Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 4.februar 2021

Oppdaterte smittetall fra Lanzarote

Siste døgn ble 61 personer registrert som friskmeldt, mens 53 nye personer fikk påvist smitte. Det aktive smittetallet er nå 922. En person er skrevet ut fra sykehuset, som nå har 53 pasienter, hvorav 19 er på intensivavdelingen.

Regjeringens offisielle oversikt finner man HER (på engelsk).

Tias kommune (Puerto del Carmen) mottok i går 17,5 tonn matvarer fra matbanken i Las Palmas
Foto: Tias kommune

620 familier i Tias kommune trenger nå hjelp til å overleve hverdagen.
I går kom det 17,5 tonn matvarer fra den nasjonale matbanken i Las Palmas på Gran Canaria til Lanzarote, og varene ble kjørt til lageret Centro de Bocaina i Puerto del Carmen, ikke langt fra Hotel Cinco Plazas.
Tre ganger i uka får familier matkasser med frossen fisk, kjøtt, melk, gofio (søtt mel), egg, kikerter, pasta, mel, linser og kjeks.
Over 19 000 mennesker er uten fast arbeide på Lanzarote.

13-åring fra Lanzarote lanserer et internasjonalt videospill, og ble med en gang solgt til utlandet
13 år gamle Gorka gjør suksess i utlandet. Foto. Facebook

En 13 år gammel gutt fra Lanzarote, Gorka Aranzábal lanserte denne uka et videospill, «Bromeliad», som han har skapt selv.
Via salgsplattformen for internasjonale videospill, STEAM klarte den unge Gorka å selge spillet sitt til både USA, Tyskland og Australia etter bare noen timer ute på markedet.
Gorka har holdt på med videospill siden han var åtte år, og dannet allerede som 11-åring sitt eget firma, Gorka Games Studios, som han nå driver sammen med en annen person.

Handlingen til «Bromeliad» er lagt til ei øy ute i Stillehavet, hvor man må forsvare seg mot fiender på paradisiske strender, farlige jungler og andre mystiske områder med vulkansk aktivitet.

Her er reklamevideoen for det nye spillet: (dukker det opp et reklamebanner nederst på skjermen, venstreklikk X, og det forsvinner):

«Digitale nomader» ønskes velkommen til Lanzarote
Det nye kontoret på Lanzarote! Foto: unsplash.com

Regjeringen på Kanariøyene vil at flere såkalte «digitale nomader», folk som har hjemmekontor via datamaskinen sin kommer til Kanariøyene.
Mange europeere jobber hjemmefra, og nå ønsker regjeringen at disse kommer til øyene og tar med seg både familien og hjemmekontoret sitt.
En heftig annonsekampanje skal settes i gang i flere europeiske land, og det skal brukes 500 000 euro, over fem millioner kroner som forhåpentligvis vil trekke til seg 30 000 hjemmekontorister til øyene.

Arbeidet ved det nye kjøpesenteret La Perla i Puerto del Carmen har stoppet opp
La Perla. Foto Lanzaroteposten

Lokalavisene skriver nå at naboene til det nye kjøpesenteret La Perla klager på at alt arbeidet ved senteret har stoppet opp. I over en måned har det vært helt stille på byggeplassen, og naboene lurer på hvorfor.

Vi er lei av at nabolaget vårt ser ut som en byggeplass, og vi vet at det ikke er på grunn av koronasmitten arbeidet har stoppet, sier naboer til lokalavisa.
– Rivingen av det gamle La Perla-hotellet gjorde at vi fikk støv og sand inn i husene våre, og masse støy av maskiner. Nå må dette prosjektet fullføres så snart som mulig, sier naboene.

Det viser seg at den 2.moderniseringsplanen for Puerto del Carmen som Tias kommune lanserte i fjor ble annullert i oktober av Høyesterett på Kanariøyene. La Perla var en del av denne planen, men prosjektet ble altså ikke godkjent, av ukjente grunner.
Nå krever naboene at myndighetene i Tias ikke sover i timen, men gjør jobben sin slik at arbeidet kommer i gang igjen.
Det nye senteret skal blant annet huse en ny Mercadona-butikk, og et parkeringshus med plass til 359 biler.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast