Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! 6.mai 2022

Hola!

Denne uka har vært en oppladning til varmere dager!
Denne helga og dagene langt ut i neste uke vil få temperaturer opp mot 32 grader, sier det spanske værinstituttet AEMet. Med varmen følger det noen ganger calima, sandstøv fra vår nabo i øst, Sahara; og det meldes om calima denne gangen også.
Det gjelder å smøre seg godt med solkrem med høy solfaktor, holde seg i skyggen mellom kl.12 til 15, og drikke mye vann!

 

Vi tar farvel med en sann venn av Lanzarote!

Mitt søskenbarn, Kolbjørn Borseth døde fredfullt på sykehuset i Arrecife på Lanzarote natt til torsdag, omgitt av sine barn.
Kolbjørn bygde seg sitt eget hus i landsbyen Soo vest på Lanzarote for noen år siden.

Kolbjørn ville fylt 70 år i juli. Han etterlater seg fire barn; Benjamin, Tomas, Bjørn og Veronica, og Helena, som alle bor i Skottland.
Det er satt opp ei minneside for Kolbjørn. Her kan man dele minner og bilder fra møter med Kolbjørn.
Siden er på engelsk, men man kan også skrive på norsk eller svensk. Minnesiden finner man ved å klikke HER.

Det vil bli arrangert en minnestund på Sjømannskirken i Puerto del Carmen senere. Vi vil komme nærmere tilbake med tidspunkt.

Vi lyser fred over Kolbjørns minne!

 

Nå dykker den gule ubåten igjen!

Den gule ubåten har ligget helt i ro siden pandemien startet. Etter omfattende justeringer med luftinntaket slik at luften i båten skiftes ut flere ganger i løpet av dykket er båten klar til å ta med passasjerer igjen. Ubåten er bygget i Finland.

Mandag 9.mai er ubåten klar til sine første dykk ut fra havna i Puerto Calero sør for Puerto del Carmen, Det går også busser fra de tre turistområdene til båten.
Man får ti prosent rabatt hvis man bestiller billetter via nettsiden deres.

Sovjetiske og amerikanske missiler stilles ut

Eksempel på russiske missiler. Foto: wikimedia.org

Turistdepartementet på Lanzarote kjøpte i 1992 gamle sovjetiske scud-missiler etter at det gamle Sovjetunionen hadde gått i oppløsning. Også Lance-missiler fra USA ble innkjøpt.
Planen den gangen var at den lokale kunstneren Cesar Manrique sammen med en forfatter fra Tenerife, Alberto Vásquez Figueroa skulle bruke missilene til et fredsmonument for å markere at den kalde krigen var over.
Dessverre døde Manrique i september dette året, og prosjektet ble kansellert. Missilene ble satt på et lager, og nesten glemt.

Denne helgen tas  de frem fra glemselen igjen. Missilene stilles ut under landbruksutstillingen som arrangeres ved Agroindustrial Complex, de store bygningene som ligger på høyre side av veien fra Bondemonumentet Monumento al Campesino mot landsbyen Teguise.

NB. Våpeneksperter fra Guardia Civil har kontrollert at alle missilene er plombert, og dermed ikke til fare for publikum!

Netflix: «Velkommen til Eden» premiere i dag fredag 6.mai

Foto: Netflix

Krimserien «Bienvenidos a Edén», «Welcome to Eden», «Velkommen til Eden» er delvis innspilt på Lanzarote.
I dag har serien premiere på Netflix, med norske undertekster! Krøll deg opp i sofaen; husk at Netflix sier at dette er en «psykologisk triller, og en nervepirrende opplevelse»…

17.mai på Lanzarote!

Sjømannskirken informerer:

Bli med oss og feire 17.mai på Sjømannskirken!
Vi samles kl.12, og det blir servert smørbrød, kaker, kaffe og mineralvann. Barna kan velge mellom smørbrød og pølser. Vi håper jo å få til et lite 17.mai-tog også! HURRAAA for 17.mai!
Påmelding til (0034) 620 866 829, met@sjomannskirken.no eller direkte på kirka.

Sjømannskirken ligger rett over gata fra TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Sjømannskirken er godt skiltet.

Husk at Sjømannskirken har åpent hver tirsdag og torsdag fra kl.11-14, med servering av kaffe, vafler, smørbrød, boller og annet snadder!
Sjømannskirken ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen.

Ukens høydepunkt!

I kveld fra kl.19 er det som vanlig en fredagspils på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen. Dette er et kjekt treff av folk, de fleste fra Norge som tilbringer kort eller lang tid på solskinnsøya.
Fredagspilsen på Lanzarote har lange tradisjoner; de første spede treffene begynte helt tilbake i 2001.

Siste uke var det sju gjester der…det er vanlig at gjestelisten tynnes ut når turistene reiser hjem. Så det er plass til flere!

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og det offentlige legesenteret i Puerto del Carmen.

I morgen lørdag presenterer Lanzaroteposten en forklarinng på noe som mange har spurt om i det siste; hva er NIE, og hva er RESIDENSIA?

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere fra Ola i sola!

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast