historieNyheter:

Første gang på Lanzarote? Ti forslag til hva du kan gjøre på øya

Å velge ut ti aktiviteter på Lanzarote for førstegangsbesøkende er ikke lett, men sammen med den britiske nettavisen Lanzarote Information tar vi sjansen på disse ti forslagene:

Besøk nasjonalparken Timanfaya
Nasjonalparken Timanfaya. Foto: M:Woortman, Unsplash

Timanfaya, eller Ildfjellene som de lokale kaller området vil overraske deg! Historiene om hvordan de enorme vulkanene er skapt er interessante.
Alle som kommer til Lanzarote må bare besøke nasjonalparken, det er et krav! Har du leiebil kan du kjøre dit, og deretter bli med på en busstur blant vulkanene. Du kan også bli med på en busstur med egen guide fra området der du bor. Billetter til ekskursjonene kjøper du i hotellresepsjonen eller i et turistkontor det finnes mange av. Les mer om nasjonalparken her (på engelsk):  Timanfaya.

Oppdag det landlige Lanzarote 
Veien opp til/ned fra Femés. I bakgrunnen sees Playa Blanca. Foto: tripadvisor.es

De fleste turistene som kommer til Lanzarote bor enten i Puerto del Carmen, Costa Teguise eller Playa Blanca. Tar du turen ut fra disse turiststedene vil du oppdage et helt annet Lanzarote. Et fantastisk landskap, små landsbyer med hvitmalte hus, skyggefulle steder under en palme, og oppdage at livet går litt saktere her. Kanskje besøker du en landsby ved sjøen og den lokale restauranten serverer den beste fisken du noen gang har spist.
Inne på øya finner du idylliske steder som Yaiza, Femés og Uga, og ved kysten ligger landsbyene Arrieta, Punta Mujeres, Orzola, El Golfo eller Playa Quemada.

Besøk øyas største marked i Teguise på søndag

Dette markedet arrangeres hver søndag i øyas gamle hovedstad, og du kan kjøpe alt det du aldri trodde du hadde bruk for.

Lokalt håndarbeid er også noe du finner der. Det selges mat og drikke fra både restauranter og «pølsebuer», det er mye folk og underholdning, og det er mye lyd. Lokalbussen tar deg rett opp til Teguise på søndag.

Markedet i Teguise. Foto: Terje Jansson
Besøk hovedstaden Arrecife
Hovedstaden Arrecife. Foto: Cabildo

Omtrent en tredel av befolkningen på Lanzarote bor i Arrecife. De fleste statlige kontorene er der, og det er en travel havn for både cruiseskip og lasteskip.
Hovedgata er Calle Leon y Castillo, ei gå-gate hvor man finner butikker og utekafeer. Husk at i Arrecife er det siesta; butikkene er som regel stengt fra kl.13 til 16, men dette holder på å forandre seg nå. Besøk også Charco San Ginés, en liten «innsjø» midt i byen omkranset av tapas-barer og restauranter, og byens kino er også der. Les mer om butikkene i Arrecife her: Arrecife shopping guide.

Snorkling er populært!
Snorkling! Foto: J.Owens, unsplash

Atlanterhavet har krystallklart vann, og er varmt nok til å ta et bad året rundt. Ved å snorkle kan man se fisk av mange slag og tang og tare mens solen varmer ryggen din. Er du heldig ser du både blekksprut og sjøhester! Les mer her: Snorkelling guide.

Ha ei hel strand for deg selv!
Playa de las Conchas på La Graciosa. Foto: Commons.wikimedia.org

Det er ikke ofte man kan ha ei strand omtrent helt for deg selv. På Lanzarote finnes det over 100 strender, og du er garantert å finne ei strand uten andre gjester enn deg selv. Kjører du nordover finner du for eksempel Carleton Blanco nord for landsbyen Punta Mujeres. Også stranda ved landsbyen Orzola nord på Lanzarote er ofte folketom. Drar du til naboøya La Graciosa ligger Playa de las Conchas på vestkysten.
Her finner du en oversikt over strendene på Lanzarote (på norsk).

Besøk Mirador del Rio
Mirador del Rio. Foto: turismolanzarote.com

Kanskje er dette stedet med den flotteste utsikten på Lanzarote?
Denne utkikksposten bygget over en gammel festning av kunstneren César Manrique kan ta pusten fra noen og en hver når man ser over til naboøya La Graciosa, øya som inspirerte den skotske forfatteren Robert Louis Stevenson til å skrive «Skattøya».
Mer informasjon finner du her: Mirador del Rio.

Bli med på en lokal fiesta og bli «lokal»

Lanzarote er full av lokale fiestas, året rundt, og hver landsby og tettsted har stadig et eller annet å feire. Fiestaen er full av levende musikk, god lokal mat og kortreist vin. Les mer om fiestaene på øya: Fiestas in Lanzarote.

Dra på båttur

Det er mange muligheter å komme seg ut på sjøen fra Lanzarote! Ferjer til Fuerteventura, til Las Palmas, lokale båter til La Graciosa, catamaraner, fiskebåter…ja, til og med en gul undervannsbåt! Les mer om Catlanza her: Catlanza catamaran hvor du kan seile, svømme, dykke og kjøre jetski.

Dra på vinsmakingstur
Vindruer. Foto: Unsplash

Vinen fra Lanzarote er verdensberømt, og måten vinen blir produsert på er unik på grunn av vårt ørkenklima og gode vekstforhold. Vindistriktene, spesielt La Geria er et fantastisk skue. Bli med på en tur med vinsmaking hvor du overlater kjøringen til en stødig bussjåfør. Mer informasjon får du her: Wine Tours.

Vi anbefaler også spalten «Lanzarote for nybegynnere» (klikk på linken) som alltid ligger øverst på denne nettsiden. På mobilen ligger den under de tre vannrette strekene.

Dette var ti forslag på aktiviteter du kan/bør gjøre mens du er på Lanzarote. Skal du gjøre alt på ei uke blir det travelt, så kanskje det er lurt å spare litt til neste gang du besøker øya. God tur!

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast