnersønn César Manrique. Her er x-faktorene du kanskje ikke visste om, som vil plassere Lanzarote på bucketlista di:

Lanzarote – kanariøya med x-faktor  (klikk på linken)

I dag åpner Lanzarotes største shoppingsenter; Open Mall

Lanzarotes største shoppingsenter, Open Mall åpner i dag fredag.

Blant de mange butikkene i senteret finner vi den danske interiørbutikken JYSK. Dette er faktisk butikk nr.102 som JYSK har i Spania, og over 1000 mennesker jobber for JYSK i Spania.
I lokalavisene på Lanzarote blir JYSK omtalt som firmaet som sprer HYGGE, (det står faktisk dette ordet i avisene), som de forklarer er den nordiske filosofien; at ro, harmoni og å finne lykke i de små detaljene er viktig for folk i de nordiske landene, og dermed også for JYSK i Spania.

Open Mall ligger på omkjøringsveien Via Medular i Arrecife, på andre siden av den kommunale idrettsparken Parque Deportivo Municipal. Buss nr.03 fra Puerto del Carmen stopper like ved senteret.

Å kjøpe vinyl-plater på Lanzarote!

Foto: unsplash.com

De siste årene har mine to favorittbutikker som solgte CD´er på Lanzarote forsvunnet. Alt kjøp og salg av musikk ble deretter foretatt digitalt på nettet.
Men nå har det engelsk-språklige turistbladet Gazette Life på Lanzarote funnet flere utsalg som selger vinylplater!

Utsalgene finnes i hovedstaden Arrecife, som en del av andre butikker. Klesbutikken Bysiroco selger helt nye og brukte singler og 12-tommere. Blant annet ble plater av Grace Jones og Prince funnet.
Neste stopp var i baren Bar Asturias, som nok har den største samlingen av vinylplater på øya. Plater med Stevie Wonder og Status Quo ble funnet.
I shoppingsenteret CC Buganvillas fant man Tito, som solgte Prince sin «1999» 12-tommer for bare to euro!
Adressene til disse utsalgene finner man ved å google butikknavnet.

Men hvor kan man kjøpe en platespiller på Lanzarote?

I novemberutgaven av gratisbladet Gazette Life finner man flere opplysninger om vinylsalget.

Biler velter…igjen

I serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn» har vi i dag dessverre kommet fram til bil nr.184 og 185:

Bil nr.184. Foto: La Voz de Lanzarote

Denne bilen veltet utfor hovedveien LZ-1 ved innkjøring til Costa Teguise lørdag ettermiddag. De to i bilen klarte å komme seg ut på egen hånd, uskadd.

Bil nr.185. Foto: La Voz de Lanzarote

Onsdag kveld havnet en annen bil utfor veien i El Peñón, omtrent midt på øya. Sjåføren var en kvinne på 84 år, som måtte ha hjelp for å komme seg ut av bilen. Hun ble kjørt til legesjekk. En mannlig passasjerer kom seg ut av bilen på egen hånd, og var uskadd.

Sax på taket fortsetter

Briten Anthony spiller og synger de gamle «sviskene» fra både Frank Sinatra, Sammy Davis og Dean Martin; The Rat Pack. Foto: Lanzaroteposten

De siste søndagene kl.13 var det mange norske gjester på taket av Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen.
Flere av disse var på besøk for første gang, og hadde lest om arrangementet i Lanzaroteposten. De koste seg i solskinnet under tak-seilet med kald drikke og fløyelsmyk musikk!

Ny mobiltelefon for Lanzaroteposten

Foto: samsung.com

Min gamle mobiltelefon begynte å skrante litt, og det var på tide å skifte den ut.

Jeg hadde en såkalt Fusión-kontrakt med Spanias største mobilselskap, Movistar, som tilsvarer Telenor i Norge. Å ha en Fusión-kontrakt  betyr at både bruk av fiber internett, 500 mobilsamtaler og 500 fasttelefonsamtaler er inkludert i den månedlige prisen, samt utrolig mange tv-kanaler.

At det norske oljefondet har aksjer i Telefonica/Movistar var nok ikke grunnen til at min kontrakt med Movistar kvalifiserte til en splitter ny og GRATIS mobiltelefon fra Samsung Galaxy…det var overraskende!

Movistar-butikken på shoppingsentert Deiland i Playa Honda kunne riktignok ikke hjelpe meg med å overføre data fra min gamle telefon til den nye, men det kunne derimot butikken The Phone House i etasjen under. 27 euro kostet det, og tok under en time.
Så nå går alt så meget bedre…

Informasjon:

Nå nærmer JULEMARKEDET seg med stormskritt. Lørdag 19. november skjer det…. 🎄🎄🎄
🧶Vår dyktige håndarbeidsgruppe har produsert utrolig flotte ting for salg.
🍪 Vi selger julekaker og annen bakst
🍜 Klokken 13:00 blir det servering av grøt
🎉 Åresalg med flotte premier
🎖 Trekning av julelotteriet skjer ca kl 14:00

Ordfører i Tias/Puerto del Carmen kommer og åpner markedet kl 11:00.

Hovedpremien i julelotteriert er to flybilletter tur/retur Lanzarote gitt av Apollo Reiser. Ja, også Selbu-votter da…

Se premiene, og lodd i julelotteriet kan kjøpes digitalt ved å klikke på linken under:

KJØP LODD HER!

Ukens høydepunkt…

Fredagspilsen er nok ikke så gammel som vår hustegner Erling vil ha det til… Det er 21 år siden den første fredagspilsen på Lanzarote gikk av stabelen, og vi satser på 21 år til! Tegning: Erling Bjørn Hansen

30 gjester hadde funnet veien til den tradisjonelle fredagspilsen på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen siste uke.
Vi er i gang igjen i kveld fra kl.19, så er du på øya er du hjertelig velkommen!

Lanzaroteposten på lørdag

I morgen fortsetter Lanzaroteposten med å fortelle om Terje og Marit Janssons besøk på de lokale Teleclub-restaurantene på Lanzarote.
I morgen besøkes Teleclubben i landsbyen Mancha Blanca, Teleclub nr.10 i serien. Les mer om besøket i Lanzaroteposten lørdag!

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere fra Ola i sola!

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast