Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 15.september 2021

Oppdaterte smittetall

Siste døgn ble seks personer friskmeldt på Lanzarote, mens åtte personer fikk påvist smitte. Smittetallet er 66.
492 personer ble testet, de fleste var briter på vei hjem til Storbritannia. Storbritannia forlanger en test før man drar fra Lanzarote, og to tester (dag to og åtte) etter at man har kommet hjem, selv om man har vaksinasjonssertifikat.

På Kanariøyene ble det påvist 105 nye smittetilfeller det siste døgnet.

To badegjester kjørt til sykehus etter at de fikk problemer på stranda

De siste dagene har to personer blitt kjørt til sykehus etter å ha fått problemer i vannet på badestrendene på Lanzarote..
Den første ulykken skjedde på stranda i Playa Honda. En 55 år gammel mann fikk problemer mens han badet, og andre gjester fikk mannen opp fra vannet. Ambulansen kom og tok mannen med til sykehuset, hvor det nå opplyses at han har fått moderate skader.

Samme dag ble en 79 år gammel dame reddet opp av vannet ved Fariones Hotel på Playa Grande i Puerto del Carmen. Også denne personen ble kjørt til sykehuset.

Myndighetene ber om at folk følger sikkerhetsreglene når man er på stranden.
Drukningsulykker på Kanariøyene skjer nå oftere enn dødsulykker på veiene. 50 prosent av de 32 drukningsulykkene på øyene fra januar til august skjedde på badestranda.
De badene må følge varselsflaggene som er satt opp. For eksempel er det røde flagget alltid heist på Famarastranden på vestkysten av Lanzarote, og bading er noe man absolutt ikke anbefaler der. Famarastranden er imidlertid perfekt til surfing.

Et rødt flagg betyr at bading er farlig og ikke anbefalt.
Et gult flagg betyr at de badene må være ytterst forsiktig. Beina må hele tiden berøre bunnen, sier Guardia Civil.
Et grønt flagg betyr at man kan trygt bade der, så lenge man respekterer de vanlige badereglene.

Svømmebassenget ved sportssenteret Fariones i Puerto del Carmen er åpent for alle
Bassenget ved sportssenteret Fariones. Foto: hotelfariones.com

Alle kan bruke det store bassenget ved Hotel Fariones i Puerto del Carmen.
Det er to måter man kan betale seg inn:
1. Å betale 36 euro hver måned gjennom en spansk bank, minimum to måneder, eller
2. kjøpe sju billetter for sju besøk for 58 euro, eller 14 billetter for 14 besøk for 89 euro. Billettene kan deles med andre, og går aldri ut på dato. Dagene som besøkes bestemmes av brukeren. Har man først kommet inn til bassenget, kan man være der hele dagen.

Dette skriver Lanzarote Information.

Det kanariske helsevesenet har lansert et nytt prosjekt for å forhindre selvmord på øyene
Ill.foto: pexels.com

En nasjonal statistikk viser at Kanariøyene hadde et av de høyeste tallene på selvmord i Spania i 2019. På Kanariøyene var det 9.15 tilfeller per 100 000 innbyggere, høyt over gjennomsnittet for hele Spania, som er 7.81.
En annen måling fra 2015 viste at over 10 prosent av befolkningen på Kanariøyene hadde vært innom tanken på selvmord, dobbelt så mange som ellers i Spania.
Det er flest menn som begår selvmord på Kanariøyene, og aldersgruppen over 80 år er mest representert.

Prosjektet som nå er startet skal blant annet finne ut hvordan pandemien har påvirket statistikken for selvmord. Videre setter man i gang med offentlige kampanjer via aviser, radio og TV, skolene skal involveres, det blir satt opp hjelpe-telefoner, og de lokale helsesentrene skal fokusere mer på den mentale helsen til innbyggerne for å oppdage eventuelle selvmordskandidater.

Den offentlige kampanjen har dette mottoet: «Kanariøyene velger LIVET«.

Det var Gazette Life Lanzarote som fortalte dette først.

Seks båter med flyktninger til Lanzarote tirsdag
Her kommer flyktningene fra den femte båten som kom inn til Lanzarote tirsdag, ikke langt fra Jameos del Agua. Foto: diariodelanzarote.com

I løpet av tirsdag kom det seks båter inn til Lanzarote.
Den første kom inn til landsbyen Punta Mujeres på nordøstkysten med 35 personer om bord. Den neste båten kom inn nord for Jameos del Agua med 28 flyktninger om bord, mens den tredje båten kom inn til Los Cocoteros litt nord for Costa Teguise med 32 personer om bord.
Den fjerde båten ble funnet drivende ved øya Roque del Este, ikke langt fra La Graciosa. Om bord var 31 personer, hvorav en var død ved ankomst.
Den femte båten kom inn til Las Cocinitas -stranden like ved Jameos del Agua med 46 personer om bord, og den sjette båten ble oppdaget noen nautiske mil nord for Lanzarote, med 38 personer om bord.
Flere av flyktningene måtte overføres til et helsesenter på grunn av dehydrering. Alle ble testet for korona, og deretter satt i isolasjon.

Man kan lese mer om hva som skjer med flyktninger som kommer til Lanzarote ved å klikke HER.

Pannekakedag på Las Vistas
Det er pannekakedag på Las Vistas i dag. Her ser vi Sandra og Dani i full gang med forberedelsene! Foto: Lanzaroteposten

Som vanlig på onsdager serveres det pannekaker med trøndersk vri på Las Vistas i Puerto del Carmen. Den trønderske vrien er at man kan få flesk og blåbærsyltetøy i tillegg.
Siste onsdag var det to gjester til stede, så det er utvilsomt plass til flere! Det er ingen spiseplikt, og vil du ha noe annet fra menyen er det bare å bestille.
Det hele starter kl.14.
Las Vistas ligger rett over gata fra postkontoret og det offentlige legesenteret i Puerto del Carmen.

Vær
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-