Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 22.juni 2022

Oppdaterte smittetall på Kanariøyene

Fra siste fredag til i går tirsdag ble det registrert 2 925 nye smittetilfeller av korona på Kanariøyene, alle over 60 år.
Ti personer i alderen 65 til 99 år, fra Gran Canaria og Tenerife, alle med underliggende sykdommer, døde med smitte.

307 personer ligger på sykehus med koronasmitte, hvorav 20 ligger på intensiven.

Det er bekreftet 32 tilfeller av apekopper på Kanariøyene, 23 på Gran Canaria og ni på Tenerife, Ingen tilfeller er oppdaget på Lanzarote.

Fornyelse av norske pass på Kanariøyene

Den norske ambassaden i Madrid besøker med visse mellomrom områder i Spania hvor det er mange fastboende nordmenn. Et av formålene med disse besøkene er at det skal være mulig å søke om fornyelse av pass på nærmeste honorære konsulat.
Representanter for ambassaden kommer til Gran Canaria i november; dessverre ikke til Lanzarote denne gangen.

Fra konsulatet på Gran Canaria har Lanzaroteposten fått følgende melding:

PASS
Melding fra konsulatet om søknad/fornyelse av pass for norske borgere på Gran Canaria.
ONSDAG 23. NOVEMBER OG TORSDAG 24. NOVEMBER 2022 MELLOM KL. 10.00 OG KL. 14.00 blir det anledning til å søke om / fornye pass på konsulatet i Las Palmas de Gran Canaria.

Norsk Konsulat
Calle Juan Rejón 67, 5 etasje.
35008 Las Palmas de G.C.
Tlf: +34 928 49 50 35
E-post: laspalmas@norskkonsulat.com

For norske borgere på Lanzarote som trenger å fornye passet sitt, må man altså bestille time. Man finner flere opplysninger ved å klikke HER.

Vennligst ring for timebestilling!

400 000 flere flyseter enn før pandemien til Kanariøyene
Fra flyplassen på Lanzarote. Foto: turismolanzarote.com

Denne sommeren er det satt inn 400 000 flere flyseter til Kanariøyene enn før pandemien. Til Lanzarote er det 120 000 flere flyseter enn i 2019.
Landet som sender flest turister til Kanariøyene i sommer er Storbritannia, som har 1,5 millioner flyseter tilgjengelig. Det er 200 000 flere enn i 2019. Fly fra det spanske fastlandet tilbyr også 1,5 millioner flyseter, en økning på 5.4 prosent fras 2019.

Den kanariske turisministeren, Yaiza Castilla sier likevel at det kan bli vanskelig å fylle alle disse flysetene. Krigen i Ukraina, og økte drivstoffutgifter og levekostnader gjør at man venter en sommer hvor 80 prosent av turist-tallene fra 2019 oppnås.
Konkurransen fra Middelhavet og Karibia er også større denne sommeren.

Kanariøyene slipper «grønn flyskatt»
Flyplassen på Lanzarote. Foto: wikimedia.org

EU-parlamentet skal snart vedta en «grønn flyskatt».
– Kanariøyene er et «utkantstrøk» i Europa, og en ekstra flyskatt vil ødelegge for turismen på øyene, sa presidenten på Kanariøyene, Ángel Victor Torres på en pressekonferanse siste uke.

Han fortalte videre at denne flyskatten ikke skal innføres for flygninger mellom de forskjellige Kanariøyene. Når det gjelder internasjonale flygninger til Kanariøyene blir det verre, da dette er en internasjonal skatt som ikke kan bestemmes fra Kanariøyene.
Også andre «utkantstrøk» slipper flyskatt, som de franske territorier i Guadalupe i Karibia, Fransk Guyana, Martinique, Azorene og Madeira (Portugal), og altså Kanariøyene.

Norwegian Cruise Line (NCL) skal seile mellom Kanariøyene i vinter
«Norwegian Sun». Foto: wikimedia.org

Som Lanzaroteposten skrev om i mai skal cruiseskipet «Norwegian Sun» stasjoneres på Kanariøyene denne vinteren, på grunn av den usikre koronasituasjonen i det fjerne østen.

«Norwegian Sun» skal ha sin hovedbase i Santa Cruz de Tenerife fra 21.november. Derfra skal skipet seile via Arrecife på Lanzarote, til Puerto del Rosario på Fuerteventura, Las Palmas på Gran Canaria, og San Sebastián de la Gomera. Rederiet har også annonsert at enkelte turer vil gå innom den spanske enklaven Ceuta i Nord-Afrika,og Malaga på det spanske fastlandet.

Norwegian Cruise Line (NCL) er et Miami-basert cruiserederi, eid av Star Cruises i Hong Kong. Selskapet var tidligere norskeid.

Sommersalget er i gang på Lanzarote!
Salg på Lanzarote! Foto: unsplash.com

Den offielle dagen for starten på sommersalget på Lanzarote er 22.juni, men det viser seg at flere av butikkene på de store shoppingsentrene, som H&M, Cortefiel og Springfield allerede har startet.
Zara, Bershka og Stradivarius venter til 23.juni, mens deres nettbutikker starter salget i dag.

Tips: Rebajas er det spanske ordet for salg…

Restauranten Hi-Life i Puerto del Carmen fyller 10 år i dag!

Bestilling av bord og/eller gratulasjoner kan sendes HER.

Pannekaker i dag på Las Vistas
Vi var fire gjester forrige onsdag. Det er plass til flere rundt bordet! Foto: Lanzaroteposten

I dag kl.14 er det som vanlig på onsdag nystekte pannekaker hos Dani på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen.

Siste uke var vi fire gjester der, og i dag er det SISTE gang på FEM uker at vi kan nyte pannekaker med en trøndersk vri på Las Vistas!
Dani og Sandra går ut i ferie fra helga av, og er ikke tilbake før 3.august.

Som erstatter kan dere som har lyst på en noe mindre type pannekaker, men med jordbær og is på toppen besøke restauranten Casa Tina´s rett overfor Burger King på Avenidaen i Puerto del Carmen NESTE onsdag fra kl.14…jeg blir i hvertfall der!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast