Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 18.april 2022

Denne helga var VARM!

Med temperaturer på 35 grader på dagen var det bare blide ( og røde) fjes å se rundt omkring på Lanzarote denne helga!

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Sammen med høye temperaturer kom også calimaen, fint sandstøv fra Sahara. I dag mandag og tirsdag blir det også en del vind, så det er håp for at calimaen blåser bort!
I skrivende stund, søndag kveld kl.22.30 er det 27 grader ute på terrassen…

Kø inn til attraksjonene på Lanzarote i påskeuka
Lang kø inn til nasjonalparken Timanfaya. Foto: Tinajo.es

Det var opp til to timers ventetid for å komme inn til nasjonalparken Timanfaya skjærtorsdag. Samtidig var det over en times venting i kø inn til grotteområdet Cueva de los Verdes i nord.

Leder for drosjene i Arrecife krever forandringer
Foto: Lanzaroteposten

Lederen av drosjeforeningen i hovedstaden Arrecife, Lito Guillén, krever nå at måten drosjene på øya opererer på må forandres.

Spesielt peker han på at det må bli slutt på reglene om at drosjene bare kan hente passasjerer i kommunen bilene er registrert i.
Dette betyr at bare drosjene fra San Bartolomé kommune har førsterett i å hente passasjerer som er på flyplassen. Dersom drosjen får en tur fra flyplassen til Playa Blanca tre mil unna, må drosjen returnere uten å kunne ta opp passasjerer. En drosje med passasjerer fra Playa Blanca til flyplassen må altså returnere TOM til Playa Blanca.

Drosjene må komme under en felles sentral, ledet av øy-regjeringen (Cabildo), sier Lito Guillén. Vi yter en forferdelig dårlig service, fortsetter han, og ønsker at teknologien må brukes bedre til å sende drosjene dit behovet er størst.

Nye regler for bruk av norske førerkort på Lanzarote
Foto: Lanzaroteposten

Å kjøre med norsk sertifikat på Lanzarote har noen ganger blitt veldig problematisk, spesielt for nordmenn som kjører med sin egen spanskregistrerte bil, og har residensia.

Etter at Storbritannia gikk ut av EU har britiske borgere som bor over lengre tid på øya fått beskjed om å bytte til spansk sertifikat.

Nå er det tydeligvis også nye regler for innehavere av norske førerkort:

Norske Ingvar Rist Bogetveit bor i lengre tid av året i huset sitt nær Arrieta på nordøstkysten.
Han forteller til Lanzaroteposten at han forleden dag ble stoppet av Guardia Civil i sin spanske bil. Han ble spurt om sitt NIE-nummer, et spansk «personnummer» man må ha for blant annet å kjøpe bil og hus på øya, og ha en spansk bankkonto. Han viste fram sitt grønne residensia-ark, der nummeret står.

Han fikk da beskjed at han var pliktig til å registrere sitt norske førerkort hos trafikkmyndighetene (Trafico) i hovedstaden Arrecife, og ble gitt en bot på 200 euro. (Han betalte boten før det hadde gått 14 dager, og da ble summen redusert med 50 prosent, til 100 euro).

Ingvar bestilte da time hos Trafico i Arrecife (det kan gjøres via denne linken, velg språk selv). Han betalte åtte euro for å registrere sitt norske sertifikat, mottok et ark med informasjon som alltid skulle ligge i bilen, og fikk beskjed om at registreringen varer i ti år.

Lanzarote presentert i kjent magasin i New York
Logo: Insider.com

Lanzarote har nylig blitt presentert i det velrenommerte magasinet «The Insider» i New York.
Grunnen er at det amerikanske flyselskapet United Airlines starter opp å fly direkte tre ganger i uka mellom Kanariøyene og New York fra 9.juni.
Artikkelen er skrevet av journalisten Lori Zaino.
Hun skriver blant annet at «Lanzarote er hjemmet til vulkaner, smaken av vin, kunst og kultur. Dette er øya med den mest luksuriøse og ypperste atmosfære for gjester som krever kun det beste!»

Journalisten fremhever spesielt to restauranter på Lanzarote;  La Bodeguita del Medio  i landsbyen Teguise, og skryter veldig av osterettene på restauranten La Puntilla i Charco de San Ginés i hovedstaden Arrecife.

Les artikkelen ved å klikke HER.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast