Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 7.juli 2021

Oppdaterte smittetall fra Lanzarote

Siste døgn ble tre personer friskmeldt, mens ti personer fikk påvist smitte. Det aktive smittetallet er 71.
226 personer ble PCR-testet på Lanzarote.
På Tenerife ble det registrert 206 nye smittetilfeller, og har nå 3 156 aktive smittetilfeller. På Gran Canaria ble 88 nye tilfeller registrert, og har nå 725 aktive tilfeller, og på Fuerteventura ble 22 personer registrert med smitte, og det aktive smittetallet er 226.

Lanzarote starter med vaksinering av 12-19 år gamle

Helsemyndighetene på Lanzarote har nå begynt å vaksinere ungdom fra 12 til 19 år. Hittil har over åtte prosent av denne aldersgruppen fått den første vaksinen. Øya vil derfor oppnå gruppe-immunitet når mer enn 70 prosent av befolkningen har fått to vaksiner denne måneden.
De over 20 år som er bosatt på Lanzarote og som ennå ikke har fått en avtale for å ta vaksinen, kan nå gjøre en avtale ved å ringe 928 478 950.
Naboøya La Graciosa har allerede klart å få 100 prosent av innbyggerne full-vaksinert.

Drosjene på Lanzarote lanserer nye tjenester og nettside
Foto: Lanzaroteposten

En næring som har lidd under pandemien er selvsagt drosjene på øya. Nå har forbundet for drosjene på øya lansert en ny nettside, og der kommer det flere forslag om turer man kan ta med en drosje på øya.

Flere av de mest kjente stedene på øya er omtalt, blant annet Los Hervideros, El Golfo, kamelturer, Las Salinas del Janubio, La Geria og Timanfaya.

Nettsiden finner man HER (på engelsk og spansk).

Teguise kommune sier ja til å samarbeide med tobakksgiganten Philip Morris om et «Røykfritt La Graciosa»
En e-sigarett fra Philip Morris. Foto: wikimedia.org

For to uker siden sa Teguise kommune ja til å samarbeide med tobakksgiganten Philip Morris i en kampanje for et røykfritt La Gracioa, øya som ligger rett nord for Lanzarote.
Ved lanseringen av kampanjen reklamerte en representant for Philip Morris for et såkalt røykfritt produkt de selger, en slags e-sigarett «uten» nikotin.
Dette gjorde at flere medisinske organisasjoner har reagert negativt til dette samarbeidet, inkludert legeforeningen i regionen Las Palmas og den nasjonale komiteen for et røykfritt Spania. Disse hevder at dette et et forsøk fra Philip Morris å promotere deres e-sigarett som ufarlig.
Det er store penger involvert i denne kampanjen, og det sosialistiske opposisjonspartiet i Teguise (PSOE) foreslo at Teguise skulle avslutte samarbeidet med tobakksgiganten. Kommunestyret sa imidlertid nei til dette forslaget, og fortsetter samarbeidet.

Gastronomisk festival på Lanzarote
Kjente restauranter på Lanzarote er med på festivalen

Fra og med i morgen torsdag 8.juli til 25.juli arrangerer det en gastronomisk festival på Lanzarote.
15 restauranter på øya deltar i festivalen, som har fått navnet «Midt-Atlantiske dager», Jornadas Gastronómicas del Atlántico Medio». Også andre øyer og land som grenser til Atlanterhavet deltar:
Fuerteventura og La Palma sammen med Lanzarote er Kanariøyenes representanter, samt Madeira, Mauritania, Senegal og Azorene.
Festivalen satser på å servere lokal mat og drikke, og restaurantenes kokker har fått i oppgave å satse spesielt på lokale retter og skikker.
Alle restaurantene som deltar på Lanzarote kan man lese om på denne nettsiden:
territorioatlanticomedio.com .

Opplev livet i havet rundt Lanzarote!
Du kan dykke med skilpadder på Lanzarote! Foto: Turismo Lanzarote.

Visste du at Lanzarote ligger midt i Europas største havreservat?
Du kan lese mer om livet i havet rundt Lanzarote ved å klikke på denne linken (på engelsk):

Lanzarotes blå lunge

Pannekakedag på Las Vistas
STOR porsjon pannekaker! Foto: lanzaroteposten.com

Og mens vi venter på at matfestivalen skal starte i morgen kan vi møtes på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen. Fra kl.14 i dag serverer Dani og Sandra nystekte pannekaker med en trøndersk vri…eller man kan velge andre retter fra menyen. Det er selvsagt ikke spiseplikt.
Sist onsdag var vi sju gjester der, så det er plass til flere.
Las Vistas ligger rett over gata fra postkontoret og det offisielle helsesenteret i Puerto del Carmen.

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast