nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 26.oktober 2022

Pyroman på Lanzarote arrestert
Søppelkasser i brann i Puerto del Carmen. Foto: La Voz de Lanzarote

En mann fra Playa Honda på Lanzarote, 41 år gammel, er arrestert for å være den angivelige gjerningsmannen etter at 118 søppelkasser ble påtent på Lanzarote det siste året. Skadeomfanget er på 140 000 euro.

Brannene ble startet i Arrecife, Costa Teguise, Playa Honda og Puerto del Carmen. Godt politiarbeide gjorde at man kunne arrestere mannen, som brukte sykkel mellom de forskjellige stedene.
Mannen innrømmet ved arrestasjonen å være ansvarlig for alle brannene på Lanzarote. Han er nå fengslet i påvente av en rettssak.

Tilpassete sportaktiviteter for barn og unge med spesielle behov i Arrecife
Idrett for alle! Foto: arrecife.es

Sist lørdag startet et idrettsprosjekt som skal inkludere barn og unge med spesielle behov og funksjonshemninger på Lanzarote.
I første omgang tilbys tennistimer på tennisbanene ved Via Medular i hovedstaden Arrecife.

Arrangører er Arrecife kommune og en en uavhengig organisasjon, Cresiendo Yaiza Association, som har som mål å få alle som vil til å delta i sportsaktiviterer.

Nå inviteres alle barn og ungdommer i alderen fire til 16 år, med eller uten funksjonshemninger til å delta, slik at man klarer å skape solidaritet, toleranse, respekt og ingen diskriminering blant deltakerne.

Man kan kontakte kommunen for å høre mer om prosjektet via eposten info@arrecife.es , eller via telefon (0034) 928 812 750.

Karnevalsgrupper får økonomisk støtte
Ei typisk murgas-gruppe i Arrecife. Foto: FB

Regjeringen på Lanzarote (Cabildo) hadde et møte før helgen med representanter for de syngende og spillende karnevalsgruppene som kalles murgas.
Der kunne presidenten, Maria Dolores Corujo annonsere at hver gruppe vil motta 6000 euro fra regjeringen, og en ekstra 4000 euro i støtte fra Sentrene for kunst, kultur og turisme, CACT.
For å motta pengene må gruppene forplikte seg til å delta i de aller fleste karnevalsopptogene på øya i februar og mars.
Det er ventet at også de typiske dansegruppene (comparsas) og trommegruppene (batucadas) vil motta samme støtte.

Hovedstaden Arrecife kjøper inn to nye elektriske busser
Foto: arrecife.es

Ordføreren i hovedstaden Arrecife, Astrid Pérez forteller i en melding at byen har bevilget 884 000 euro til å kjøpe to nye elektriske busser som skal kjøre lokalt i byen. Hver buss har plass til 45 passasjerer.

Ordføreren sier videre at hun håper at de nye bussene vil oppmuntre flere til å bruke offentlig transport, for blant annet å skjerme miljøet i hovedstaden.
To lokalbusser ble i februar totalt ødelagt i brann i februar, og siden har det dermed vært mangel på busser i byen.

Vindleken ved Cesar Manriques hus i Tahiche tatt ned igjen
Foto: H.Zell/wikimedia.org

I følge regjeringen på Lanzarote har man nå fjernet «vindleken» som kunstneren Cesar Manrique opprinnelig laget, og som vanligvis står i rundkjøringen i landsbyen Tahiche der kunstneren døde i en bilulykke.
Grunnen er at en av bærebjelkene som holder den tre tonn tunge vindleken oppe var ødelagt på grunn av sterk vind, og ble etter hvert en fare for omgivelsene.

Denne statuen kalles Fobos, er laget av rustfritt stål, og er altså en kopi av den originale Fobos som var konstruert av galvanisert stål, og malt grå. Den originale statuen ble fjernet i 2016 på grunn av slitasje, og kopien ble satt opp i slutten av 2020.

Reparasjonen vil ta noen uker, sier myndighetene.

Onsdag er pannekake-dag!
Tegning: Erling Bjørn Hansen

Som vanlig på onsdager serverer Dani og Sandra på restauranten Las Vistas nystekte pannekaker. Vil man ha en trøndersk vri, kan man få stekt flesk og blåbærsyltetøy i tillegg…eller man kan velge andre retter fra menyen.
Seansen starter kl.14.
Las Vistas ligger i Puerto del Carmen, på skrå over gata fra postkontoret og helsesenteret. Velkommen!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast