Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 3.juni 2021

Oppdaterte smittetall fra Lanzarote

Siste døgn ble 44 personer friskmeldt, mens sju nye personer fikk påvist smitte. Smittetallet er 162.

Siste uke har øyas smittesporingsteam funnet 13 forskjellige utbrudd; blant annet på en skole, på et serveringssted, på en byggeplass og innen et idrettsmiljø.
Når det gjelder den akkumulerte forekomsten de siste 14 dager, er den redusert, og er nå 142,5 tilfeller per 100 000 innbyggere.
To pasienter ligger på intensivavdelingen på sykehuset, mens seks andre personer er under observasjon på sykehuset.

Koronavaksinerte slipper karantenehotell…men bare med vaksiner satt i Norge

Fra og med kl.12 i dag slipper koronavaksinerte karantenehotell når de kommer til Norge. Dette gjelder også for de som har har fått en dose for minst tre uker siden, og de som har vært smittet. Karantenen må da tas hjemme.
Folk som har fått vaksine i f.eks Spania må fortsatt finne seg i å dra på hotell når de kommer til Norge.

Det ventes en samkjøring med koronasertifikat for EU og EØS-land ca 1.juli etter flere tester i Europa. Likevel må  hvert enkelt land utvikle sine egne pass innenfor EUs regler.
Spanias statsminister kunngjorde nylig at Spania har kommet langt med å forberede et koronasertifikat, skriver Canariajournalen.

Er Kanariøyene eget land…med eget flagg?

Siste helg brukte mange bildetegnet (emojien) av det kanariske flagget da vi gratulerte hverandre med nasjonaldagen på Kanariøyene via whatsapp, Facebook eller Twitter. Men Kanariøyene er jo ikke et eget land?

Mange fant frem til emoijen av det kanariske blå, hvite og gule flagget, klemt inn mellom Canadas røde lønneblad og Kapp Verdes blå-røde-hvite flagg.
Men når Canada og Kapp Verde-øyene er to land, er ikke Kanariøyene et eget land. Øyene er heller ikke en koloni tilhørende et annet land, som for eksempel Gibraltar, Falklandsøyene eller Aruba.

Kanariøyene er en selvstendig (autonom) region i Spania. Spania har 17 regioner, og alle regionene har sitt eget flagg.
Det viser seg imidlertid at det er bare Kanariøyene som har sitt flagg som emoji.
Er man fra Catalonia, Baskerland eller Balearene må man lage sin egen emoji, eller rett og slett bruke det spanske flagget.

Noen kanariske nettsider som Fluye Canarias har forklart at Kanariøyene tilhører et annet toll-område enn resten av Spania. Øyene er et såkalt frihandelsområde, med egen tollkode separat fra EU og Spania: IC er tollkoden for Islas Canarias.
Det hevdes at de som er ansvarlig for flagg-emojier bruker en internasjonal protokoll som kalles ISO-3166-1, hvor det er bare Kanariøyene som har sin egen tollkode i Spania; de andre regionene bruker Spanias kode.

Dette forklarer også hvorfor flagget til Isle of Man, som har sin egen tollkode IM finnes alfabetisk ved siden av Irland, mens flaggene fra England, Skottland og Wales finnes rett etter Storbritannia og det britiske flagget…fordi folk krevde dette, sier det lokale bladet Gazette Life.

Takk til våre venner i Gazette Life for opplysningene!

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast