Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 20.mai 2021

Oppdaterte smittetall

Siste døgn ble 11 personer friskmeldt, mens 15 nye personer fikk påvist smitte. Smittetallet er 239.
386 personer ble testet for koronasmitte tirsdag. Åtte personer er innlagt på det offentlige sykehuset i Arrecife, hvorav fire er på intensivavdelingen.

Regjeringens offisielle smittetall finnes ved å klikke HER (på engelsk).

136 smittetilfeller stammer fra treningssenteret i Arrecife

Smitteutbruddet som startet på et treningssenter i hovedstaden Arrecife tidligere denne måneden har resultert i 136 positive tester, mer enn halvparten av alle smittetilfellene på øya.

100 dager fram til gruppe-immunitet

Den spanske helseministeren Fernando Simon fortalte lokalavisene denne uka at Spania vil nå gruppe-immunitet fra koronasmitte den 18.august. Da vil 70 prosent av befolkningen være ferdig vaksinert.

I den samme pressekonferansen fortalte ministeren at vi snart kan få muligheten til å slippe munnbind utendørs, så lenge folk opprettholder den sosiale distansen.
Han sa at Israel tok dette grepet da landet hadde nådd 50 prosent av fullvaksinerte innbyggere. Spania vil nå denne milepælen tidlig i juli.
Og NRK meldte i går at EU snart åpner grensene sine for fullvaksinerte. Les mer HER.

Færre biler i trafikken på Lanzarote
Foto: Lanzaroteposten

De siste årene har antall biler på Lanzarote vokst for hvert år. Nå har tallet på biler for første gang gått ned i årets første kvartal.
Det totale tallet på biler ute på veiene på øya var i slutten av mars 129 835, ned fra rekordhøye 131 200 biler på samme tid i fjor.

Ny flytebrygge på øya La Graciosa
Landsbyen Caleta de Sebo på La Graciosa. Foto: Turismo Lanzarote

Flytebryggen som brukes når passasjerbåtene kommer inn til landsbyen Caleta de Sebo på øya La Graciosa skal skiftes ut.
Flytebryggen ble først bygget tidlig på 1980-tallet, og er moden for utskifting. Regjeringen på Lanzarote har bevilget 236 000 euro til prosjektet, som vil gjøre ankomsten til og avreisen fra den åttende Kanariøya mye sikrere.

Nå har klesbutikken Zara stengt sine dører i hovedstaden Arrecife

Den spanske kleskjeden Zara stengte sine lokaler i shoppinggaten i Arrecife denne uka.
Butikken planlegger å åpne igjen i det nye shoppingsenteret som bygges bak butikkene Hiperdino og Mercadona i bydelen Valterra i hovedstaden.
Dette senteret vil neppe bli ferdig utbygd før neste år, så inntil da er Zaras eneste butikk på Lanzarote i Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen.

Vær
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-