Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 28.mars 2022

Oppdaterte smittetall/korona

De siste tre dagene ble 116 personer friskmeldt på Lanzarote, mens 122 personer fikk påvist smitte.
Smittetallet er 225. 554 personer ble testet.

Kanariøyene fikk totalt 5827 nye smittetilfeller de siste tre dagene. Sju personer i alderen 66 til 90 år, alle med underliggende sykdommer, døde. Tre av de døde kom fra Tenerife, tre fra Gran Canaria, og en fra La Palma.

Neste smitte-oppdatering presenteres i Lanzaroteposten onsdag.

Kanariøyene fjerner alle lokale korona-restriksjoner
Denne skal fremdeles brukes! Foto: pixabay.com

Torsdag kveld fortalte regjeringen på Kanariøyene at fra og med lørdag 26.mars ble alle lokale restriksjoner i forbindelse med pandemien fjernet. Fjerningen er midlertidig, og restriksjonene gjeninnføres hvis smittetsituasjonen skulle forandre seg.

Husk at de nasjonale restriksjonene om munnbind innendørs der folk samles (inn og ut av restauranter, butikker, offentlig transport) og innreisekravene til Spania er IKKE berørt av det lokale vedtaket.

På Kanariøyene fjernes disse restriksjonene:

Ingen begrensninger i tallet på personer som samles, som på fotballkamper, konserter osv.
Videre kan mat og drikke igjen serveres på sportsarrangementer, bedrifter kan gå tilbake til åpningstider som var før pandemien,
dans blir tillatt, helsestasjoner vil ikke ha begrenset kapasitet, og karantenekrav avvikles.

Bensinprisene til himmels på Kanariøyene; regjeringen hjelper til
Ikke lett å se bensinprisene i sola! Foto: Lanzaroteposten

Nå har prisen på bensin og diesel gått rett til værs også på Lanzarote og de andre Kanariøyene,
For diesel var prisen i går for en liter 1,40 euro, mens bensinen varierte fra 1,43 opp til 1,57, avhengig av hvilken oktan man valgte. Hvis man ganger med ti får man omtrent den norske prisen.

For å bøte på de høye drivstoffprisene bestemte den kanariske regjeringen sist fredag at man vil betale tilbake 99,9 prosent av drivstoffavgiftene til transportselskaper og bønder med tilbakevirkende kraft fra 1.mars.
Transportselskapene og bøndene betalte etter en avtale fra 1986 hele 32 prosent moms (IGIC) for drivstoff. Denne avtalen er nå fjernet, og erstattet av fredagens lov hvor momsen er tilnærmet lik null.
For alle andre på Kanariøyene blir det ingen støtteordninger for drivstoff.

Transportselskapene og bøndene hadde varslet om store protester foran regjeringslokalene på hver øy i dag mandag, men disse demonstrasjonene er nå avlyst.

Det var den norske nettavisen Canariajournalen som først skrev om dette.

Redningsutstyr sendt fra Lanzarote til Ukraina

Redningsetatene på Lanzarote har sendt redningsutstyr for brann til Ukraina. Videre ble det også sendt førstehjelputstyr til redningsetatene i det krigsherjete landet.

Gamle Hotel Oriental i hovedstaden Arrecife skal bevares
Hotel Oriental. Foto: Diariode lanzarote.com

Ett av Lanzarotes første hoteller, Hotel Oriental ligger på hovedgata Calle Real midt i sentrum av Arrecife. Huset har delvis forfallt, men nå har byrådet bestemt at dette bygget er av historisk interesse. Derfor skal bygningen restaureres, og fasaden skal bevares, sier byrådet i ei melding.

Avenidaen i Puerto del Carmen delvis stengt igjen

I dag mandag vil hovedgata i Puerto del Carmen bli helt stengt en time fra kl.06 til 07 for veiarbeide.
Deretter vil gata bli stengt i fem minutter-bolker fra kl.07 til kl.18 fra i dag til fredag 1.april. Området dette gjelder er mellom Cabrera Medina-kontoret og Pandora Jewellery shop, ikke langt fra San Antonio-hotellet.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast