Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 30.desember 2021

Oppdaterte smittetall

Siste døgn ble 301 personer friskmeldt fra korona på Lanzarote, mens 352 personer fikk påvist smitte.
Smittetallet er 1511. 1748 personer ble testet for korona.
Den offisielle oversikten over koronapasienter sier at det er sju personer innlagt, mens lokalavisa sier 11, hvorav en pasient er på intensivavdelingen.

Ordføreren i Arrecife, Ástrid Pérez har testet positiv for koronasmitte. Hun har milde symptomer, og jobber hjemmefra, står det i pressemeldingen.

Kanariøyene fikk totalt 4914 nye smittetilfeller det siste døgnet, som er dagsrekord.

Lanzarote er på nivå 2

Lanzarote med La Graciosa flyttes nå opp til nivå 2, sammen med El Hierro.
Dermed er Lanzarote, La Graciosa, El Hierro, La Gomera og La Palma på beredskapsnivå 2, mens Fuerteventura, Gran Canaria og Tenerife forblir på nivå 3.

Nivå 2 betyr at færre folk kan sitte ved samme bord på restauranter, eller møtes privat, med noen unntak nyttårsaften og 1.januar. Ti personer er grensen.

Den kanariske regjeringen har bedt Høyesterett om å få lov til å innføre portforbud om natten 31.desember, om natten 1.januar, og natten 5.januar da den spanske julefeiringen starter.
På nivå 2 betyr det portforbud fra kl.02-06.
Høyesterett har 72 timer på seg til å si ja eller nei til dette forslaget fra onsdag formiddag. Følg med i Lanzaroteposten om hva resultatet blir.

Ill.: Pixabay

Husk at munnbind er påbudt for alle over seks år som er ute blant folk, til og fra restauranter, i taxier, på buss, i butikker, og til og fra stranda, og bassenget på hotellet.
Dette gjelder også på Lanzarote!

Vaksinetallene øker på Lanzarote
Tegning: Morten Hjerpsted

40 prosent av barn mellom 5 og 11 år har nå fått den første dosen. 80 prosent av folk over 60 år har fått den 3.dosen. Nå er det aldersgruppen 40-49 år som får den 3.dosen.

70 prosent belegg på hotellene i jula

Foreløpige tall fra turistdepartementet på Lanzarote forteller at det var 70 prosent belegg på hoteller og andre overnattingssteder på Lanzarote i jula.

Det nye sportssenteret i Playa Blanca er nesten ferdigbygd
Fra en tidligere kommunal befaring i parken. Foto: yaiza.es

Det nye sportssenteret i Playa Blanca, Parque Atlantico har møtt på mange hindringer underveis i byggingen. Det har vært konkurser, stopp i arbeidet, og så ny oppstart.
Nå er senteret nesten ferdig utbygd med blant annet et innendørs basseng på 25 meters lengde, to mindre bassenger for opptrening og terapi, badstue, en flerbruksbane, tennisbaner, en sykkelbane, en joggesti, en lekeplass for de minste, parkeringsplasser og en kafeteria.
Senteret blir drevet av 75 prosent fornybar energi.

De hellige tre konger kommer på besøk!

Tias kommune har sendt ut informasjon om hvor folk (0g ikke minst barna) kan møte De hellige tre konger i neste uke.
Det kreves påmelding, og siden besøkstallet er begrenset er det sikkert lurt å være tidlig ute:

Tirsdag 4.januar besøkes Masdache kl.16, Conil kl.16.30, La Asomada kl.17.30, og Macher kl.18.30. Påmelding med epost til fiestas@ayuntamientodetias.com . Det er viktig at det legges igjen kontaktadresser, tlf.nr mm.

Onsdag 5.januar kommer De hellige tre konger til Puerto del Carmen kl.12. Stedet er Plaza del Varadero i havna. Kl.18 besøkes fotballbanen i Tias.
Påmelding via nettsiden www.ecoentradas.com .

Foto: ranchotexaslanzarote.com

Kongene vil også besøke dyreparken Rancho Texas i Puerto del Carmen torsdag 6.januar. Kongene vil legge igjen skjulte gaver, og parken inviterer folk til å jakte på kongegavene.
Mer HER.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast