Nyheter:

Hvordan skal Lanzarote forholde seg til de nye reglene? Og hva er sant, og hva er ikke sant??

Nye leveregler for Lanzarote i nivå fire
Fra gågata i Arrecife. Foto: Lanzarote Business & Resident Association

Det ble presentert mange nye retningslinjer for befolkningen på solskinnsøya da nivå fire ble introdusert natt til lørdag. Lanzaroteposten har valgt å fortelle om reglene som angår de aller fleste:

– bare to personer kan være sammen ute eller hjemme, når man ikke bor sammen.

-motstridende meldinger sier at man kan være firepersoner i samme bil, som ikke bor sammen. Alle må ha maske på.

– på restauranter og barer kan bare to personer sitte ved samme bord hvis de ikke bor sammen. Familier kan være fire. All servering skjer utendørs.

– det er portforbud fra kl.22 til 06. Bare aktiviteter som er «viktige» er lov, som å dra til apotek, lege osv.

– Alle ikke-nødvendige aktiviteter må avsluttes kl.18. Dette gjelder ikke matbutikker, apotek, legesentre, veterinærer og matlevering.

-restauranter og barer stenger kl.18, men de som tilbyr «take aways» og annen matlevering kan holde åpne til kl.22.

-butikker og shoppingsentre drives med 25 prosent kapasitet.

-man oppfordres til å jobbe hjemmefra.

-strender har 50 prosent kapasitet, og basseng har 33 prosent kapasitet. Bare individuell sport kan utføres på strender.

-all fly- og ferjetrafikk mellom øyene reduseres, og man må ha «gode  grunner» for å reise.

-all internasjonal flytrafikk er kraftig redusert, og her gjelder de samme reglene som før med ferskt testresultat og qr-kode ved ankomst.

Det er også utformet nye regler for sportsaktiviteter, religiøse sammenkomster, markeder og lignende, med generelle regler om 50 prosent kapasitet utendørs og 25 prosent innendørs.

Reglene for nivå 4 varer fram til 18.februar 2021.

Lanzaroteposten ber folk respektere reglene, og samtidig bruke hodet, så kommer vi oss gjennom dette også!

Lanzaroteposten ber også om at folk er mer forsiktig med å sende ut falske meldinger på sosiale medier om at det er båtflyktninger og turister som kommer til øya med smitte.
Dette stemmer ikke. Det som nå skjer er resultatet av store lokale jule -og nyttårsselskaper, hvor familier på 20 og 30 medlemmer møttes.

Lanaroteposten har i flere artikler skrevet om akkurat hvem som gjør hva, og vi anbefaler at folk setter seg inn i situasjonen før man skriver hva en TROR og hva en har HØRT.

Mange skriver også om at det som nå skjer på Lanzarote er » tragisk og trist». Flere har lagt ut bilder av stengte restauranter og suvenirbutikker. Om dette mener Lanzaroteposten:

– Ja, det er triste saker, men vi må ikke glemme at det er over 150 000 mennesker på denne øya…og de fleste bryr seg ikke så mye om at restaurantene på Avenidaen i Puerto del Carmen eller andre steder må stenge kl.18.

De tenker heller på at mandag skal de få barna på skolen, noen skal jobbe med et nytt bygg, noen skal asfaltere ei ny gate, noen skal på kontoret, noen skal stå i kassen på Spar…og sånn kan vi holde på.

Livet går sin gang, litt haltende, men sånn var det i mars, april og mai i fjor også…og vi overlevde. Det er vanskelige tider, men ikke verdens undergang.

Kommentarfeltet er stengt

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast