nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 27.oktober 2022

Nye hybrid-busser til nasjonalparken Timanfaya
Buss i nasjonalparken. Foto: wikimedia.org

Lederen for Sentrene for kunst, kultur og turisme, CACT på Lanzarote, Benjamin Perdomo fortalte i en pressemelding at man nå har penger til å kjøpe to nye hybrid-busser som skal frakte turister gjennom nasjonalparken Timanfaya.

Alle bussene skal fornyes, og etter hvert skal alle de åtte busene i nasjonalparken være hybrid-busser. Dermed innfries kravet om at bussene i parken skal være miljøvennlige.

Deler av hovedgata langs bystranda i hovedstaden Arrecife stenges permanent
Stranda El Reducto i Arrecife. Foto: turismolanzarote.com

Strekningen mellom Hotel Diamar og Hotel Lancelot langs strandpromenaden i hovedstaden skal stenges permanent for biltrafikk.
Dette har bystyret i Arrecife bestemt.
Murene og fortauet som er der nå, skal rives, og vil bli erstattet av en «terrasse-vegg», står det i meldingen fra kommunen.
Arrecife har sendt ut arbeidet på anbud, med frist til 10.november. Arbeidet ventes å bli ferdig i løpet av neste år.

Bestemmelsen om dette kommer fire år etter at ordføreren i byen, Astrid Pérez satte foten ned for et lignende forslag. Men nå har hovedstaden mer enn 50 000 innbyggere, og i følge de nye spanske miljølovene må byen ha en lavere utslippssone i sentrum.

Det lokale flyselskapet Binter Canarias utvider sine flygninger
Foto: bintercanarias.com

Denne vinteren utvider det lokale flyselskapet sine flygninger mellom Kanariøyene og Mallorca til seks dager i uken, og hver dag til byen Vigo i Galicia på fastlandet.
Videre økes mulighetene for helgeturer mellom Kanariøyene og Venezia, Coruña, San Sebastian og Pamplona.
Mange av rutene starter fra Gran Canaria, og det fine er at dersom man reiser fra de andre Kanariøyene, f.eks Lanzarote er det gratis tilslutningsbilletter til Gran Canaria.

Juleforberedelsene er i gang
Foto: Lanzaroteposten

Regjeringens kulturansvarlig på Lanzarote, Alberto Aguiar arrangerte siste uke et møte med kommunenes kulturrepresentanter og lokale folklore-grupper om aktivitetene i desember og deler av januar.

I tidsrommet 1.desember til og med 5.januar skal 13 folkemusikk-og dansegrupper være i aksjon, ti kor og ikke minst fem «Ranchos de Pascua»-grupper, mindre grupper som synger triste sanger hvor de minnes de som gikk bort siste året. Noen ganger danses det også.
Disse gruppene kalles også «Ranchos de Animas», hvor Anima henspeiler på alma, sjelen, så de synger for de døde, en tradisjon fra slutten på 1400-tallet.

Takk til Gyrid som sendte Lanzaroteposten en artikkel om «Ranchos de Pascua» fra lokalavisa, HER.

Nå vil de forskjellige kommunene komme med forslag hvor og når de trenger underholdning. Kulturansvarlig Aguiar forteller videre at budsjettet er økt med 25 prosent siden i fjor, og potten er nå på 100 000 euro, en million kroner.
-Det ferdige programmet for en gledelig jul på Lanzarote vil foreligge i god tid før julen kommer, sier de ansvarlige.

Forberedelser til kjempebølgen «Quemao»!
Foto: calimasurf.com

Denne uken ble en meget spesiell surfe-konkurranse annonsert i landsbyen La Santa på vestkysten av Lanzarote, The Billabong Quemao Class.
Som vanlig vet man ikke helt NÅR denne konkurransen blir arrangert, for man venter nemlig på kjempebølgen El Quemao, som vil nærme seg kysten av øya en eller annen gang de neste to månedene. Denne legendariske bølgen (som det er flere av) kan bli opp til ti meter høy, og skaper det perfekte «røret» dersom vinden og bølgene samarbeider, sier ekspertene.
Elite-surfere fra hele Kanariøyene og det spanske fastlandet vil skynde seg til Lanzarote når meldingene om kjempebølgene kommer, og stedet er rett utenfor landsbyen La Santa.

El Quemao betyr «den brente», oppkalt etter en bar med en innehaver som hadde arr etter en brannulykke. Baren ble ofte besøkt av surfere.
De siste sju årene har man også tilegnet dette arrangementet til David Infante, surferen som omkom i bølgene utenfor La Santa i 2009.

Til orientering: I fjor kom kjempebølgene inn mot La Santa 17. og 18.desember…skrev Lanzaroteposten.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast