Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! 12.februar 2021

Hola!

Ukene går fort når man har det fint, og dagene flyr av gårde på solskinnsøya Lanzarote. Været har stabilisert seg med et lett skydekke tidlig om morgenen, før sola dukker opp og varmen går rett opp til 25-26 grader. Vi klager ikke!

Lanzarote blir på nivå 4 i ti dager til

Torsdag ettermiddag ble det bestemt at Lanzarote skal være på nivå 4 i enda ti dager, fram til 22.februar, med «forsterkede tiltak» på grunn av karnevalstid…selv om alle offisielle feiringer av karnevalet på øya er kansellert.
Les mer om de kansellerte karnevalene litt lenger ned i dagens Fredagspils.
Reglene for nivå 4 kan du lese HER.

Korona, igjen…

Siste døgn ble 141 personer erklært friske fra smitte, mens 40 nye personer fikk påvist smitte. Det aktive smittetallet er dermed 672.

49 pasienter er innlagt på sykehuset i Arrecife, hvorav 19 er på intensivavdelingen.
I det siste døgnet døde fire personer med smitte på øya. Alle var eldre, med underliggende sykdommer.
Dermed har 29 personer dødd med koronasmitte på Lanzarote siden pandemien startet.

Regjeringens offisielle oversikt finner man HER (på engelsk).

Karnevalet er avlyst, men …

Foto: pixabay.com

Myndighetene frykter likevel nye smitteutbrudd fra neste uke av, og grunnen er KARNEVAL!

Hvis alt hadde vært normalt ville karnevalet i hovedstaden Arrecife nådd sitt høydepunkt med den store paraden mandag, og den høytidelige avslutningen med «brenningen av sardinen» onsdag. På torsdag skulle så stafettpinnen gå videre til Puerto del Carmen med paraden lørdag.

Karnevalene på Lanzarote 2021 ble kansellert allerede i oktober i fjor, og da startet planleggingen med å lage karneval på nettet. Dette er også avlyst, spesielt etter at Lanzarote havnet i kategori 4, hvor bare to og to kan gå sammen ute.
Dermed frykter myndighetene at folk samler seg i større grupper privat for å feire, spesielt fordi mange har fri fra jobb flere dager i neste uke, nettopp på grunn av karnevalsfeiringen (som det altså ikke blir noe av, i hvert fall ikke offisielt).

Dessverre så vi alt for ofte resultatet av store familieselskap i jula, og da det nye året og Tre Hellige Kongers aften ble feiret! Vi krysser fingre og tær, og håper på det beste…

I morgen lørdag kan man i Lanzaroteposten finne en ordliste for et vellykket karneval…så vet vi hva som skjer neste år!

Norwegian kansellerer, SAS flyr…ennå

Og nå har Norwegian kansellert alle sine flygninger fra Norge til Gran Canaria fram til 27.mars … mens det ser ut som SAS flyr ennå. Ikke lett å følge med på hva flyselskapene gjør i disse tider…noen letter, noen lander…

Aktiviteter

Så hva er det de norske holder på med på Lanzarote for tida?
Noen spiller golf! Den eneste golfbanen som nå er spillbar på øya er banen i Costa Teguise.
Forleden dag var spillerne Hans, Johnny og Terje på plass i Costa Teguise, og det så ut til at spillerne koste seg på «greenen»:


Foto: Hans Langeland

Foto: Hans Langeland

Og sånn går nå dagan på solskinnsøya…for noen.

Vulkansk vann?

Har du hørt om vulkansk vann?
Det har ikke jeg heller, selv om jeg har levd flere år blant de 151 vulkanene vi har på Lanzarote…men nå reklamerer parfymeri-firmaet Vichy på norske tv-kanaler at vulkansk vann gjør underverker med huden din:

MINÉRAL 89 er en daglig booster som påføres rett på ren hud. Den inneholder få ingredienser med bl.a. VICHY vulkansk vann og hyaluronsyre. 

Foto: vichy.no

Jeg vet heller ikke hva hyaluronsyre er heller, jeg…men jeg sendte en epost til Vichy i Norge, og spurte hva vulkansk vann er, og hvor de får tak i det. Jeg venter spent på svar…kanskje ligger oppskriften på å være evig ung rett foran øynene våre, i vulkanparken Timanfaya?

Ukas høydepunkt!

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Vi var 16 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas. Vi er i gang igjen fra kl.15 (!) i ettermiddag…vi må nemlig være ute av restauranten før kl.18.
Dani og Sandra serverer de deiligste middagsretter hvis man er sulten, og vil du ha noe spesielt kan man ganske enkelt ringe Dani og bestille på forhånd: (0034) 679 45 38 98. Men…det er ikke spiseplikt, altså!

I dag kan vi bare sitte to ved hvert bord; nye regler i de neste ti dagene.

Restauranten Las Vistas ligger rett over gata for SPAR og postkontoret i Calle Juan Carlos i Puerto del Carmen.

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast