Nytt år

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 3.mai 2021

Helgens smittetall fra Lanzarote

Fredag: Sju personer ble friskmeldt det siste døgnet, mens 12 personer fikk påvist smitte. Smittetallet er 129.
256 personer ble testet for korona.

Lørdag: Ni personer ble friskmeldt, mens seks personer fikk påvist smitte. Smittetallet 126.
200 personer ble testet for korona.

Søndag: 17 personer ble friskmeldt, mens fem personer fikk påvist smitte. Det aktive smittetallet er 114.
206 personer ble testet for korona.

Helsemyndighetene på Lanzarote melder at blant de smittede den siste uka er 23 skoleelever (av 24 000 elever totalt) og tre lærere (av 2300 lærere totalt).

75 prosent av befolkningen over 60 år på Kanariøyene har nå fått minst en dose av vaksinen. Daglig blir
omtrent 20 000 personer vaksinert på øyene, avhengig av tilgangen på doser.

Tallet på gjester i bryllup og dåp er forandret

Regjeringen på Kanariøyene har forandret reglene om hvor mange gjester som kan delta i bryllup eller dåp.
Nå kan man være så mange gjester som lokalene tillater, og innenfor reglene bestemt på hver øy.

Turistministeren ber om at alle som jobber med turister må vaksinere seg 
Foto: Vidar Nordli-Mathisen, unsplash.com

Turistministeren på Kanariøyene, Yaiza Castilla ba siste uke om at alle som jobber med turister på øyene må vaksinere seg så fort som mulig. Dette på grunn av deres egen beskyttelse, men også fordi de da tar del i kampanjen om «trygg turisme».
Ministeren fortalte også at Storbritannia ennå betrakter Spania og Kanariøyene som ett område, men at det nå jobbes med å skille disse to områdene når Kanariøyenes største turistmarked, Storbritannia skal sette opp et «trafikklys» for reiser.

Fire båter med flyktninger inn til La Santa, Orzola og Arrecife fredag og lørdag
Foto: Salvamento Maritimo

En båt med 12 flyktninger om bord kom inn til landsbyen La Santa på vestkysten av Lanzarote tidlig fredag morgen. Tre av flyktningene ble funnet ved båten, og kunne fortelle at de var en gruppe på 12 personer som hadde kommet til øya. Nå letes det etter de resterende ni flyktningene.
Fredag ettermiddag kom tre av flyktningene gående til Røde Kors-senteret i Arrecife. En annen av flyktningene, en mindreårig meldte seg for Guardia Civil i landsbyen Caleta de Caballo.
Flyktningene fortalte at de hadde vært i sjøen i tre døgn etter at de forlot byen Agadir i Marokko.

En annen flyktningbåt ble oppdaget av sjøredningstjenesten nær landsbyen Orzola nord på Lanzarote også fredag ettermiddag. Om bord var det 38 personer. Alle ble fraktet til hovedstaden Arrecife, hvor representanter fra Røde Kors testet flyktningene for korona før de ble satt i full isolasjon.

Lørdag morgen ble en tredje båt med 32 personer om bord oppdaget utenfor østkysten av Lanzarote.
Blant passasjeren var det fire kvinner og seks barn. Flyktningene kunne fortelle at de hadde vært i sjøen i fem dager etter at dro fra Agadir.

Omtrent samtidig kom det et varsel fra nødetatene i Marokko.
En båt med 31 flyktninger om bord hadde sendt ei melding tilbake til Marokko om at båten deres hadde gått tom for drivstoff, og at de drev rundt uten styring.
De hadde sagt «at de ser noen hvite hus og ei strand, og et fjell med en gjenstand på toppen».
Det ble satt i gang søk hvor både Sjøredningstjenesten, Guardia Civil og Emerlan deltok. Emerlan fant båten nord for Lanzarote, som ventet på at Sjøredningstjenesten skulle komme og ta passasjerene til Arrecife.

Denne helgen har 113 flyktninger kommet til Lanzarote.

Du kan lese mer om hva som skjer med flyktningene som kommer til Lanzarote HER.

Nye skatteregler for nystartede firmaer på Lanzarote
Foto: unsplash.com

Det er utarbeidet spesielle skatteregler for nye firmaer på Lanzarote. Opplegget har fått navnet ZEC, Zona Especial Canaria, spesielt for Kanariøyene.
Siste uke kunne presidenten på øya, Maria Dolores Corujo fortelle at 39 firmaer som foreløpig har ansatt 240 arbeidstakere er med i det nye skatteopplegget.
Firmaene må investere minst 50 000 euro, og ansette minst fem personer for å oppnå den reduserte selskapsskatten på fire prosent. Videre slipper de nye firmaene andre skattekrav på salg og pengeoverføringer, står det i de nye reglene.

El-sparkesyklene er tilbake!
Nå er de her igjen! Foto: Lanzaroteposten

Nøyaktig to uker etter at Lanzaroteposten skrev om at utleiefirmaet Wind hadde tatt med seg alle sine el-sparkesykler og forlatt øya, så dukker det opp et nytt firma! Link har nå plassert ut mange gule sykler langs Avenidaen i Puerto del Carmen.
Det gjenstår å se hva Tias kommune velger å gjøre med dette…muligens ble de tatt litt på senga, men sist beslagla de 60 sykler fra Wind før det selskapet ga opp og dro.

Vær
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-