historieNyheter:

Monument reises i Arrecife over mann fra Lanzarote som inspirerte forfatteren Ernest Hemingway

Ikke mange vet at da den amerikanske forfatteren Ernest Hemingway skrev romanen «Den gamle mannen og havet» i 1952, var hovedrollefiguren hans inspirert av en fisker fra Arrecife på Lanzarote.

Ernest Hemingway. Foto: wikipedia.org

Gregorio Fuentes Betancort var født i Arrecife 11.juli 1897, og dro etter hvert til Cuba hvor han ble en habil dypvannsfisker.
I farvannet mellom Cuba og Florida reddet den godeste Gregorio Ernest Hemingway og båten hans, «Pilar» i en kraftig storm. Dette ble starten på et godt vennskap mellom fiskeren fra Lanzarote og vinneren av Nobelprisen i litteratur i 1954.

Her er et bilde av båten «Pilar», med Ernest og hans kone Mary på 1950-tallet:

Foto: US National Archieves

Gregorio levde et godt liv på Cuba etter at han dro fra Lanzarote:

Gregorio Fuentes Betacort. Foto: thecubanhistory.com

Nå skal det reises et monument til ære for Gregorio i byen han ble født i. (Se bildet av monumentet øverst).
I november skal en åtte meter høy skulptur kalt «Fiskeren og sverdfisken» settes opp i rundkjøringen mellom Charco de San Ginés og den nye marinaen i Arrecife. Skulpturen er laget av den lokale kunstneres Jorge Isaac Medina.

Mange har kanskje lest romanen om fiskeren Santiago fra Cuba, eller sett filmen med Spencer Tracy i hovedrollen.
I sentrum for handlingen står den cubanske fiskeren Santiago. Han har lenge slitt med dårlig fiskelykke, men plutselig en dag gjør han sitt livs store fangst: en enorm sverdfisk som er to fot lengre enn båten hans. Santiago kjemper mot sverdfisken i tre døgn før han klarer å harpunere den og feste den til båten.

Gregorio Fuentes Betancort døde på Cuba, 104 år gammel. Han fikk tilbake sitt spanske statsborgerskap i 2001, før han døde i 2002.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast