Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 31.mars 2021

Oppdaterte smittetall

Det siste døgnet kom det en ny topp med smitte på Lanzarote: 15 personer fikk påvist smitte etter at 240 personer testet seg. Bare seks personer ble friskmeldt. Det aktive smittetallet er nå 76.

Regjeringens offisielle smitte-oversikt finner man HER (på engelsk).

Hvordan går det med vaksineringen på Kanariøyene?

Litt over 100 000 av  innbyggerne har nå fått to doser av vaksinen. Det utgjør nesten åtte prosent av innbyggerne over 16 år. Nesten 300 000 personer har fått en dose.
Mandag denne uka kom det 23 000 doser av Pfizer-vaksinen til øyene, og i går tirsdag kom det 14 190 doser fra Moderna. Den siste uka har det kommet bare 5100 doser fra AstraZenica, selv om det var bestilt 40 000.

Selv om det er påske fortsetter vaksineringen på helligdagene.
Helsemyndighetene sier i en melding at folk på øyene ikke kan velge hvilken vaksine de vil ha. Nekter de vaksine, kan man kanskje få en ny sjanse senere, men det kommer an på om det er nok vaksine tilgjengelig i fremtiden.

14 menn arrestert fordi de var «skippere» på sju flyktningbåter

14 menn ble arrestert fordi de ble utpekt som «skippere» og «ledere» på sju flyktningbåter som ankom Lanzarote og Gran Canaria i tidsrommet desember 2020 til mars 2021.
Det var de andre flyktningene om bord som pekte ut hvem som var «ledere».
Totalt reiste 249 flyktninger med disse båtene, hvorav 55 var barn. Flere av flyktningene døde før de kom frem. Derfor er disse 14 anklaget for å legge til rette for menneskesmugling, for å sette folk i stor fare, og for hensynsløse drap.
Videoen viser arrestasjonen av de 14 mennene, filmet av det spanske Nasjonalpolitiet.

Cruise-turist døde under sykkeltur

En tysk turist (61) døde under en sykkeltur arrangert som en del av besøket da et cruiseskip kom til Lanzarote søndag.
Gruppen med syklister var i nærheten av landsbyen Teguise da mannen falt sammen mens han syklet. Andre syklister og nødetatene som kom prøvde på livredning i en time etterpå, men livet stod ikke til å redde.

Røde og gule flagg på forskjellige strender på øya, også manet-flagg
Manet-flagget er oppe. Foto: FB

La Garita-stranden i landsbyen Arrieta nordøst på Lanzarote har fått besøk av maneter denne uka.
Dermed er flagget som varsler om maneter heist, sammen med det røde flagget på grunn av kraftige bølger og understrømmer.
De siste dagene har strendene Playa Grande, Playa Chica, Los Pocillos og Matagorda i Puerto del Carmen hatt rødt flagg, samt stranden i Famara på vestlysten. På Las Cucharas-stranden i Costa Teguise har det gule flagget vært oppe.

Det er bråk i kommunestyret i Teguise
Festningen Santa Bárbara i Teguise. Foto: Lanzaroteposten

Lanzaroteposten skrev i januar i fjor at festningen El Castillo de Santa Bárbara, som vokter over den gamle hovedstaden Teguise, og som nå huser Piratmuseet ble stengt for å pusses opp. Spesielt skulle fasadene pusses opp etter at sol og vind hadde tæret hardt på murene.
Bygningene vi ser i dag er fra 1596.

Arbeidet begynte i januar 2020. Det første som skjedde var at all mørtel som var brukt til å fylle fugene mellom de enkelte mursteinene ble fjernet. Så stoppet arbeidet helt opp, og fasadene har nå stått ute i vær og vind uten beskyttelse i nesten et år.
Det sosialistiske partiet i kommunen, PSOE (Arbeiderpartiet) har nå klaget inn forholdene til kommunestyret, og forlanger en forklaring på situasjonen.
Prislappen for renoveringen var satt til 760 000 euro, nesten åtte millioner kroner.

Samtidig har en innbygger i Costa Teguise klaget inn det samme kommunestyret for å ikke gjøre jobben sin når den nye sykkelstien langs strandpromenaden ved Las Cucharas-stranda ble anlagt.
Da sykkelstien var ferdig asfaltert og klar til å bli tatt i bruk «oppdaget» kommunen at det kom kloakklukt fra et sted langs den nye sykkelstien. Dermed måtte man grave opp den ny-asfalterte stien, og både penger og tid gikk fort unna.
Innbyggeren kunne i sin klage fortelle at kommunen visste om kloakklukten før de laget sykkelstien, men gjorde ingen ting med problemet.

Pannekakedag på Las Vistas
Fra en tidligere pannekakedag. Foto: Lanzaroteposten

Onsdag møtes pannekake-elskere på restaurant Las Vistas i Puerto del Carmen.
Fra kl.14 serverer Dani nystekte pannekaker med trøndersk vri. Selvsagt kan man også bestille andre retter fra menyen; det er opp til hver og en!
Følg duften av de nystekte pannekakene på Las Vistas i dag; Las Vistas ligger rett over gata for postkontoret og helsesenteret i Puerto del Carmen.

Kommentarfeltet er stengt

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast