Nyheter:turister

Lanzarote går til nivå 3

Lanzarote sammen med La Graciosa går til nivå 3 fra midnatt mandag 10.januar etter at helsemyndighetene på Kanariøyene hadde et ekstraordinært møte fredag.

Ill.: Gobierno de Canarias

Det er Tenerife som er verst rammet med smitte, og går fra nivå 3, rødt til nivå 4, brunt. La Palma og Lanzarote går fra nivå 2 til nivå 3.

De nye bestemmelsene viser til de stadig økende smittetilfeller på øyene. Likevel er tallet på pasienter på sykehuset på Lanzarote ganske lavt, med 18 pasienter, hvorav tre er på intensivavdelingen.

For nøyaktig et år siden var 60 personer innlagt på sykehuset på Lanzarote med korona, hvorav 23 var på intensivavdelingen.

Hva betyr nivå 3 for folk som er på Lanzarote?

-maks antall personer som kan møtes på restaurant eller hjemme er 6
-barer og restauranter må stenge kl.01.00
-maks kapasitet for barer og restauranter blir 75 prosent utendørs, 33 prosent innendørs
-mens koronasertifikat var frivillig på nivå 1 og 2, blir dette nå obligatorisk for alle etablissementer med en kapasitet på flere enn 30 personer når nivået er 3 og 4.
-munnbind er fortsatt obligatorisk utendørs

Koronasertifikater kan sjekkes av de ansatte ved etablissementet som vil sjekke QR-koden på gjestens mobiltelefon eller på ark ved å bruke en nettside som heter www.lectorcovid.com (denne nettsiden er altså BARE for ansatte).

Sertifikatet er gyldig for personer med minst to vaksinedoser, eller bevis for at man har hatt viruset mellom 11 til 180 dager tidligere, eller har bestått en negativ koronatest mindre enn 48 timer.

Lanzaroteposten tror at restauranter og barer vil trenge litt tid på å få dette systemet til å fungere, og ber om at gjestene er tålmodige, og ikke minst høflige! Noen restauranter vil kanskje redusere kapasiteten sin til 30 gjester eller færre, og dermed unngå obligatorisk koronasertifikat.

Lanzaroteposten har søndag kveld fått beskjed om at flere restauranter i Puerto del Carmen, bl.a restauranten
«Hi-Life» nå krever koronasertifikat for å komme inn.

Det er stadig økende smitte på Kanariøyene, og Tenerife ble den første øya på nivå 4 etter at Lanzarote var på det nivået et år siden.
Det er nesten 60 000 aktive smittetilfeller på Kanariøyene, hvorav 496 pasienter ligger på sykehus, og 88 på intensivavdelingene.
I følge de kanariske helsemyndighetene er 52,2 prosent av pasientene på sykehusene ikke full-vaksinert.

Kilder: Den kanariske regjeringen/Gazette Life/Lanzaroteposten

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast