nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 24.oktober 2022

Tusenvis av mennesker så luftshow i Costa Teguise
Foto: La Vos de Lanzarote

Tusenvis av mennesker var lørdag samlet ved La Cuchara-stranden for å se fallskjermjegerne i det spanske luftforsvaret vise sine kunstner i luften. Det var høytid da det spanske og det kanariske flagget ble «flydd» ned mot jorda. Grunnen til oppvisningen var at Costa Teguise feiret sin 50-årsdag som turistby.
Det store redningshelikopteret SAR viste også hvor vellykket en redningsoperasjon kan være:

Foto: La Voz de Lanzarote
Markedet i landsbyen Uga starter opp igjen

Under pandemien ble markedet i landsbyen Uga sør for Puerto del Carmen stengt. Siste helg åpnet det igjen, med store forbedringer av både lokaler og boder.
Det selges både håndarbeidsprodukter, frukt og grønnsaker, Det er aktiviteter for barn, og kunstneriske opptredener.
På plakaten står det at markedet er åpent fra 09.30-13.30 hver lørdag og søndag, mens det i teksten på kommunens nettside står at markedet er åpent fra 9-14. (Velg det som passer best…).

Utmerkelser for god vin fra Lanzarote!

Det ble flere medaljer på vin fra Lanzarote under den internasjonale vinkonkurransen Mondial des Vins Extrêmes i Italia i september.
Vinbodegaen El Grifo på Lanzarote mottok flere gullmedaljer for sine viner:

Det ble gullmedalje for denne «Orange Wine» fra El Grifo!
Foto: elgrifo.com

Det ble også gull for El Grifo Lias 2019, El Grifo Afrutado 2020, og El Grifo Ana Brito 1981. El Grifo vant også spesialprisen Speziale Cervin 2022. Vi gratulerer!

Les mer om Bodegas El Grifo ved å klikke HER.

Søk i Lanzaroteposten

Noen av leserne spør om hva den vinen jeg skrev om i august heter, hva er en calima, og når feirer Kanariøyene sin nasjonaldag?
Et utmerket hjelpemiddel er søkeknappen til høyre på siden til Lanzaroteposten når man leser avisen på en datamaskin. På en mobiltelefon ligger søkeknappen nesten helt nederst på siden.
Skriver man inn i rubrikken «vin Lanzarote», så dukker alle sidene om dette emnet opp på skjermen din. Enkelt og greit!

Hotel Radisson Blu åpner i desember
Foto: tidl. Coronasplaya.com

Som Lanzaroteposten har skrevet om tidligere har det tidligere Coronas Playa Hotel i Costa Teguise blitt overtatt av Radisson Blu-kjeden.
Hotellet har de siste månedene blir total-renovert for 12 millioner euro, og har blitt utvidet til 225 rom.
Det nye hotellet åpner i løpet av desember.

Diwali, en av de største festivalene i India markeres også på Lanzarote 
Gudinnen Lakshmi. Foto: wikipedia.org

Diwali markeres i dag, mandag 24.oktober, på selveste FN-dagen.
Dette er den største festivalen for indere, når de ønsker velkommen gudinnen Lakshmi inn i sine hjem med tradisjonelle lys og mønstre, laget av pulver, blomster og lys.
I kalenderen for hinduer er dagen i dag starten av det nye året. Derfor vil familier vaske sine boliger, iføre seg sine fineste tradisjonelle nasjonaldrakter, dele ut søtsaker og stjerneskudd.
Det bor flere hundre indere på Lanzarote, og på de forskjellige indiske restaurantene blir det forskjellige markeringer.

I Playa Blanca vil den indiske restauranten «Indian Delights» arrangere en fem dagers feiring av Diwali. I kveld blir det blant annet fyrverkeri ved restauranten mellom kl.20.30 og 21.00.

Sjømannskirken informerer

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast