Nyheter:

Siste nytt fra Lanzarote! Onsdag 28.juli 2021

Oppdaterte smittetall

Siste døgn ble fem personer friskmeldt på Lanzarote, mens ti fikk påvist smitte. Smittetallet er 167.
411 personer ble testet i går.

Totalt fikk Kanariøyene 696 nye smittetilfeller det siste døgnet. Tenerife fikk 364 positive, Gran Canaria 293, Fuerteventura 17, Lanzarote 10, La Palma 9 og El Hierro og La Gomera et smittetilfelle hver.

Stor misnøye med at Lanzarote er på nivå 2
Tegning: Morten Hjerpsted

Mange på Lanzarote har uttrykt stor misnøye med at den kanariske regjeringen plasserte Lanzarote på nivå 2 (oransje) siste uke.
Ordføreren i Arrecife, Astid Pérez forlangte en forklaring fra den kanariske regjeringen, fordi Lanzarote ble justert opp til nivå 2 uten at dette ble begrunnet.
De viktigste retningslinjene som skal følges når nye nivå skal settes er at belegget på sykehusene på øya når et pasient-tall som er høyt og faretruende. Lanzarote hadde to pasienter innlagt på sykehuset siste uke, og er klassifisert som «minimal risiko».
Ordføreren sa også at da Lanzarote var på nivå 4 i seks uker i januar og februar måtte alle butikker og restauranter stenge kl.18. Tenerife er nå på nivå 4, og stengetiden er utvidet til midnatt.
Andre politikere på Lanzarote har sagt at den kanariske regjeringen anser «smitten på Lanzarote mer smittsom enn på Tenerife», og kaller bestemmelsen et hån.

50 fly til Lanzarote søndag
Flyplassen på Lanzarote. Foto: Lanzarote Web Cam

Det ble satt rekord på flyplassen på Lanzarote søndag: Aldri siden pandemien startet i mars 2020 har det landet og tatt av så mange fly som sist søndag.
50 fly fra forskjellige europeiske land og det spanske fastlandet kom til Lanzarote, med et gjennomsnittlig passasjer-belegg på 60 prosent.
Mandag kom det ti fly fra Storbritannia, hvorav fire var fra London.
Likevel sliter hotellene med dårlig belegg:
Siste uke hadde hotellene som er åpne et belegg på like under 50 prosent.
Hotellforeningen på Lanzarote, Asolan forteller i en melding at august ser bedre ut, spesielt med turister fra det spanske fastlandet. Fellesferien i Spania er i august, og det ventes storinnrykk av spanske turister til Kanariøyene.

Mange gater og veier i Costa Teguise stenges på grunn av veiarbeid

Teguise kommune har sendt ut meldinger om flere stengte gater og veier i turistbyen Costa Teguise. Grunnen er at hovedgata Avenida de las Palmeras skal asfalteres. Omkjøringer er skiltet, skriver kommunen.

Basketballstjerne på Lanzarote døde av malaria
Howie Roka. Foto: ordfører Astrid Peréz/Facebook

En av de mest profilerte spillerne i basketballkubben Conejero i Arrecife, 23 år gamle Howie Roka døde 17.juli av malaria etter et kort besøk i Nigeria.
Howie var en populær person både på og utenfor basketballbanen. Han ble kjørt til sykehuset da han ble dårlig etter å ha vært på stranda sammen med venner, og døde like etterpå.
Vennene til Howie arrangerte en bilkortesje i hovedstaden etter at hans død ble kjent. Andre venner har lagt ut en video hvor de rapper en hyllest til Howie.

Pannekakedag på Las Vistas i dag
Eksempel på pannekaker med «trøndersk» vri på Las Vistas. Foto: Lanzaroteposten.com

Onsdag er pannekakedag på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen.
Sist onsdag var vi seks gjester der.
Fra kl.14 serverer Sandra og Dani nystekte pannekaker, så det er bare å følge duften! Selvsagt er det ikke spiseplikt, og også andre retter fra menyen serveres.
Og ja, vi vet at det serveres gode pannekaker i Norge også, men tenk å få «norske» pannekaker på Lanzarote!
Las Vistas ligger rett over gata for postkontoret og helsesenteret i Puerto del Carmen.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast