Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 19.mai 2021

Oppdaterte smittetall fra Lanzarote

Siste døgn ble 20 personer friskmeldt, mens 30 nye personer fikk påvist smitte. Smittetallet er nå 233.
325 personer ble testet mandag.

Kraftig vind på Lanzarote produserte mye kraft fra vindturbinene
Vindturbiner på øya. Foto: Cabildo de Lanzarote

De siste dagene har det blåst kraftig over store deler av Lanzarote. Sist fredag ble det målt en vindstyrke på 93 km/t på flyplassen. Det ble meldt om at både trær, gatelykter og trafikklys gikk over ende i kastene.
Den nye bryggen i landsbyen Arrieta som ble åpnet i forrige uke ble også skadet i den kraftige vinden, og måtte stenge for reparasjoner.
Men aldri så galt at det ikke er godt for noe:
Den sterke vinden skapte den høyeste målte kraftproduksjonen fra vindturbinene på øya, da det ble produsert mer enn en tredel av øyas kraftbehov bare via turbinene.

Beste måned for flyplassen på Lanzarote
Landing på flyplassen på Lanzarote. Foto: wikimedia.org

Litt under 100 000 passasjerer ankom og dro fra flyplassen på Lanzarote i april. Dette er 15 prosent flere passasjerer enn i mars. Så langt i år har 321 903 passasjerer vært innom flyplassen, de fleste kom fra land i EU.

British Airways øker sine flygninger til Lanzarote
Foto: wikipedia.org

Det britiske flyselskapet British Airways har nettopp annonsert at det øker flygningene fra Heathrow flyplass i London til Lanzarote. I juni flyr selskapet fem ganger i uka til og fra Lanzarote.
Dette kan gi spennende forbindelser videre, enten med British Airways eller SAS, som også flyr strekningen Oslo-Heathrow, og Widerøe, som flyr Bergen-Heathrow direkte flere dager i uken denne sommeren.

Kanariøyene satser på turister fra det spanske fastlandet i sommer

Turistmyndighetene på Kanariøyene satser denne sommeren på å få gjester fra fastlandet.
For å promotere dette har Kanariøyene denne uka sendt flere representanter til en av verdens største reiselivsmesser, Fitur i Madrid. Lanzarote er representert med presidenten på øya, Maria Dolores Corujo.

Gode drueavlinger ventes på Lanzarote
Foto: unsplash.com

Bønder som dyrker druer på øya forteller til lokalavisa at årets avlinger ventes å bli mellom 1,5 millioner og to millioner kilo. Basert på hvordan avlingene «oppfører» seg i mai, ser druene fantastiske ut så langt, og man tør håpe på avlinger av høy kvalitet.

Pannekaker på restauranten Las Vistas i dag onsdag
STOR porsjon pannekaker med blåbær og flesk! Foto: Lanzaroteposten

Det serveres pannekaker med «trøndersk» vri på restauranten Las Vistas i dag fra kl.14.
Siste uke var vi 12 gjester der, så er du på øya er du hjertelig velkommen! Er ikke pannekaker din favorittrett, serverer Dani andre retter fra menyen. Det er selvsagt ikke spiseplikt.
Las Vistas ligger rett over gata for postkontoret og det offentlige helsesenteret i Puerto del Carmen.

 

 

Vær
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-