Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 13.april 2021

Smittetall fra Lanzarote

Det siste døgnet ble sju personer friskmeldt, mens 12 nye personer fikk påvist smitte. Smittetallet er nå 109.

Helsemyndighetene sier at 30 av de 81 som var smittet siste uke var turister og studenter.
Turistene kom fra Frankrike, Tyskland og Storbritannia, og disse var ikke klar over at de var smittet før de tok den obligatoriske testen ved private klinikker da de skulle hjem. Myndighetene sier videre at disse turistene mest sannsynlig hadde smitte med seg da de ankom, men at testingen før de kom til Spania ikke ga positive utslag.

Studentene hadde vært på påskeferie til fastlandet, og tok en test ved det offentlige testsenteret ved regjeringsbygget i Arrecife. De var allerede i karantene da de fikk påvist smitte. Studenter kan nemlig ta en test etter ankomst til øya, men de må være i karantene inntil testen blir tatt.

Alle smittede er ennå i karantene.

Brann med kraftig røykutvikling på Deiland shoppingsenter 

I går ettermiddag var noen av oss på Deiland shoppingsenter i Playa Honda da det plutselig ble ganske så røykfullt rundt oss:

Foto: Lanzaroteposten

Vi var på vei mot H&M, men plutselig gikk gitterportene ned overalt, og vakter kom og jaget oss ut.
Det viste seg å være brann i en frityrkoker på kjøkkenet til Burger King. Brannen spredde seg til de andre frityrgrytene. Taket ble skadet, og det elektriske anlegget ble ødelagt.

To personer hadde inhalert mye røyk, og en hadde fått mindre brannskader. Disse ble tatt hånd om av helsepersonell på stedet, og senere overført til sykehus.
Senteret ble stengt resten av dagen.

Det kan vel bli et heftig røykskadesalg om ikke så lenge…av klær med bare en lettere duft av brent frityrolje…

29 restauranter på Lanzarote fikk pris for utmerket service i en vanskelig tid

Kanariøyenes svar på Michelin-stjernene er «Que Bueno Canarias Heineken», som betyr «Det er bra, Kanariøyene», sponset av ølmerket Heineken.
Den tradisjonelle prisutdelingen kunne ikke gjennomføres i år. Likevel fikk 29 restauranter på Lanzarote en utmerkelse for å ha utført god service det siste året, et år fullt av nye og til dels store utfordringer.

Utmerkelsene gikk til disse restaurantene, som er spredd over hele øya. Finner du DIN favoritt-restaurant der?

Cala of Luis León, Toro, Kokoxilli, Amura, Lilium, La Bodega de Santiago, Naia, Casa Kike, Castillo de San José, Brisa Marina, Dunas de Famara, La Casa Roja, El Risco, Casa Brígida, El Bocadito, Isla de Lobos, Arena, Mirador de Las Salinas, Aroma, Sebastyan’s, Cantina Don Rafael, Monumento al Campesino, La Cascada del Puerto, Barbecue Grill Don Rafael, Kentia, Coentro, La Marisma, Jameos del Agua, El Olivo.
(Kilde: Montefuego.TV Media Lanzarote)

En annen spansk «Michelin-guide» er Repsol Guide, og tre restauranter på Lanzarote oppnår en «sol» fra denne gastronomiske kvalitetsguiden:
Den ene er El Risco restaurant i Caleta de Famara. De to andre er Aguaviva i Playa Honda, og Isla de Lobos, også i Playa Blanca.

Alle elsparkesykler er fjernet fra Lanzarote
Foto: AdobeStock

Selskapet som stod for utleie av elsparkesykler på øya, Wind, forteller i en pressemelding at alle deres sykler nå er fjernet fra Lanzarote.
Det er usikkert om grunnen er den vedvarende konflikten med myndighetene, som tidligere i år konfiskerte flere sykler, eller om markedet for utleie er borte på grunn av pandemien.
De siste to årene har over 50 000 personer utført mer enn 230 000 turer med elsparkesyklene, som man kunne leie via en app.
En talsperson for selskapet sier at «Vi er veldig glad over å kunne tilby et praktisk, miljøvennlig og stillegående transportmiddel, og håper at vi en gang i fremtiden kan komme tilbake med dette tilbudet».

Ennå kan vi se noen få elsparkesykler på øya, men disse er i privat eie.

Vinhuset El Grifo skal drives økologisk
Monumento El Grifo

Bodegas El Grifo på Lanzarote er Kanariøyenes eldste vinprodusent og blant de ti eldste i Spania. Nå har vinprodusenten annonsert en plan for å bli drevet helt økologisk innen 2025.
Dette betyr at man ikke skal bruke kunstig gjødsel og syntetiske plantevernmidler under dyrkingen av druene.

Vinhuset, som åpnet i 1775 skal de neste fire årene gjøre om sine 40 hektar (400 mål) dyrket land til å bli drevet økologisk, noe som skal fullføres innen 2025, da vinhuset fyller 250 år.

Åpent hus på Sjømannskirken i Puerto del Carmen
Foto: Liv A Nielsen

Sjømannskirken ønsker velkommen til åpent hus fra kl.10.30 til kl.14 i dag tirsdag.
I kafeen finner vi kaffe, nystekte vafler, boller med rosiner, smørbrød, hjemmebakt brød og andre delikatesser! Biblioteket er åpent, og man kan tenne lys i kirkerommet.

Sjømannskirken ligger rett over gaten for Hotel Cinco Plazas i Puerto del Carmen.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast