FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 1.april 2022

Hola!

Enda ei fin uke har passert på solskinnsøya Lanzarote! Vi nærmer oss påskeuka, og det ventes storinnrykk fra hele Europa.
Alle er hjertelig velkommen!

Bitte litt korona…

Lanzarote går ned til nivå 1, som betyr lav risiko for smitte. Dette har helsemyndighetene på Kanariøyene bestemt.
Fuerteventura,  La Gomera og El Hierro er også på nivå 1.
De andre Kanariøyene;  Tenerife, Gran Canaria og La Palma er på nivå 2, som betyr middels risiko for smitte.

Biler som velter

I Serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn» har vi i dag kommet fram til velt nr.159.

Bilvelt nr.159. Foto: La Voz de Lanzarote

Denne bilen veltet på veien LZ-20 ned fra San Bartolomé til Arrecife. Ulykken skjedde lørdag kl.18.30. Sjåføren og to passasjerer i alderen 45 til 62 år ble alle kjørt til sykehuset for en sjekk.

Rally på Lanzarote denne helgen
Fra et tidligere billøp på Lanzarote. Foto: teguise.es

Denne helgen arrangeres Rally de Villa de Teguise nord på øya. Det er sjette året dette billøpet arrangeres, og tilsammen 40 biler står på startstreken.

Lokalavisene skriver at en av favorittene er fra Lanzarote; sjåføren heter Yeray Lemes, og kjører en Mitsubishi Lancer Evo. Andre favoritter kjører Porsche 911 GT3 og VW Polo N5.
I ettermiddag er det presentasjon av bilene i Teguise kl.17, og i morgen lørdag starter konkurransene kl.09.00. Bilene kjører forskjellige strekninger: Candelaria-San Bartolomé, Costa Teguise-Guatiza, og El Mojón-Los Valle-Haria, tilsammen 229 kilometer.
Flere av veiene i nord vil være stengt store deler av lørdag, og omkjøringer vil være skiltet.

Hva skjer på La Graciosa?

Den lille øya La Graciosa ligger rett nord for Lanzarote, og er et yndet utfartssted for turister og innbyggere fra Lanzarote. Hver time går det hurtigbåter mellom de to øyene.

Øya har de siste ukene fått besøk av stadige flere innbyggere fra Lanzarote, spesielt eldre menn (!), etter at en britisk professor oppdaget at en spesiell type kaktusplante på øya innholdt et stoff som tilsvarte en solid dose med Viagra. Denne spesielle planten finnes ikke andre steder i verden, sier professor Stuart Farley.

Professoren presenterte en foreløpig rapport til regjeringen på Lanzarote tidligere i mars, hvor nyheten om det spesielle stoffet ble kjent.

Dette er den mye omtalte og populære kaktusen som nå skal hjelpe Lanzarote med økonomien. På latin heter den Trichocereus bridgesii. Foto: unsplash.com

Lokale aviser har snakket med innbyggere på La Graciosa om denne spesielle planten.
Doña Estefania (76) har bodd på La Graciosa hele livet, og kjenner til denne spesielle kaktusplanten godt. Hun forteller at hun i mange år har solgt deler av kaktusplanten på det lokale markedet i Haria på Lanzarote. Der opparbeidet hun seg flere faste kunder, som lovpriste ingrediensene hun solgte.
Selv forteller hun at hun er lykkelig gift med Don Eusebio (79), og feirer gullbryllup i år.

Nå har myndighetene på Lanzarote bestemt at det fra og med i morgen 2.april vil området hvor disse spesielle kaktusplantene vokser bli stengt for publikum. Siste sjanse for å hente ut gratis ingredienser av planten vil derfor være i dag fredag 1.april.
Båtselskapene har derfor doblet sine turer fra Orzola på Lanzarote over til La Graciosa i dag, og gir gratis tur/retur for alle menn over 60 år. Det er også satt opp ekstra busser fra både Playa Blanca, Puerto del Carmen og Costa Teguise opp til Orzola.

Heretter skal dette spesielle stoffet bli hentet ut og produsert av profesjonelle, og vil bli solgt på apotekene til en ganske høy pris, slik at øya tjener på dette.

Ukens høydepunkt

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Siste uke kom det 14 gjester på fredagspilsen på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen. Vi har et nytt treff i kveld fra kl.19, så er man på øya er det hyggelig om man stikker innom!

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og det offentlige helsesenteret i Puerto del Carmen.

I morgen lørdag presenterer Lanzaroteposten historien om det mystiske slottet som ligger i høyden over landsbyen Ye nord på Lanzarote.

Hva er historien bak dette slottet på Lanzarote? Foto: historiadeharia.com

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast