FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 31.desember 2021

Hola!

For ei flott jul det har vært så langt!

Det har vært mange sosiale lunsjer og middager, og treff ute og inne.
Ett av høydepunktene for meg var gudstjenesten fra Nidarosdomen på NRK TV julaften, med Nidarosdomens guttekor, et kor jeg selv var medlem av i sju år…mange gode minner dukket opp akkurat da, og jeg fikk litt hjemlengsel, men det gikk fort over!
Og jammen kom guttekoret tilbake på NRK 1 onsdag, da de hyllet The Monroes med å synge «Cheerio»!

Tusen takk for norsk sjokolade, champagne, hjemmestrikkede sokker, makrell i tomatsaus, brunost og norsk kalender…giverne vet godt hvem dere er!

Og nå blir det varmere! Fra og med i dag og over helga meldes det om både 26 og 27 grader, og masse sol!
I skrivende stund kl.23 torsdag kveld er det 22 grader ute på terrassen…..

Litt korona, igjen…

Siste døgn ble 158 personer friskmeldt på Lanzarote, mens 322 personer fikk påvist smitte.
Smittetallet er 1674. 1634 personer ble testet for korona.
Kanariøyene fikk totalt 5261 nye smittetilfeller det siste døgnet.

Høyesterett på Kanariøyene avviste ønsket fra den kanariske regjeringen om å innføre portforbud nyttårsaften og på helligdagene først i januar. – Dette er overdreven bruk av makt, sa Høyesterett. Nå har regjeringen tre dager på å anke avslaget.

11 cruiseskip til Lanzarote den siste uka i året

«Queen Elizabet» fra Cunard Line og «Borealis» fra Fred.Olsen var to av skipene som besøkte Lanzarote denne uka. Det største skipet var «Iona» fra Carnival/P&O Cruises. Om bord var det 5 206 passasjerer, og et mannskap på 1762:

«Iona». Foto: Kes Torn, wikimedia.org.

Allerede 13.januar er «Queen Elizabeth» tilbake på Lanzarote igjen…båten, altså…..og «Iona» kommer tilbake den 22.januar.

Foto/ill: FB

Nyttårsaften er det flere av leserne som befinner seg på Kanariøyene. Mange er på restaurant, og der får gjestene ofte servert en liten pose med 12 druer i like før midnatt.

Ill: Cadenas

Den spanske tradisjonen med å spise tolv druer for å ønske det nye året velkommen er over 100 år gammel, og har sitt opphav fra Madrid i 1890-årene.

Hver drue bringer deg en måneds lykke hvis du spiser alle tolv i det øyeblikket klokkene ringer det nye året inn.
Mange restauranter har ofte TV-apparatet på, og der sendes klokkeslagene som gjør at du vet når du skal begynne å spise.
Så snart klokkene begynner å kime, må du spise en drue for hvert slag og svelge de hele før det nye året starter. Lykkes du med dette, belønnes du med tolv måneders hell og lykke!

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Godt nytt år! Feliz Año Nuevo!

For ordens skyld…videoen ble laget FØR pandemien…

Det blir som vanlig fredagspils på Las Vistas i kveld, og for dere som er på øya har Dani på Las Vistas i Puerto del Carmen åpent hele ettermiddagen og kvelden nyttårsaften dersom noen vil stikke innom og ønske godt nytt år!

For lesere som er i Puerto del Carmen blir det blir et gedigent fyrverkeri fra området rundt Hotel Fariones kl.01.00 nyttårsaften…ja, kl.01.00….som er en gammel tradisjon!

Hva som skjer i Playa Blanca og i Costa Teguise er ikke lett å finne ut av, da kommunene ikke har sendt ut noe informasjon, dessverre.

I morgen lørdag skriver Lanzaroteposten igjen om flyktningene som kommer til øya:
Man skal ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv…

Vi sees i det nye året!

Nyttårshilsen fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast