Nyheter:

Hvor kommer alle innbyggerne på Lanzarote fra?

Ved årsskiftet 2020/21 bodde det litt over 160 000 mennesker på Lanzarote.
Nesten en firedel av disse var født utenfor Spania, viser de siste tallene fra det kanariske instituttet for statistikk.
Den største utenlandske folkegruppen er fremdeles fra Storbritannia.

Nesten 24 prosent av øyboerne, 36 750 personer var født utenfor Spania, og dette er faktisk en økning av den utenlandske befolkningen på øya.
Den største gruppen av utlendinger kommer fra Storbritannia, og teller over 6500 personer. Dette tallet vil utvilsomt vokse etter hvert som britene på øya må registrere seg etter Brexit for i det hele tatt å få lov til å bo her.

For første gang har italienerne tatt igjen tyskerne på andreplass blant de europeiske innflytterne.
Nå bor det 4200 italienere på Lanzarote. De fleste som kommer fra Italia er eldre mennesker som vil tilbringe pensjonist-tiden på solskinnsøya.

Det bor 2200 tyskere på øya, og på en god fjerdeplass av europeiske utlendinger finner vi 1250 rumenere.

Folk i Arrecife på Lanzarote. Foto: Cabildo de Lanzarote

Av de ikke-europeiske innbyggerne på Lanzarote kommer den største gruppen fra Latin-Amerika.
9150 personer kommer derfra. Halvparten av disse er fra Columbia, og resten kommer fra Venezuela, Argentina, Cuba, Ecuador og Den dominikanske republikk.

5700 kommer fra Afrika, hvor marokkanerne utgjør 4450 personer. Også landene Senegal, Vest-Sahara, Mauritania og Guinea-Bissau er representert på Lanzarote.
Det bor 2900 asiater på Lanzarote, hvor halvparten er fra Kina, og 800 kommer fra India. Det bor også åtte australiere på Lanzarote.

Tias kommune, med Puerto del Carmen er kommunen med de fleste utlendingene.
12 500 av innbyggerne i Tias er født utenfor Spania, som er nesten 40 prosent av alle innbyggerne i kommunen.
De fleste av utlendingene er britiske og irske. På en god andreplass finner vi Yaiza med Playa Blanca, hvor 39 prosent av innbyggerne er utlendinger.
Tinajo kommune er kommunen med den laveste prosenten av utlendinger; 14 prosent er ikke-spanske, som utgjør 900 personer.

Det foreligger ikke nye tall om skandinaver på Lanzarote, men i 2017 kom det en oversikt over hvor disse var registrert. Mest sannsynlig er dette en oversikt over skandinaver med residensia, hvorav de fleste bor i kortere eller lengre perioder på øya:

-I følge statistikken bor det 236 norske borgere på Lanzarote.
Sju nordmenn bor i Arrecife, 11 i Haria, 10 i San Bartolome, 12 i Teguise, 132 i Tias (Puerto del Carmen), seks i Tinajo og 58 nordmenn bor i Yaiza kommune (Playa Blanca). Det bor 118 svensker på øya, og 32 fra Finland. Danskene er IKKE med i statistikken, uvisst av hvilken grunn.

 

Kommentarfeltet er stengt

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast