Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! 4.juni 2021

Hola!

Sommeren har kommet til Lanzarote, med høye temperaturer, delvis blå himmel, og litt calima, som er fint sandstøv som legger seg overalt, fra naboen vår over sundet, Sahara. Det betyr bare en ting: nå blir det bilvask!

Litt korona, igjen…

Siste døgn ble 36 personer friskmeldt, mens 13 nye personer fikk påvist smitte. Smittetallet er nå 139.
Den akkumulerte forekomsten av smittetilfeller de siste 14 dagene har falt til 136,7 tilfeller per 100 000 innbyggere.

Den kanariske regjeringen bestemte i går ettermiddag at Lanzarote forblir på nivå 2. En talsmann for regjeringen sier at » infeksjonene på Lanzarote synker ikke så mye at de når nivå 1″.
En ny vurdering skjer neste torsdag.

Hyggelig kveld i Tinajo

I går kveld var noen av de få nordmennene som er igjen på Lanzarote samlet til en hyggelig middag hos Anne og Svein i Tinajo. Nå reiser Gro og Laila til Norge på lørdag, og Einar på mandag, og håper på karantene hjemme…

Fra v. Anne, Svein, Ole, Laila, Einar og Gro. Fotografen var Ola

Ny storfilm fra Lanzarote og Fuerteventura

Kjente skuespillere laget Disney-film på Lanzarote. Foto: Disney

Lanzarote og Fuerteventura har igjen blitt kjent over hele verden etter at en reklamefilm for den nye storfilmen fra Marvel/Disney, «Eternals» ble sluppet siste uke.

Reklamefilmen har hittil blitt vist over 20 millioner ganger, og viser fantastiske scener fra Lanzarote og naboøya Fuerteventura.
Filmfolkene ankom øyene for to år siden, sammen med filmstjernene Angelina Jolie og Salma Hayek.
Straks dukket det opp paparazzibilder fra da Angelina Jolie tok med seg barna sine til en drakefestival på strendene ved byen Corralejo, og da Salma Hayek drakk en øl i Playa Blanca.

Volcán del Cuervo. Foto: turismolanzarote.com

Scenene fra Lanzarote ble filmet ved Volcán del Cuervo, vulkanen som ser ut som en gedigen haifinne, og som ligger like ved veien LZ-56 mellom Masdache og Mancha Blanca. Flere scener ble også filmet ved El Golfo sørvest på øya.
Det er kinopremiere på «Eternals» i november 2021.

Sett deg godt til rette, skru på lyden slik at du kan høre Skeeter Davis synge sin hit fra 1962; «The End of the World», som legger en apokalyptisk stemning over filmscenene:

Som vanlig; dukker det opp et avlangt reklamebilde nederst i videoen, klikk på X øverst til høyre i rubrikken, og den forsvinner.

Utekinoens program i juni

Mens man venter på «Eternals», kan man stikke innom utekinoen på taket av Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen.
Nå når kveldene blir svale og gode, passer det godt å slappe av i en god sofa med noe godt i glasset og kanskje på tallerkenen, og se for eksempel «A Star is Born» eller den nye med Will Smith: «Bad Boys for Life», på originalspråket:

Ukens høydepunkt!

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Det tynnes ut i rekkene på fredagspilsen på Lanzarote:
Sist uke var vi fire gjester tilstede…men det ble en utrolig trivelig kveld, med en god middag til slutt!
Vi møtes igjen i kveld fra kl.19 på Las Vistas, så er du på Lanzarote er du hjertelig velkommen!
Las Vistas ligger rett over gata for postkontoret og det offentlige helsesenteret i Puerto del Carmen.

Gratulerer med dagen!

De skandinaviske nasjonaldagene står i kø i juni, og jeg benytter anledningen til å gratulere våre danske og svenske lesere med dagene 5. og 6.juni.
Her er norske Åge Aleksandersen sammen med den danske visesangeren Lars Lilholt i en norsk/dansk versjon av «Lys og Varme». Tillykke!

Og for å opprettholde balansen:

Da Sveriges kong Carl XVI Gustav giftet seg med sin Silvia i juni 1976, sang den svenske artisten Kjerstin Dellert en hyllest til kongen, sammen med Benny og Bjørn fra ABBA. Grattis!

I morgen lørdag presenterer Lanzaroteposten «nye» Casas Heddy, det nyoppussete norske rehabiliteringssenteret i Puerto del Carmen.

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast