Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 13.april 2022

Oppdaterte smittetall for Kanariøyene (av koronasyke over 60 år)

De siste fire dagene har 773 personer på Kanariøyene fått påvist smitte. 280 koronasyke ligger på sykehus, hvorav 27 ligger på intensiven.
12 personer i alderen 72-92 døde med smitte, alle med underliggende sykdommer. De døde kom fra Tenerife, Gran Canaria og La Gomera.

Butikker i Puerto del Carmen anmeldt for å selge falske merkevarer
Politiet i arbeid. Foto: Guardia Civil

Tre butikker i Puerto del Carmen blir etterforsket for å selge falske merkevarer.
Etter å ha fått flere klager fra andre «lovlige» butikker gikk Guardia Civil sammen med skatte-og importpatruljen (PAFIF) til verks, og fant falske varer til en verdi av 226 000 euro, over 2,2 millioner kroner i de tre butikkene.
Varene bestod av 1100 falske merkevesker og fotballskjorter, og alt ble beslaglagt av myndighetene.
Nå gjenstår mer politiarbeid, blant annet med å finne ut hvor varene kommer fra, før eventuelle rettssaker og straff.

Lanzaroteposten har tidligere skrevet om ulovlige gateselgere på Lanzarote, og hva man risikerer ved å kjøpe varene de tilbyr. Les mer HER.

Falsk parfyme konfiskert i Arrecife
Falsk eller ekte parfyme? Foto: youtube.com

Lokalpolitiet i hovedstaden Arrecife stoppet en mistenkelig bil sist søndag. Bilen var på vei til markedet i Teguise, og politiet fattet mistanke om noe ulovlig da bilen prøvde å unngå en politikontroll. Inne i bilen fant politiet 205 flasker med falsk parfyme.
Den nasjonale foreningen for parfyme og kosmetikk (STANPA) fant senere ut at flaskene blant annet inneholdt 50 prosent vann.
I det siste året har politiet i hovedstaden konfiskert over 800 artikler med falsk kosmetikk.

Strandrestaurant i Arrieta trues med riving
La Casa de la Playa. Foto: tripadvisor.com

Den populære strandrestauranten La Casa de la Playa på Playa La Garita i landsbyen Arrieta på nordøstkysten trues nå med nedleggelse.

Haria kommune planlegger å modernisere området, og restauranten må fjernes for å få planene gjennomført. Ordføreren sier at en ny restaurant kan bli bygget, hvis kystdepartementet (Costas) tillater det.
Eierne av dagens restaurant har drevet denne restauranten siden 1992, og sier de vil ta saken til retten dersom de ikke kan få drive videre.

Lokalflyselskapet Binter flyr videre…
Foto: bintercanarias.com

Som Lanzaroteposten skrev om i forrige uke starter det lokale flyselskapet Binter i juli  nye direkteruter fra Lanzarote til Madeira og tre byer i Afrika; Marrakesh, Agadir og Dakar.

I juni starter selskapet opp igjen forbindelsen med Banjul i Gambia. I juli er ruten til Sal på Kapp Verde-øyene i gang igjen.
Videre starter Binter opp nye ruter til Firenze i Italia, Ponta Delgada i Portugal, og Fez i Marokko. Byene Valladolid og Jerez de la Frontera på det spanske fastlandet får nye ruter fra Kanariøyene, og øya Menorca i Middelhavet får forbindelse med Kanariøyene.

Flyruten mellom Kanariøyene og Pamplona på fastlandet forsterkes med en ekstra ukentlig avgang.

Pannekaker på Las Vistas i dag
STOR porsjon! Foto: Lanzaroteposten

Som vanlig på onsdager serverer Sandra og Dani nystekte pannekaker på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen.
I tillegg kan man få blåbærsyltetøy og flesk ved siden av, hvis man vil ha det. Det er selvsagt ingen spiseplikt, og vil man ha andre retter fra menyen er det bare å bestille.
Seansen starter kl.14. Siste uke var det ni gjester der, så det er plass til flere!
Las Vistas ligger på skrå over gata for postkontoret og det offentlige legesenteret i Puerto del Carmen.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast