Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 30.mai 2022

Oppdaterte smittetall på Kanariøyene

Fra tirsdag til fredag siste uke ble det registrert 1091 nye koronatilfeller av personer over 60 år på Kanariøyene. I alt ni personer i alderen 43 til 94 år med underliggende sykdommer døde med smitte; fem på Tenerife og fire på Gran Canaria.

240 personer er innlagt på sykehus med smitte, hvorav 18 ligger på intensiven.

Lørdag testet presidenten for regjeringen på Lanzarote, María Dolores Corujo, positivt for korona. Hun har milde symptomer, og har avlyst alle arrangementer hun skulle være med på nasjonaldagen i dag.

Palmer på Lanzarote er infisert av biller
Fra De tusen palmers dal i Haria nord på Lanzarote. Foto: jettcom-wikimedia.org

Myndighetene på Lanzarote har offentliggjort en rapport som sier at 80 prosent av palmene på øya er infisert av en snutebille (Diocalandra frumenti), som trolig har blitt innført til Lanzarote med trær importert fra Sørøst-Asia.

Denne billen gjør at palmene gradvis mister evnen til en såkalt fotosyntese, en prosess i trær og planter som omdanner karbondioksid og vann til oksygen og organiske stoffer ved hjelp av lyset. Dette svekker treet, og dersom ingen ting blir gjort vil treet dø.

Regjeringen på Lanzarote har derfor bevilget to millioner euro, 20 millioner kroner til å identifisere syke trær, og så behandle disse.

To båter med 114 flyktninger kom til Lanzarote lørdag og søndag
Foto: Salvamento Maritimo

Lørdag og søndag kom det to båter med til sammen 114 flyktninger om bord. Om bord var det 24 kvinner, fire barn og to babyer, resten menn.
Alle ble ført inn til hovedstaden Arrecife hvor de ble testet for korona, og deretter isolert.
En båt kom fra byen Tarfaya i Marokko, den andre fra et land sør for Sahara.
Man kan finne ut mer om hva som skjer med flyktninger som kommer til Lanzarote ved å klikke HER.

«Norsk» cruiseskip får base på Kanariøyene
«Norwegian Sun». Foto: wikimedia.org

Cruisebåten «Norwegian Sun» eid av rederiet Norwegian Cruise Line vil fra oktober av ha sin base på Kanariøyene.
Vanligvis er skipet stasjonert i det fjerne østen, men på grunn av strenge korona-restriksjoner i området flyttes skipet til Kanariøyene.
Skipet kan ta 2000 passasjerer. Ruteplanen er ennå ikke kjent, men billetter og reiserute ventes å bli offentliggjort snart.

Norwegian Cruise Line (NCL) er et Miami-basert cruiserederi, eid av Star Cruises i Hong Kong. Selskapet var tidligere norskeid.
Selskapet ble grunnlagt som Norwegian Caribbean Lines i 1966 av Knut Utstein Kloster, som tilbød billige cruiseturer i Karibia.
Rederiet kjøpte i 1979 den gedigne båten «France», som ble døpt til «SS Norway».

Tyskland vil spare oppvarmingutgifter ved å sende de eldre til Kanariøyene
Blir det flere tyske turister her? Foto: unsplash.com

Det er ventet mangel på gass i Tyskland til høsten og vinteren når landet kutter mye av importen av gass fra Russland. Dette betyr høyere priser for oppvarming, samtidig som folk blir oppfordret til å spare på forbruket av gass.
Derfor har turismyndighetene i Tyskland foreslått at alle over 55 år som kan tenke seg et lengre opphold i varmere strøk på Kanariøyene til høsten og vinteren, kan få en statlig støtte på 500 euro for å reise.
Eksperter har regnet ut at dette vil koste omtrent ti milliarder euro, men likevel være rimeligere enn å gi økonomisk støtte til de eldres energiutgifter.

Den kanariske turisministeren Yaiza Castilla ønsker selvsagt forslaget velkommen, og sier at dette passer godt inn i Kanariøyenes mål om spesielt å invitere «sølv-generasjonen», folk som er pensjonert og som kan bo her over lengre tid.

Da dette forslaget ble kjent i Tyskland, gikk bestillingene på langtidsopphold på Kanariøyene opp med 20 prosent i løpet av ei uke.
Dette vil naturligvis øke tallet på flyseter fra Tyskland til Kanariøyene, som denne sesongen har falt med seks prosent sammenlignet med 2019.

Andre sesong av Netflix-serien «Velkommen til Eden» filmes nå på Lanzarote
Foto: Netflix

Første sesong av serien «Velkommen til Eden» med Netflix hadde premiere første uka i mai. Allerede uka etter premieren var filmteamet tilbake på Lanzarote for å filme sesong to.
Stedet for filmingen er nå på nordøstkysten av Lanzarote, på strendene ved Carletón Blanco.
Netflix melder at mystikken og intrigene fra første sesong vil fortsette å vokse i sesong to…

Netflix forteller også at den første sesongen av «Velkommen til Eden» er blant de mest sette i Netflix Global Top 10 TV, et barometer som måler interessen i ikke-engelsktalende land, som Spania, Frankrike, Tyskland, Tyrkia, Argentina, Mexico og Brasil.

Premiere-datoen for sesong to er ennå ikke bestemt.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast