Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! 9.september 2022

Hola!

Det er godt og varmt på solskinnsøya, og fra og med i dag fredag går temperaturen litt opp igjen, når det meldes om 28 grader de neste fem dagene.


Regjeringen på Lanzarote viser sin medfølelse med dronning Elizabeth II sin bortgang

Presidenten på Lanzarote, Maria Dolores Corujo skriver dette i en melding torsdag kveld:

Vi viser vår hengivenhet og støtte til det tallrike britiske samfunnet som bor på øya for dette tapet.

Mostramos nuestro afecto y apoyo a la numerosa comunidad británica que reside en la Isla por esta pérdida.

 

Reiseselskapet Apollo er klar for Lanzarote …igjen!

 

Vi har fått en pressemelding fra reiseselskapet Apollo, som sier at de er klare for Lanzarote igjen! Videre står det:

– Under pandemien ble reisearrangørene nødt til å nedjustere kapasiteten, og ett av reisemålene som forsvant fra Apollos vinterprogram var Lanzarote. I vinter er øya derimot endelig tilbake for fult – med sesong fra oktober til april.

Reisearrangørens flyvninger vil gå fra Oslo hver lørdag fra 22. oktober til 1. april. Dermed kan man endelig tilbringe både juleferien, vinterferien og påskeferien på den populære øya igjen. For de mange som definerer Kanariøyene som «vinterhytta» blir også langstidsferie mulig, med opp til åtte ukers reiselengde.

– For Kanariøyene spesielt vet vi at det er mange som ønsker seg mer enn én eller to-ukers ferier, eller ikke har behov for hotell fordi man har eget hus eller leilighet der. Derfor tilbyr vi både tradisjonelle pakkereiser med ulike reiselengder, og kun flybilletter til og fra Lanzarote, forklarer Beatriz Rivera, som er kommunikasjonsjef i Apollo.

Man kan lese hele pressemeldingen fra Apollo HER.

I dag fredag åpner Kanariøyenes største håndverksmesse på Lanzarote

Foto: Artesania de Lanzarote

Den 33.håndverksmessen på Lanzarote arrangeres i landsbyen Mancha Blanca i Tinajo kommune fra 9.-15.september.
Messen er en del av den tradisjonelle Romeriaen på øya, en hyllest til øyas skytshelgen Jomfru Dolores, og er den største håndverksmessen på Kanariøyene.
Messen er åpen hver dag fra kl.11 til kl.22, og noen dager fra kl.17-22 (se programmet nedenfor).

I følge handelsministeren på Lanzarote, Carmen Guadalupe har 98 deltakere kvalifisert seg til å få stille ut og selge sine arbeider i september. Ventelisten er også lang; 45 håndverkere finnes på den listen.

– Vi er tilbake med mer entusiasme enn noen gang, etter  de siste årene med restriksjoner på grunn av korona. Vi er overbevist at både håndverkere og besøkende vil nyte et førsteklasses arrangement, sier handelsministeren i en pressemelding.

PÅ nettstedet til Artesania de Lanzarote finner man listen over årets deltakere.

Hele programmet for håndverksmessen og Romeriaen finner man ved å klikke HER. Sidene om håndverksmessen finnes på engelsk HER.

Programmet for Romeriaen er på spansk, men de fleste kan bruke Google Translate/oversetter slik at siden blir forståelig.

Vin produsert i 2022 er ute i butikkene

Hvitvin fra bodegaen Vega de Yuco. Foto: vegadeyuco.com

I år som i fjor er vin fra vinbodegaen Vega de Yuco først ute med årets vin. Det er Esencia Yaiza som selges i de tradisjonelle blå flaskene som nå er ute på markedet. Det er så langt produsert 15 000 flasker av denne hvitvinen, som også kalles Malvasía Volcánica.

Hvor ligger den «dyreste» gata på Lanzarote?

Klar for å kjøpe hus på Lanzarote? Ill.: pixabay.com

Har du noen gang lurt på om det finnes en «vestkant» på Lanzarote hvor husprisene er veldig høye?
Jo da, det har boligbladet idealista com på Lanzarote funnet ut av, og forteller oss nysgjerrige hvilken gate som har de dyreste husene!

Øyas dyreste gate heter Calle Austria i området Montaña Roja i Playa Blanca.
Den gjennomsnittlige prisen på et hus i den gata ligger på 550 000 euro, omtrent 5,5 millioner kroner. Videre kan bladet fortelle at det dyreste huset de har til salgs nå ligger i Tias kommune; tre millioner euro koster det, 30 millioner kroner! Løp og kjøp…

Gratis internett i Puerto del Carmen

Foto: Twitter/Lanzarote Information

Gratis internett-tjenester er installert på den største stranda i Puerto del Carmen, Playa Grande. Besøkende kan logge seg inn på nettet uten passord og/eller koder.

Ukens høydepunkt!

Lanzarotepostens hustegner, Erling har brukt dagene til å kjøpe frukttrær som regjeringen selger til innbyggerne for en billig penge.
Dette skrev Lanzaroteposten om for et par uker siden.

Tegner: Erling Bjørn Hansen

Og etter å ha bestilt både plomme-og avakadotrær kan det være greit å ta turen innom fredagspilsen på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen. Der samles det alltid noen for litt drikke, kanskje en matbit, og en god prat fra kl.19, så er du på øya er du hjertelig velkommen!

Las Vistas ligger på skrå over gata for legesenteret og postkontoret i Puerto del Carmen.

Lørdag

I morgen lørdag presenterer Lanzaroteposten den spennende fortellingen om Jomfru Dolores og pilegrimsmarsjen Romeriaen, som foregår nettopp i morgen lørdag.

Neste besøk på en Teleclub på Lanzarote fortsetter neste lørdag.

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere alle fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast