Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 14.juni 2022

Yaiza kommune betaler sine regninger til rett tid

– Yaiza kommune med Playa Blanca sør på Lanzarote betaler sine regninger til rett tid!
Det kunne en stolt ordfører i Yaiza kommune, Óscar Noda fortelle lokalavisene på Lanzarote siste uke.

– Vi forstår at lokale leverandører av arbeid, tjenester og forsyninger til kommunen er avhengig av at vi betaler regningene til rett tid.
Derfor betaler vi alle fakturaer på mindre enn ti dager. I mai har kommunen betalt ut to millioner euro til kommunens leverandører, kunne en glad ordfører fortelle.

De dyreste ferieboligene på Kanariøyene finnes i Playa Blanca
Luksusvella til leie i Puerto del Carmen på Lanzarote. Foto: buenavilla.es

– Playa Blanca sør på Lanzarote er den mest ettertraktede turist-destinasjonen på Kanariøyene. Den er også den dyreste med en gjennomsnittspris på 207 euro per natt for en privat feriebolig.
Dette kommer frem i en undersøkelse gjort av søkemotoren for feriehus i Spania, Holidu.

Playa Blanca er det eneste området på Kanariøyene hvor snittprisen per døgn for å leie et feriehus i høysesongen passerer 200 euro.
Deretter følger Guía de Isora vest på Tenerife med 186 euro, og på tredjeplassen finner vi Puerto del Carmen, med en gjennomsnittlig døgnpris på 178 euro.

De billigste ferieboligene på Kanariøyene finner man i Costa de Antigua på Fuerteventura med en snittpris på 64 euro per døgn, hovedstaden Puerto del Rosario på Fuerteventura med 65 euro, og San Marcos nord på Tenerife med 69 euro.

Reiseportalen Holidu har også funnet ut hvilke steder som fremdeles har plass for turister i sommer, «for bestillinger i siste liten».
Per 1.juni har Kanariøya La Gomera fortsatt «bare» 48 prosent belegg, La Palma og Gran Canaria har 50 prosent belegg, Tenerife 53 prosent, og El Hierro og Fuerteventura har 64 prosent belegg denne sesongen.
Situasjonen er helt motsatt på Lanzarote, hvor turiststedene Puerto del Carmen og Playa Blanca praktisk talt ikke har flere feriehus ledig denne sommeren, i følge Esteban Farias, kommunikasjonsansvarlig for Holidu.

Lanzarotes første tannlege er død

Pedro Medina Voltes var Lanzarotes første praktiserende tannlege. Han startet sin praksis i 1969, og hadde også pasienter på naboøya Fuerteventura.
Pedro Medina Voltes ble 87 år gammel.

I kveld er det igjen country-kveld på Rancho Texas!  Yeeeeehah!
I kveld er det country-kveld på Rancho Texas. Foto: ranchotexaslanzarote.com

Etter litt over to års pause er det igjen country-kveld på Rancho Texas i Puerto del Carmen på Lanzarote.
Arrangementet starter kl.19, og varer fram til kl.23. I billetten er grillmat og drikke (vann, brus, øl og sangria) inkludert. Man kan også bestille gratis buss fra Costa Teguise, Playa Blanca og Puerto del Carmen når man bestiller billett på nettet.

En typisk countrykveld på Rancho Texas tar oss tilbake til livet i Texas da de første utvandrerne fra Kanariøyene kom til Amerika tidlig på 1700-tallet. Det var utvandrere fra Lanzarote som i 1718 grunnla millionbyen San Antonio i Texas, i dag USAs 7.største by, og byens første ordfører var fra Lanzarote.
Man kan lese mer om utvandringen fra Lanzarote i en artikkel Lanzaroteposten presenterte tidligere, ved å klikke HER.

Fra 30. juni fram til 15.september blir det country-kvelder på både tirsdager og lørdager.

Les mer på nettet HER.

Sjømannskirken inviterer på kaffe og vafler
Foto: Sjømannskirken

Som vanlig på tirsdag (og torsdag) inviterer Merethe på Sjømannskirken på nystekte vafler og nytrukket kaffe fra kl.11 til 14.
Kirkerommet er åpent, og det er også biblioteket.

Sjømannskirken ligger rett over gata fra TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast