Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 14.april 2022

Tallenes tale fra Lanzarote 2021

Øy-regjeringen på Lanzarote gir hvert år ut et dokument som kalles «Lanzarote en Cifras«, Lanzarote med tall.
Dokumentet er i år på 28 sider, og finnes på regjeringens nettside www.datosdelanzarote.com ,  og kan lastes ned.

Man finner ut at ved årsskiftet bodde det 156 189 registrerte innbyggere på øya. 41 prosent av disse bodde i hovedstaden Arrecife.
23 prosent av Lanzarotes innbyggere har et utenlandsk statsborgerskap, med hovedsaklig britiske, columbianske, marokkanske og italienske pass.
Nettsiden oppdateres hele tiden. Allerede nå finner vi ut at det i årets to første måneder (i 2022) har
over 18 000 turister fra «de nordiske landene» (Países Nórdicos) besøkt Lanzarote. 135 000 turister kom fra Storbritannia.

Mann med over en kilo kokain inne i kroppen arrestert på flyplassen
Foto: Policia Nacional

En mann (33) fløy inn fra Gran Canaria til Lanzarote, og vakte mistanke hos nasjonalpolitiet etter landing.
Han ble tatt til side, og etter hvert fant man ut at han hadde over 100 kapsler med kokain inne i kroppen. Til sammen veide narkotikaen 1170 gram.
Mannen ble øyeblikkelig arrestert, og er i fengsel mens han venter på rettssaken.

Hvorfor leie bil på Lanzarote!
Foto: Cabrera Medina

Sammen med den britiske nettavisen Lanzarote Information har vi satt opp ei liste over gode grunner til å leie bil neste gang man besøker Lanzarote.
Å kjøre på Lanzarote er enkelt; det er ikke så stor trafikk, veiene er i god stand og er godt skiltet, og vi kan nesten garantere at man slipper å kjøre i kraftig regn, tåke eller snø!

Det er ofte billigere å leie bil enn å bestille transport fra og til flyplassen

Å bruke taxi eller minibuss for eksempel til og fra Playa Blanca kommer raskt opp mot 90-100 euro; man kan noen ganger leie en bil i ei uke for mindre enn den summen! En familie på fire til og fra Puerto del Carmen kommer raskt opp mot 40 euro med taxi. De fleste som reiser med reiseselskapets busser betaler også mye.

Man slår bussen til hotellet!

Mange besøkende skal til de samme hotellene. Å leie en bil gjør at man kommer FØR køen som skal sjekke inn på hotellet; man kan nyte en forfriskende drink når de andre endelig kommer til hotellet.
Når det er tid til å dra hjem kan man igjen komme før bussen til flyplassen, eller vente til den verste køen har sjekket inn.

Man kan besøke steder der offentlig transport ikke kjører

De offentlige InterCity-bussene har god dekning mellom de største byene. Vil man besøke de mindre landsbyene i nord eller i sør er det dårlig med offentlig transport. Å finne ei strand uten andre mennesker eller å besøke landsbyens lille marked klarer man ikke uten egen bil.

Bensin/diesel er forholdsvis rimelig her

Når dette skrives ligger bensinprisen på 1,40-1,50 euro per liter, diesel er litt billigere. Fram mot 1.juli er det en statlig støtte på 20 centimos per liter, som trekkes fra ved betaling.

Man kan handle i butikker utenfor turistsentrene

Det er mange gode butikker i turistsentrene Puerto del Carmen, Costa Teguise og Playa Blanca. Mange av butikkene der er typiske butikker for turister. Dersom man drar til for eksempel Arrecife, Tias eller Playa Honda finner man butikker med lavere priser og et større utvalg.

Man har kontroll på hva man vil gjøre, og når man vil gjøre det

Man bestemmer selv aktivitetene når man har egen bil. Dersom man vil tilbake til hotellet og bassenget, slipper man å vente på neste offentlige buss eller turbuss; man bare drar!

Lanzaroteposten har tidligere laget en artikkel om hvordan det er å kjøre bil på Lanzarote. Der finner man også tips om bilutleiefirmaer. Artikkelen finner du HER.

Sjømannskirken på Lanzarote trenger en ny projektor

Sjømannskirken informerer:

INNSAMLINGSAKSJON NY PROJEKTOR

Foto: tek.no

Vi har hatt noen fantastiske hyggekvelder med tema denne sesongen. Projektoren vår er dessverre begynt å bli skranten, og vi har under hele sesongen hatt et problem med sollyset på kvelden. Vi ønsker derfor å bytte ut projektoren.

I disse tider er det dessverre ikke plass til å går til innkjøp av en ny projektor, og vi håper derfor dere blir med på en liten «dugnad» for å få dette til.
Dere kan vippse til 64837, og velg deretter » innsamlingsaksjon ny projektor» i menyen som kommer opp. Eventuelt kan dere overføre til vår bankkonto i Sparebanken Sør nr 3000.19.43371.
Takk for at dere støtter opp om Sjømannskirken vår!
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast