Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! 24.juni 2022

Hola!

Det har vært ei god og varm uke på Lanzarote, med temperaturer opp mot 30 grader på dagen, og ikke under 21 grader på natta.
Det var vel nattetemperaturen Dagsrevyens værmelding fortalte oss om onsdag kveld, da de sa at «det blir 20 grader på Kanariøyene torsdag»...og her sitter vi i 32 grader torsdag ettermiddag…

Livet er godt på Lanzarote…

Foto: Lanzaroteposten

Det er helt greit å kjenne noen som tar seg en tur fra Norge til Lanzarote…og sender et lite spørsmål på forhånd: Trenger du noe fra Norge?
Nevnte såvidt fårepølse og en sjoklade….jeg er heldig, jeg!

Takk til Solveig og Jan fra Famara som tok med seg disse langreiste delikatessene…jeg er overveldet!

Vi feiret restauranten Hi-Life: Ti år!

Foto: Lanzaroteposten

Vi feiret restauranten Hi-Life i Puerto del Carmen onsdag kveld…fullt hus og stormende jubel! Og desserten var inkludert…så godt!

Eiendommer som er over 50 år gamle slipper eiendomsskatt i Teguise

Fra en markedsdag i landsbyen Teguise. Foto: Lanzaroteposten

IBI (Impuesto sobre Bienes Inmuebles) er navnet på eiendomsskatten i Spania.
Nå har kommunestyret i Teguise annonsert at eierne av historiske bygninger over 50 år, og som ligger i den historiske delen av landsbyen Teguise skal slippe å betale eiendomsskatt i 2023.
Kommunen sier i en uttalelse at dette er en påskjønnelse til eierne som stadig klarer å holde bygningene i god stand, og som gjør landsbyen Teguise til en av Spanias vakreste landsbyer.

Økonomisk støtte til unge boligsøkere på Lanzarote

Ill.: pixabay.com

Unge hussøkere på Lanzarote i alderen 18-30 år kan nå søke om økonomisk støtte fra regjeringen slik at de kan leie seg en bolig.
Leiekostnadene på øya har skutt i været, spesielt etter at turistene har kommet tilbake. Flere huseiere velger nå å leie ut til turister i stedet for fastboende, fordi dette gir større inntekter.
De som kan søke om økonomisk støtte er unge som tjener mindre enn 24 000 euro i året. Tilskuddet de kan søke om er opp til 250 euro i måneden, for de neste to årene.

Det britiske flyselskapet easyJets spanske mannskap varsler også streik

Foto: wikimedia.org

Lanzaroteposten skrev tirsdag om flyselskapet Ryanairs spanske arbeidere som varsler streik i seks dager i juni og juli.
Nå følger det spanske mannskapet som arbeider i det britiske flyselskapet easyJet etter med å varsle streik i ni dager i juli.
Kravet er en ny tariffavtale, sier fagforeningen. Spanske medarbeidere har den laveste grunnlønnen av alle easyJets medarbeidere i Europa, og vi trenger et kraftig løft, sier representanter for de ansatte.

Helsereise til Lanzarote

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast