Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 21.april 2022

Nye rekorder på flyplassene på Kanariøyene
Foto: bintercanarias.com

Det lokale flyselskapet Binter satte ny rekord 1.påskedag. Da klarte selskapet å utføre 263 flygninger på en dag på Kanariøyene.
Siste helg ble det også registrert 250 internasjonale og nasjonale flygninger til og fra flyplassen på Lanzarote.

Nytt shoppingsenter i Puerto del Carmen
La Perla. Foto: Lanzaroteposten

Det går sakte, men sikkert framover med byggingen av det nye shoppingsenteret La Perla langs Avenidaen i Puerto del Carmen, rett over gata for Fariones-hotellet.
Nå melder de som er ansvarlig for bygget at åpningen skal foregå i august. Det blir plass til 346 biler i de øverste to etasjene. På gatenivået kommer det spanske supermarkedet Mercadona, sammen med åtte andre butikker.

Tre arrestert etter ran av to turister
Foto: Centro Atlanticos FB-side

I mars ble to turister ranet på en bar i underholdningssenteret Centro Atlantico i Puerto del Carmen.
Både lommebøker og mobiltelefoner ble tatt. Etterpå ble begge ofrene truet av tre menn i alderen 25-35 år til å gi de penger for å få tilbake mobiltelefonene og kredittkort.
Begge ranene ble politianmeldt, og politiet klarte i april å identifisere de tre etter å ha sett video fra overvåkingskameraene i senteret.
Alle tre ble arrestert på det samme stedet som ranene foregikk; på Centro Atlantico. En av ranerne var kjent av politiet fra før. Nå er alle ranerne bak lås og slå, og er altså «godt kjent av politiet».

ENDESA er Spanias verste selskap i 2021!
Logo: endesa.com

Den spanske forbrukerorganisasjonen FACUA har kåret de verste selskapene i landet, basert på antall klager firmaene har fått det siste året.
FACUA er en privat og non-profit organisasjon som ble dannet i 1981, og har som mål å forsvare forbrukernes rettigheter i Spania.

Hvert år kåres årets verste selskap sett fra forbrukernes side, og de nominerte til kåringen er firmaene som har fått flest klager det siste året.
Selve avstemningen foregikk i tidsrommet 15.mars til 5.april.

Strømselskapet ENDESA fikk 45 prosent av stemmene, mens mobilselskapet Vodafone og Banco Santander fulgte på de neste plassene.

FACUA har arrangert disse avstemningene i 12 år, og firmaer som tidligere har blitt kåret til årets verste selskap er telefonselskapet Movistar, Bankia og Vodafone.
Man kan lese om hele avstemningen ved å klikke HER.

Prisøkning på Kanariøyene
Foto: unsplash.com

I mars opplevde Kanariøyene en inflasjon på 8,4 prosent. Dette er lavere enn inflasjonen i Spania, som nådde 9,8 prosent, den høyeste inflasjonen siden 1985. Spania har en høyere inflasjon enn andre vestlige land i Europa. Storbritannia har en inflasjon på sju prosent, og Tyskland 7,2 prosent.
Grunnen til inflasjonen i Spania er 28,4 prosent høyere boutgifter, 18 prosent økning i transportutgifter, og sju prosent økning på matvarer og alkoholfri drikke. I den andre enden av skalaen har prisene på klær og sko falt med 5,8 prosent.

Prisen på den gjennomsnittlige handlekurven på Kanariøyene har økt med 9,4 prosent sammenlignet med i fjor. Spesielt er det økte priser på matolje, vaskemidler, margarin, laks, pasta og kanariske bananer.

For å takle inflasjonen spår lokalavisene at rentenivået vil øke. Dette vil gjøre slutt på de lave rentene på lån, som nå har vart i åtte år.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast