Nyheter:

Fem drikker du kan høre folk fra Kanariøyene bestille

Det er ikke ofte du hører en kanarier bestille Sangria eller en stor øl. Derimot er det andre drikker en ekte kanarier foretrekker. Da bør du nok stikke innom en ekte kanarisk bar eller restaurant, i følge den britiske nettavisen Lanzarote Information:

Café con hielo

Dette er rett og slett kaffe med isbiter, og er faktisk veldig forfriskende på en varm dag. Du får først en kopp med svart og sterk kaffe. Så kommer servitøren med et glass med isbiter. Bruker du sukker i kaffen, tar du sukker i kaffekoppen og rører rundt. Så heller du kaffen over isen i glasset, venter et lite øyeblikk eller to, og så nyter du din»café con hielo» (uttales kafe kon je-lo):

Kaffe med is. Foto: Unsplash
Carajillo

Carajillo er vel det nærmeste vi kommer den ur-norske «karsken»! Ber du om en carajillo (uttales kara-hi-jo) får du en kopp eller et glass svart kaffe. Så heller bartenderen litt brandy oppi kaffen, eller Licor 43, whisky eller rom kan også brukes; du bestemmer!

Clara con Limón

Dette er en forfriskende shandy, altså en blanding av øl og brus. I stedet for å blande ølet med 7up eller limonade, brukes det Fanta Limón. Da får drikken en litt «tåkete» utseende, men smaker fortreffelig!

Cuba Libre

Cuba Libre er en typisk karnevalsdrikk på øyene, men så er det jo en eller annen fiesta her hele tiden, så Cuba Libre kan drikkes hele året! Cuba Libre består av mørk rom, limejuice og cola. Etter et par glass Cuba Libre er du fiestaens dronning eller konge!

Botellin

Som det ble skrevet øverst i artikkelen drikker kanariere sjelden en stor øl; de foretrekker en liten øl, en caña (uttales kan-ja), slik at ølet holder seg kaldt mens du drikker det. En annen drikk du ofte hører blir bestilt i lokale barer er «Botellín» (uttales bå-te-jin», en liten flaske øl, kanskje 20 cl, som regel en Tropical eller en Dorada.

Kanskje på tide å prøve en av disse neste gang du ber om noe å drikke på Lanzarote?

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast