Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 1.februar 2022

Oppdaterte smittetall

Siste døgn ble 263 personer friskmeldt på Lanzarote, mens 38 personer fikk påvist smitte.
Smittetallet er 4078. 355 personer ble testet.

På det offentlige sykehuset Molina Orosa i Arrecife ligger det 19 personer med korona, 12 mindre enn for ei uke siden. Av de 19 er ti kvinner og ni menn i alderen 27 til 98 år. Ingen er på intensiven.
På det mindre sykehuset Hospital Insular er 15 av pasientene fortsatt smittet etter et utbrudd, men ingen har symptomer på sykdommen, bortsett fra en, som har milde symptomer.

Kanariøyene fikk totalt 649 nye smittetilfeller siste døgnet. Fem personer døde med korona.

Positive hjemmetester kan registreres
Tegning: Morten Hjerpsted

De kanariske helsemyndighetene har satt opp ei nettside slik at residente på Kanariøyene kan registrere positive hjemmetester for korona, og om man trenger medisinsk hjelp eller sykedager fra jobb.

Da lagrene på apotekene ble fylt opp igjen med hjemmetester, eksploderte salget av disse testene.  Dermed ble hjelpetelefonen for koronasyke 900 112 061 nedringt, og linjene ble blokkert.

Derfor har myndighetene satt opp ei nettside, www.miautotestcovid.com  hvor man kan rapportere en positiv test.
På nettsiden må man fylle ut numrene på helsekortet fra de kanariske helsemyndighetene (Tarjeta Sanitaria), og legge igjen et telefonnummer for mobil.
Husk at man IKKE skal bruke dette skjemaet dersom testen er negativ. Er symptomene alvorlige, som høy feber over 39 C i tre dager eller mer, med pusteproblemer eller brystsmerter, skal man ringe 112.

Kontantkort for å støtte lokale forretninger
Alle monner drar…Foto: unsplash.com

Den kanariske regjeringen sammen med regjeringen på Lanzarote har annonsert et nytt prosjekt som skal gi lokale firmaer større inntekter.
Til sammen 5000 digitale kontantkort med en verdi på 60 euro vil bli utstedt, og kortene kan brukes i firmaer som deltar i prosjektet.
Folk vil få sjansen til å kjøpe et kort for 30 euro, mens regjeringen bidrar med 30 euro. Hvem som kan få kjøpe et kort vil bli avgjort ved loddtrekning.
Det første som nå skjer er at lokale firmaer denne uka kan søke om å få delta i prosjektet.
Prosjektet vil skyte 300 000 euro inn i øyas økonomi, tre millionere kroner.

De nye utsiktsplattformene over Haria

Tekst og bilder: Terje Jansson

 Vi måtte jo prøve de nye utsiktsplattformene over landsbyen Haria, nord på Lanzarote. De er jo stort sett laget i glass, slik at man ser rett ned. De er med andre ord ikke laget for folk med høydeskrekk!

Vi måtte lete litt før vi kom til stedet. Vi endte først på Mirador de los Helechos der det er stor P plass og en stor terrasse å gå ut på, men der skulle de ha penger for at vi skulle se på utsikten. Dessuten var det ikke dit vi skulle, så vi kjørte litt videre nordover mot Haria , og der dukket de to nye plattformene opp.
Utsikt mot landsbyen Arrieta på østkysten.
Men P-plasser var det sparsomt med. Det var plass til tre biler. To av plassene hadde de ansatte okkupert, men den tredje var ledig, og vi fikk lirket oss inn her.
Det var morsomt å se de to plattingene som var bygget ut i « løse luften».

Den ene hadde utsikt mot landsbyen Haria i «De tusen palmers dal», den andre gir oss utsikt mot landsbyen Arrieta på østkysten.

Utsikt mot Haria i «De tusen palmers dal».

Det er synd at de ikke har fått tilrettelagt parkeringsplasser for flere biler her. En mulighet er å stanse på en P-plass noen hundre meter før man kommer til utkikkspunktet.

Men dette var en artig innretning som er blitt bygd i løpet av de to årene koronaen har herjet.

Sjømannskirken informerer

Sjømannskirken ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Skilt er satt opp.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast