nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 11.oktober 2022

Det spanske flyselskapet Volotea ble kåret til «Europas ledende lavprisselskap»
Foto: volotea.com

Det spanske lavprisselskapet Volotea flyr til Lanzarote fra sju steder i Frankrike; Bordeaux, Lille, Lyon, Marseille, Nantes, Strasbourg og Toulouse.
For andre året på rad vant selskapet prisen for å være «Europas ledende lavprisselskap» i konkurransen World Travel Awards 2022.
Selskapet ble startet i 2011, har 1600 ansatte med 18 baser over hele Europa, og flyr til mer enn 100 destinasjoner i 16 land. Selskapet har for tiden 41 Airbus-fly i sin stall.

Hvem søker mest etter «Lanzarote» på internett ?
Foto: Lanzaroteposten

I følge Google Trend, programmet som analyserer populariteten av Google-søk, var «Lanzarote» det mest populære utenlandske stedsnavnet når folk søkte på internett i  Irland.
Begrepet «Lanzarote» ble faktisk søkt etter 88 prosent av alle utenlandske søk i Irland de siste tolv månedene.

I Storbritannia med Nord-Irland var det folk i Nord-Irland som søkte mest etter «Lanzarote». Deretter fulgte folk fra Skottland og Wales. Fra England var det færrest søk på «Lanzarote».
Etter Storbritannia fulgte det flest treff fra folk i Luxembourg, Belgia, Nederland og Tyskland.

Internasjonalt er det flest søk på «Lanzarote» i februar måned. Når folk søkte på ordet «Lanzarote», fulgte også spørsmål om «hva er klokken på øya», og «hvordan er været».  Videre var «Lanzarote Ironman» et populært søk, samt hotell med fokus på sport.

Når det gjelder søk på de tre største øyene i provinsen, Lanzarote, Gran Canaria og Fuerteventura fikk Lanzarote 74 prosent av alle søk i Irland, mens de andre to øyene fikk henholdsvis 17 og ni prosent. Storbritannia hadde over 50 prosent treff på «Lanzarote».
Også i Frankrike fikk «Lanzarote» flest treff av de tre øyene, sammen med Slovakia.

Fra folk i Norden er det Gran Canaria som får flest treff av de tre øyene: Norge 88 prosent, Sverige 80 prosent, Finland 71 prosent og Danmark med 58 prosent av alle søkertreff.

274 088 turister til Lanzarote i august. 3 777 kom fra de nordiske landene
Foto: Vidar Nordli Mathisen/unsplash.com

I august kom det 274 088 turister til Lanzarote. Dette er 2,1 prosent flere enn i august 2019, før pandemien.
123 729 av turistene kom fra Storbritannia. 51 540 turister kom fra det spanske fastlandet.
Fra Irland kom det 29 000 turister, fra Tyskland 16 900 turister, og fra Frankrike 16 800 turister. Over 9 000 kom fra Italia, over 8 000 kom fra Nederland, og fra Belgia kom det over 5 900 turister. Fra de nordiske landene kom det 3 777 turister.

450 svømmere skal delta i svømmekonkurransen fra Lanzarote til La Graciosa søndag
Det skal svømmes 2600 meter fra Lanzarote til naboøya La Graciosa søndag 16.okrober. Foto: Arrangørene

Den tradisjonelle svømmekonkurransen Travesia a Nado El Rio (Svømmer over elven) går av stabelen søndag 16.oktober.
Svømmerne blir fraktet i båter fra landsbyen Caleta de Sebo på La Graciosa til startstreken under Risco de Famara på Lanzarote.
Starten fra Lanzarote går ca kl.12, (det kommer an på flo og fjære, og strømninger). For å bli med på resultatlisten må man fullføre strekningen senest en time etter at første svømmer er i mål.

I år skal 450 svømmere delta i konkurransen, som arrangerers for 27.gang. Første gang konkurransen ble arrangert var i september 1993. Da var det 50 deltakere.

Det er trangt om plassen rett etter starten! Bildet er fra 2019. Foto: lanzarotedeportes.com
I kveld kl.21 spiller den populære spanske popgruppa La Oreja de Van Gogh i havna i Puerto del Carmen!

Det er gratis adgang…det ventes fullt hus og stormende jubel!

Sjømannskirken informerer
Foto: Liv A Nielsen

Hver tirsdag og torsdag fra kl.11 til 14 er det åpent hus på Sjømannskirken i Puerto del Carmen. Det serveres nystekte vafler og kaffe, og ofte andre godbiter også.
Vi starter med salg av hjemmebakte rosinboller på tirsdager, og hjemmebakt grovbrød på torsdager. FØRST TIL MØLLA! Husk bestilling hvis du vil ha hjemmebakst før det blir utsolgt!
Biblioteket er åpent, og man kan tenne lys i kirkerommet.

Sjømannskirken på Lanzarote ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen, ca 200 m opp fra hovedgata i byen, Avenidaen.

Pannekaker i morgen onsdag

I morgen onsdag markeres den spanske nasjonaldagen. Derfor vil Lanzaroteposten i morgen presentere historien om den spanske nasjonaldagen.
Derfor varsler vi i dag at restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen serverer pannekaker, også i morgen på nasjonaldagen!

Foto: Lanzaroteposten

Fra kl.14 er det som vanlig tilbud på pannekaker med en trøndersk vri; med blåbærsyltetøy og flesk, dersom man ønsker det.

Serveringen foregår på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen, på skrå over gata fra helsesenteret og postkontoret i Puerto del Carmen.
Det er selvsagt ikke spiseplikt, og vil man ha andre retter fra menyen, er det bare å bestille.
Alle er hjertelig velkommen til dette helt uformelle treffet!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast