nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 31.oktober 2022

Stor militær aktivitet over Lanzarote

De siste dagene har det vært mange militære fly i lufta over Lanzarote.
Grunnen er at det har vært øvelser i å tanke militærfly mens de er i lufta. Tre store tank-fly fra Italia, Frankrike og Canada har vært med på øvelsen, og øvelsene har foregått både på dagen og på natten. Jetflyene som fikk drivstoff i lufta var fra det spanske flyvåpnet.

Det er andre gang at Lanzarote er vertskap for denne øvelsen, som kalles EART22, European Air to Air Refueling Training.

Her kan man se de tre tank-flyene lande for første gang på flyplassen på Lanzarote forrige uke:

Kommer det opp et reklamebanner nederst i bildet, klikk på X til høyre i banneret, og reklamen forsvinner.

Redningsøvelse på flyplassen

Onsdag var det også en redningsøvelse på flyplassen. Et «fly» hadde «krasjlandet» på flyplassen, revet med seg noen av lysene langs rullebanen, og havnet i sjøen.
Mange så svart røyk stige opp fra flyplassen, og tenkte kanskje det verste. Øvelsen var visstnok ikke varslet, slik at øvelsen skulle bli så virkelig som mulig for redningstjenestene.

Allehelgensdag i morgen tirsdag

Kirkegården i Tias. Foto: Tias kommune

Tirsdag er det Allehelgensdag, Dia de Todos Los Santos heter det på Lanzarote. Mange vil dra til kirkegårdene på øya for å minnes sine kjære som ligger der.
De fleste kirkegårdene har utvidete åpningstider i dag og tirsdag. Det er også offisiell helligdag på øya, hvor skoler, banker og statlige kontorer er stengt. De fleste restauranter og butikker har åpent.

Billøp i desember på Lanzarote

Fra et tidligere billøp på øya. Foto: teguise.es

Lanzarote er vertskap for årets siste rally på Kanariøyene. Da arrangeres Orvecame- Isla de Lanzarote Rally, og går over to dager, 16. og 17.desember.
Billøpet er delt opp i åtte distanser som dekker 83 kilometer, og vil foregå helt nord på øya.

Åtte båter med flyktninger kom til Lanzarote i løpet av to døgn
Foto: Sjøredningstjenesten/Salvamento-Maritimo.es

Torsdag og natt til fredag siste uke kom det åtte båter med flyktninger inn til Lanzarote. Totalt kom det 331 personer, alle nordafrikanere, hvorav flere var kvinner og barn. I følge det lokale Røde Kors var alle ved god helse.

Les mer om hva som skjer med flyktninger som kommer til Lanzarote HER.

Sjømannskirken informerer

Sjømannskirken ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Tar du en taxi dit, er det lurt å be om å bli kjørt til Cinco Plazas. Hotellet er nok bedre kjent enn Sjømannskirken blant sjåførene. Kirken er godt skiltet.

Og det er i DAG mandag 31.oktober man egentlig markerer Halloween!

Vår hustegner har kostymet sitt klart:

Tegning: Erling Bjørn Hansen
Kansellert konsert!

Lanzaroteposten beklager til dere som møtte opp ved Mulligans Oldtown Lanzarote Bar lørdag ettermiddag for å høre på Collie Farrell sammen med bandet The Gathering. Konserten ble annonsert i Lanzaroteposten.
Konserten ble avlyst på grunn av problemer med vokalistens stemme, sa en som het Gerry som jobbet i baren.
Hvorfor det ikke kom noe varsel om avlysningen på Facebook eller på andre sosiale medier er ubegripelig, men kanskje nokså vanlig i de kretsene?
Igjen, Lanzaroteposten beklager!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast