Nyheter:

Hvordan spare penger på Lanzarote?

Det er mulig å spare penger når man er på Lanzarote, men da må man være litt lur!

For det første, gjør som en innfødt når du skal handle inn matvarer. Det betyr å holde seg unna de små supermarkedene i turiststrøkene, og heller handle i de større sentrene utenfor byene.
Man sparer også penger ved å dra til de lokale markedene som selger fersk frukt og grønnsaker.

Når du skal kjøpe inn kvoten din av taxfree-varer, gjør du det i butikkene på Lanzarote. Det er billigere!
Ikke kjøp disse varene på flyplassen eller på flyet; det er alltid dyrere. Så får du heller pakke flaskene inn i sure håndklær og sokker i kofferten; det går som regel bra! Mange av flaskene er nå laget av plast; så kjøp disse.

Utenfor turiststedene har restaurantene ofte lunsjtilbud; bestill en tre-retters til 10 euro! Dette har Lanzaroteposten skrevet om tidligere HER.

Mange restauranter kommer gjerne med en kurv med ferske rundstykker og mojo-sauser til bordet ditt uten at du har bedt om det. Er du sulten, forsyner du deg, men som regel koster det en euro eller mer for et brød. Dersom du ikke spiser brødet eller sausene, ber du om at dette ikke føres på regningen din.

Det høres kanskje rart ut, men etter at du har betalt for et par-tre drosjeturer, kanskje en fra flyplassen også, og en busstur eller to til vulkanene har du snart betalt for en ukes leiebil. Leier du bil betyr det at du kan handle matvarer og annet der de lokale handler. En leiebil får du for 80-100 euro i uka.

Det absolutt billigste transporttilbudet er uten tvil bussen. Det offentlige busselskapet heter IntercityBus, og du ser de hvite bussene hver dag i trafikken.
En busstur fra Puerto del Carmen til for eksempel Playa Honda koster 1,40 euro, hvis du for eksempel trenger å besøke shoppingsenteret Deiland i Playa Honda.
HER finner du ut alt om hvor bussene kjører og når, på engelsk. Du kan også kjøpe et busskort som reduserer prisen per tur med opp til 50 prosent. Ved hjelp av appen MOOVIT kan du oppnå rabatter for studenter, pensjonister og residente.

For dere som bor på Lanzarote store deler av året i eget hus og selv betaler strømregningen, er det penger å spare hos strømleverandøren Endesa. Ofte kommer de med tilbud, for eksempel et døgn gratis forbruk per uke, eller to timer hver dag. Du må registrere deg for å oppnå fordelene. Mer HER.

Når du betaler med et skandinavisk kredittkort i en butikk eller en restaurant på Lanzarote, eller bruker kortet i en minibank får du spørsmål om du vil ha regningen i kroner eller i den lokale valutaen, altså euro.
Velg ALLTID euro, det er billigst!

Har du andre tips om hvordan oppholdet på solskinnsøya Lanzarote kan gjøres billigere, bruker du kommentarfeltene på Facebook.

Denne artikkelen ble første gang presentert i Lanzaroteposten i 2019.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast