Ukategorisert

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 31.mars 2022

Ny medisin for alvorlig koronasyke har ankommet Lanzarote

De første forsendelsene av nye antivirale legemidler kommer nå til det offentlige sykehuset i Arrecife.
Dette er medisinen Paxlovid som skal brukes til å forhindre at smitte-symptomene utvikler seg til alvorligere tilfeller, særlig blant pasienter med andre underliggende sykdommer.

Ny besøksrekord på markedet i Teguise
Markedsplassen i den gamle hovedstaden Teguise på Lanzarote. Foto: Terje Jansson

Siste søndag ble det igjen satt ny besøksrekord på markedet i den gamle hovedstaden Teguise.
11 000 personer besøkte øyas største marked.

Hotellbelegget økte i februar
Foto: Hotel La Isla y el Mar i Puerto del Carmen

Antall gjester på hotellene på Lanzarote økte betraktelig i februar måned. Hotellbelegget ble registrert til 75,21 prosent i forrige måned.

Hotell i Costa Teguise åpner i august etter renovering 
Foto: coronasplaya.com

Hotel Coronas Playa i Costa Teguise har vært gjennom en flere måneders lang oppussing. Ti millioner euro har det kostet så langt. Hotellet blir nå et firestjerners hotell, med fire bassenger, en buffet-restaurant og en a la carte-restaurant, og 229 renoverte rom.

Flyselskapet Iberia Express øker kapasiteten til Lanzarote
Foto: iberia.com/El Chaplon

Det spanske flyselskapet Iberia Express øker kapasiteten denne sommeren med 42 prosent sammenlignet med sommeren 2019.
Dette betyr at selskapet vil ha 18 ukentlige flyvninger til Lanzarote i juli og august.
Iberia starter også opp flere ruter fra byer i Europa til Madrid, og derfra videre til Lanzarote. Dette gjelder for eksempel fra Reykjavik på Island.

Skal man jobbe på Lanzarote er det visse regler som må følges
Foto: Lydia Thain

Lydia Thain er en britisk konsulent som kjenner lover og regler på Lanzarote veldig godt. Hun hjelper nyankomne med å komme i gang med å «leve» på Lanzarote, og har i disse dager sendt ut en advarsel om mangelfulle arbeidskontrakter.
Hun forteller at mange som jobber på øya ikke har arbeidskontrakter, eller de har mangelfulle kontrakter. Dette kan straffe seg.

Det som ofte skjer er at man får en kontrakt på for eksempel 20 timer i uka, men jobber i virkeligheten 60 timer i uka. Skatt trekkes av lønnen for de 20 timene, mens 40 timer er «svart», og lønnen ligger i en konvolutt ved ukeslutt.
Mange fikk erfare under pandemien at de bare fikk ledighetspenger for 20 timer i uka, siden myndighetene ikke visste om de resterende 40 timene. De som ikke hadde kontrakt, fikk ingen støtte i det hele tatt.

Nå har myndighetene intensivert kontrollene blant både arbeidsgivere og arbeidstakere for å få en slutt på ulovlige arbeidsforhold.

Man kan lese mer om hvilke regler som skal følges i arbeidslivet på øya på Lydia Thains FB-side, klikk HER (på engelsk).

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast